Aldar Khalil: Η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει την ISIS στη ζωή επιτιθέμενη σε εμάς

Aldar Khalil: Η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει την ISIS στη ζωή επιτιθέμενη σε εμάς

Το μέλος του εκτελεστικού οργάνου του TEV-DEM (Tevgera Civaka Demokratîk, Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία1), Aldar Khalil, ανήρτησε ένα κείμενο στο λογαριασμό του στο Facebook, κατηγορώντας την Τουρκία ότι «υποστηρίζει τον εξτρεμισμό» σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξουδετερώσει το δημοκρατικό έργο στη Βόρεια Συρία. Ανέφερε ότι «η Τουρκία σκοπεύει να αποτρέψει το τέλος της ISIS» και διαβεβαίωσε ότι η απώθηση της Τουρκίας είναι δικαίωμα και ευθύνη του λαού της Βόρειας Συρίας.

 

Τα σημαντικότερα σημεία της ανάρτησης του Aldar Khalil είχαν ως εξής:

«Φαίνεται ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τον εξτρεμισμό, προκαλώντας δυσκολίες στο δικό μας έργο, αν και απέτυχε στη στρατιωτική εισβολή που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016.

Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας και οι προσπάθειές της να επιτεθεί στον λαό μας, ιδιαίτερα στο Efrîn , αποσκοπεί στο να πάρει παράταση ζωής η ISIS. Tαυτόχρονα, οι προσπάθειες παρεμπόδισης του δημοκρατικού μας έργου είναι σαφείς, ο λαός μας υιοθέτησε μια ειρηνική στάση αυτοάμυνας στην επανάστασή του, και αυτή αφορά τον οποιονδήποτε απειλεί την ασφάλεια των ανθρώπων μας ή οποιαδήποτε προσπάθεια στοχεύει να βλάψει την αυτοοργάνωση και την απόκτηση των εθνικών δικαιωμάτων εκ μέρους του λαού μας στη Συρία.

Με λύπη μας βλέπουμε ορισμένους διεθνείς φορείς να συνεργάζονται με την Τουρκία, θυσιάζοντας έτσι την δυνατότητα επίλυσης της συριακής κρίσης. Η διεθνής κοινότητα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της κρίσης.

Οι διεθνείς παράγοντες καλούνται να παρέμβουν και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για να αποφευχθεί η ένοπλη κλιμάκωση του status quo, αλλιώς ο λαός μας μένει με μία μόνο επιλογή: να γίνει ασπίδα απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις.

Ο λαός μας δεσμεύεται και σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες για τα σύνορα της Συρίας. Οι τουρκικές επιθετικές πράξεις θα ωθήσουν τον λαό μας να αντισταθεί. Αυτές οι πράξεις της Τουρκίας αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των προσπαθειών του συριακού λαού για την οικοδόμηση ενός ελεύθερου μέλλοντος.

Δεσμευμένοι στο πατριωτικό καθήκον μας ως Σύριοι, θεωρούμε την απώθηση των τουρκικών παραβιάσεων ευθύνη μας, παρά τις συνωμοσίες των υποτιθέμενων "πατριωτών".»

 

 1 Συνασπισμός πολιτικών κομμάτων, που ασκεί τη δημοκρατική αυτοδιοίκηση στη Ροζάβα

Πιο πρόσφατα άρθρα

Νέα πορεία για το Αφρίν!
Νέα πορεία για το Αφρίν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ...

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!
Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη ...

Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!
Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων ...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ...

Πριν από μία μόλις ώρα, το τουρκικό κράτος βομβάρδισε το κέντρο της πόλης του ...

Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή στο Afrin
Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ...

Ο Jeremy Andre, ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Παρίσι και το Erbil του ...