Βιβλία με αναφορές στο ISIS από την Τουρκία

Βιβλία με αναφορές στο ISIS από την Τουρκία

 Πολλά αρχεία με προέλευση από την Τουρκία βρέθηκαν στην πόλη Tabqa. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται βιβλία που εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης Tabqa, πολλά έγγραφα προερχόμενα από την Τουρκία βρέθηκαν στις έρευνες.

Αναμέσα σε αυτά, και βιβλία που εκτυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν στις 10 Μαϊου ότι απελευθέρωσαν την πόλη Tabqa και το Φράγμα του Ευφράτη μετά από μία επιχείρηση 50 ημερών. Κατά την επιχείρηση, οι δυνάμεις εντόπισαν πολλά όπλα και πυρομαχικά που είχαν μεταφερθεί σε ομάδες του ISIS από την Τουρκία.

Ανάμεσα στα όπλα που κατασχέθηκαν από το SDF είναι και όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ που ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνων, αποκαλύφθηκε ότι υλικό ιδεολογικού περιεχομένου και όπλα ήρθαν από την Τουρκία στο ISIS. Το βιβλίο με τίτλο ‘ Στρατιώτες Τζιχαντ στο δρόμο του Μαρτυρίου’, γραμμένο από κάποιον Harun Ilhan αναγράφει την Τουρκία σαν τόπο έκδοσης. Τον εκδοτικό οίκο “Küresel Kitap” στην Κωνσταντινούπολη, για να είμαστε ακριβείς.

Το βιβλίο τυπώθηκε στο προάστιο Üsküdar. Ο εκδοτικός οίκος έχει μία διεύθυνση στο Fatih, Κωνσταντινούπολη, και ένα υποκατάστημα στο Ümraniye Bölükbaşı .

Ο συγγραφέας είναι αποδεδειγμένα μέλος της Al Qaeda. Το βιβλίο πωλείται σε διάφορα site, χωρίς κάποιον περιορισμό. Το βιβλίο είναι στα τούρκικα, ενώ επίσης δείχνει στοιχεία ομάδων του ISIS στην πόλη Tabqa με προελευση από την Τουρκία. Το βιβλίο καλεί ανοιχτά σε βία και αγριότητες: ‘(…) ο αέρας θα μυρίσει μπαρούτι, τα όπλα θα σπείρουν θάνατο…’ Είναι αξιοσημείωτο ότι βιβλία που νομιμοποιούν τις φρικαλεότητες του ISIS μπορούν ακόμα να εκδίδονται νόμιμα στην Τουρκία, όπου η παραμικρή κριτική εγκληματοποιείται και αυστηρή καταπίεση κυριαρχεί παντού.

Ο Harun Ilhan καταδικάστηκε το 2007, αλλά μπόρεσε να γράψει βιβλίο με το δικό του όνομα το 2012 και να το εκδώσει.

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...