Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa διαβεβαίωσαν ότι ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος της Διεθνούς Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της ISIS, Brett McGurk, καθώς και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, κατέστησαν σαφή την ετοιμότητα των ΗΠΑ να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στους ανθρώπους της Raqqa και του Πολιτικού της Συμβουλίου,  το οποίο και έχει κερδίσει την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

Ο McGurk πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa την Τετάρτη, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, στρατηγό Robert Jones, και κρατικούς αντιπροσώπους του Τμήματος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος συναντήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa για περίπου 2 ώρες, στην έδρα του συμβουλίου στην πόλη Ain Issa.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Al-Raqqa Omar Allosh δήλωσε  ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος προσβλέπει στην οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με το πολιτικό συμβούλιο και στη συνεχή υποστήριξη του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμπρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου της Raqqa, Leila Mustafa, διαβεβαίωσε ότι το σχέδιό τους υποστηρίζεται από μια προεδρική απόφαση του Donald Trump και οι ΗΠΑ θα είναι μαζί τους μέχρι το τέλος.

Ο Omar Allosh είπε ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος Brett McGurk διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια και υπηρεσίες στους ανθρώπους της Raqqa.

Ο Allosh πρόσθεσε ότι «πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι θα εφοδιαστούν με τρόφιμα, ιδιαίτερα στα στρατόπεδα των προσφύγων, και στη συνέχεια η περιοχή θα καθαριστεί από τις νάρκες και τα συντρίμμια, στα πλαίσια της  προετοιμασίας για την ανοικοδόμηση της πόλης της Raqqa.

Μόλις εκκαθαριστεί ολόκληρη η περιοχή θα ακολουθήσει η παροχή υπηρεσιών,  όπως η εκπαίδευση, και τα δημοτικά ιδρύματα, όπως οι υδροδοτικοι σταθμοί και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, θα δώσουν προτεραιότητα στον εφοδιασμό της  πόλης με πόσιμο νερό και άρδευση.»

 

Σημείωση: Το Πολιτικό Συμβούλιο  της Raqqa ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2017 στην πόλη Ain Issa, 45 χλμ. Βόρεια της πόλης της Raqqa.

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...