Γενικός Διοικητής YPG: Θα απελευθερώσουμε τα συριακά εδάφη από την Τουρκία

Γενικός Διοικητής YPG: Θα απελευθερώσουμε τα συριακά εδάφη από την Τουρκία
Η κουρδική εφημερίδα Yeni Özgür Politika πήρε συνέντευξη από το Γενικό Διοικητή των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), Sîpan Hamo,  σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις στη Ροζάβα και στην κατάσταση στη συνοριακή γραμμή Συρίας-Τουρκίας, μεταξύ Azaz και Jarablus.
 
Sîpan Hamo δήλωσε ότι το συριακό καθεστώς και η Ρωσία προσπαθούν να δώσουν έδαφος στην Τουρκία στη Ροζάβα. Δήλωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της Raqqa θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας και πρόσθεσε ότι «δεν θα είμαστε απλά μέρος της λύσης, στην πραγματικότητα θα είμαστε η βάση μιας δημοκρατικής Συρίας και αυτός είναι ο στόχος μας.»
 
Ο Sîpan Hamo σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να επιτεθεί εναντίον της Shehba και του Efrîn. Κατέστησε σαφές ότι οι νίκες που επιτεύχθηκαν από τις  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με τη στήριξη και της Διεθνούς Συμμαχίας, προκάλεσαν στο καθεστώς και τη Ρωσία μεγάλη ανησυχία. Πρόσθεσε «εμείς ως δύναμη, έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας σε όλους και κινούμαστε μέσα σε συγκεκριμένες γραμμές με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. Θέλουμε η Αμερική και η Ρωσία να καταλάβουν ότι όλο αυτό γίνεται για την απελευθέρωση της Ροζάβα και την οικοδόμησης μιας δημοκρατικής Συρίας.»
 
Σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις στο καντόνι του Efrîn, ο Hamo δήλωσε ότι «από το 2012, το Efrîn έχει δεχτεί επιθέσεις και έχει υποστεί πολιορκίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου επιθέσεων, οι δυνάμεις μας προστάτευσαν το καντόνι και πέτυχαν νίκες. Ήταν και είναι πάντα έτοιμες να το υπερασπιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση.»
 
Ο Hamo δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε βέβαιοι ότι, όποιος και αν βάλει στο στόχαστρο το καντόνι του Efrîn, οι κάτοικοί του θα παραμείνουν δίπλα στις μονάδες μας, των YPG και YPJ. Επιπλέον, το Efrîn μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και θα απελευθερώσει όλες τις περιοχές της Shehba.»
 
Εξήγησε, επίσης, ότι το τουρκικό κράτος σχεδιάζει να δημιουργήσει μια περιοχή πάνω στη συνοριακή γραμμή μεταξύ  Azaz και Jarablus προς την Shehba, προκειμένου να αποτελέσει αυτή σημείο εκκίνησης για επιθέσεις εναντίον της Ροζάβα. Στη συνέχεια, θα συνδέσει αυτές τις περιοχές με το Adlib προκειμένου να κυριαρχήσει στην περιοχή.
 
Ο Hamo διαβεβαίωσε ότι παντού στις κατειλημμένες περιοχές της Βόρειας Συρίας, ο τουρκικός στρατός κατοχής υποστήριζε επίσημα την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη1 και τις συμμορίες μισθοφόρων, οι οποίες συνδέονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Επιπλέον, το τουρκικό κράτος προσπαθεί καθημερινά να διπλασιάσει τους μισθοφόρους του στην περιοχή.
 
Πρόσθεσε τέλος ότι «η Τουρκία προσπαθεί να σαμποτάρει την επανάσταση της Ροζάβα με τις επιθέσεις της στο καντόνι του Efrîn. Παρόλο που η Τουρκία έχει κάνει συγκεκριμένες διεθνείς συμφωνίες, εμάς αυτές δε μας απασχολούν. Την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Azaz και Jarablus σκοπεύουμε πάντοτε και με κάθε τρόπο να την απελευθερώσουμε
 
 
1 Ασπίδα του Ευφράτη: Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που ονομάστηκε επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" ήταν μια διασυνοριακή επιχείρηση εκ μέρους του τουρκικού στρατού και συνδεόμενων με την Τουρκία ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή από την Τουρκία ενός μέρους της Βόρειας Συρίας (να μη συγχέεται με την επιχείρηση "Οργή του Ευφράτη", που είναι η εκστρατεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με σκοπό την απελευθέρωση της Raqqa από το Ισλαμικό Κράτος).
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...