Γενικός Διοικητής YPG: Θα απελευθερώσουμε τα συριακά εδάφη από την Τουρκία

Γενικός Διοικητής YPG: Θα απελευθερώσουμε τα συριακά εδάφη από την Τουρκία
Η κουρδική εφημερίδα Yeni Özgür Politika πήρε συνέντευξη από το Γενικό Διοικητή των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), Sîpan Hamo,  σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις στη Ροζάβα και στην κατάσταση στη συνοριακή γραμμή Συρίας-Τουρκίας, μεταξύ Azaz και Jarablus.
 
Sîpan Hamo δήλωσε ότι το συριακό καθεστώς και η Ρωσία προσπαθούν να δώσουν έδαφος στην Τουρκία στη Ροζάβα. Δήλωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της Raqqa θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας και πρόσθεσε ότι «δεν θα είμαστε απλά μέρος της λύσης, στην πραγματικότητα θα είμαστε η βάση μιας δημοκρατικής Συρίας και αυτός είναι ο στόχος μας.»
 
Ο Sîpan Hamo σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να επιτεθεί εναντίον της Shehba και του Efrîn. Κατέστησε σαφές ότι οι νίκες που επιτεύχθηκαν από τις  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με τη στήριξη και της Διεθνούς Συμμαχίας, προκάλεσαν στο καθεστώς και τη Ρωσία μεγάλη ανησυχία. Πρόσθεσε «εμείς ως δύναμη, έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας σε όλους και κινούμαστε μέσα σε συγκεκριμένες γραμμές με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. Θέλουμε η Αμερική και η Ρωσία να καταλάβουν ότι όλο αυτό γίνεται για την απελευθέρωση της Ροζάβα και την οικοδόμησης μιας δημοκρατικής Συρίας.»
 
Σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις στο καντόνι του Efrîn, ο Hamo δήλωσε ότι «από το 2012, το Efrîn έχει δεχτεί επιθέσεις και έχει υποστεί πολιορκίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου επιθέσεων, οι δυνάμεις μας προστάτευσαν το καντόνι και πέτυχαν νίκες. Ήταν και είναι πάντα έτοιμες να το υπερασπιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση.»
 
Ο Hamo δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε βέβαιοι ότι, όποιος και αν βάλει στο στόχαστρο το καντόνι του Efrîn, οι κάτοικοί του θα παραμείνουν δίπλα στις μονάδες μας, των YPG και YPJ. Επιπλέον, το Efrîn μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και θα απελευθερώσει όλες τις περιοχές της Shehba.»
 
Εξήγησε, επίσης, ότι το τουρκικό κράτος σχεδιάζει να δημιουργήσει μια περιοχή πάνω στη συνοριακή γραμμή μεταξύ  Azaz και Jarablus προς την Shehba, προκειμένου να αποτελέσει αυτή σημείο εκκίνησης για επιθέσεις εναντίον της Ροζάβα. Στη συνέχεια, θα συνδέσει αυτές τις περιοχές με το Adlib προκειμένου να κυριαρχήσει στην περιοχή.
 
Ο Hamo διαβεβαίωσε ότι παντού στις κατειλημμένες περιοχές της Βόρειας Συρίας, ο τουρκικός στρατός κατοχής υποστήριζε επίσημα την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη1 και τις συμμορίες μισθοφόρων, οι οποίες συνδέονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Επιπλέον, το τουρκικό κράτος προσπαθεί καθημερινά να διπλασιάσει τους μισθοφόρους του στην περιοχή.
 
Πρόσθεσε τέλος ότι «η Τουρκία προσπαθεί να σαμποτάρει την επανάσταση της Ροζάβα με τις επιθέσεις της στο καντόνι του Efrîn. Παρόλο που η Τουρκία έχει κάνει συγκεκριμένες διεθνείς συμφωνίες, εμάς αυτές δε μας απασχολούν. Την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Azaz και Jarablus σκοπεύουμε πάντοτε και με κάθε τρόπο να την απελευθερώσουμε
 
 
1 Ασπίδα του Ευφράτη: Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που ονομάστηκε επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" ήταν μια διασυνοριακή επιχείρηση εκ μέρους του τουρκικού στρατού και συνδεόμενων με την Τουρκία ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή από την Τουρκία ενός μέρους της Βόρειας Συρίας (να μη συγχέεται με την επιχείρηση "Οργή του Ευφράτη", που είναι η εκστρατεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με σκοπό την απελευθέρωση της Raqqa από το Ισλαμικό Κράτος).

Πιο πρόσφατα άρθρα

Νέα πορεία για το Αφρίν!
Νέα πορεία για το Αφρίν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ...

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!
Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη ...

Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!
Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων ...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ...

Πριν από μία μόλις ώρα, το τουρκικό κράτος βομβάρδισε το κέντρο της πόλης του ...

Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή στο Afrin
Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ...

Ο Jeremy Andre, ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Παρίσι και το Erbil του ...