Βιβλία με αναφορές στο ISIS από την Τουρκία

Βιβλία με αναφορές στο ISIS από την Τουρκία

 Πολλά αρχεία με προέλευση από την Τουρκία βρέθηκαν στην πόλη Tabqa. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται βιβλία που εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης Tabqa, πολλά έγγραφα προερχόμενα από την Τουρκία βρέθηκαν στις έρευνες.

Αναμέσα σε αυτά, και βιβλία που εκτυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν στις 10 Μαϊου ότι απελευθέρωσαν την πόλη Tabqa και το Φράγμα του Ευφράτη μετά από μία επιχείρηση 50 ημερών. Κατά την επιχείρηση, οι δυνάμεις εντόπισαν πολλά όπλα και πυρομαχικά που είχαν μεταφερθεί σε ομάδες του ISIS από την Τουρκία.

Ανάμεσα στα όπλα που κατασχέθηκαν από το SDF είναι και όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ που ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνων, αποκαλύφθηκε ότι υλικό ιδεολογικού περιεχομένου και όπλα ήρθαν από την Τουρκία στο ISIS. Το βιβλίο με τίτλο ‘ Στρατιώτες Τζιχαντ στο δρόμο του Μαρτυρίου’, γραμμένο από κάποιον Harun Ilhan αναγράφει την Τουρκία σαν τόπο έκδοσης. Τον εκδοτικό οίκο “Küresel Kitap” στην Κωνσταντινούπολη, για να είμαστε ακριβείς.

Το βιβλίο τυπώθηκε στο προάστιο Üsküdar. Ο εκδοτικός οίκος έχει μία διεύθυνση στο Fatih, Κωνσταντινούπολη, και ένα υποκατάστημα στο Ümraniye Bölükbaşı .

Ο συγγραφέας είναι αποδεδειγμένα μέλος της Al Qaeda. Το βιβλίο πωλείται σε διάφορα site, χωρίς κάποιον περιορισμό. Το βιβλίο είναι στα τούρκικα, ενώ επίσης δείχνει στοιχεία ομάδων του ISIS στην πόλη Tabqa με προελευση από την Τουρκία. Το βιβλίο καλεί ανοιχτά σε βία και αγριότητες: ‘(…) ο αέρας θα μυρίσει μπαρούτι, τα όπλα θα σπείρουν θάνατο…’ Είναι αξιοσημείωτο ότι βιβλία που νομιμοποιούν τις φρικαλεότητες του ISIS μπορούν ακόμα να εκδίδονται νόμιμα στην Τουρκία, όπου η παραμικρή κριτική εγκληματοποιείται και αυστηρή καταπίεση κυριαρχεί παντού.

Ο Harun Ilhan καταδικάστηκε το 2007, αλλά μπόρεσε να γράψει βιβλίο με το δικό του όνομα το 2012 και να το εκδώσει.

Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...