Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa διαβεβαίωσαν ότι ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος της Διεθνούς Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της ISIS, Brett McGurk, καθώς και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, κατέστησαν σαφή την ετοιμότητα των ΗΠΑ να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στους ανθρώπους της Raqqa και του Πολιτικού της Συμβουλίου,  το οποίο και έχει κερδίσει την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

Ο McGurk πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa την Τετάρτη, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, στρατηγό Robert Jones, και κρατικούς αντιπροσώπους του Τμήματος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος συναντήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa για περίπου 2 ώρες, στην έδρα του συμβουλίου στην πόλη Ain Issa.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Al-Raqqa Omar Allosh δήλωσε  ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος προσβλέπει στην οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με το πολιτικό συμβούλιο και στη συνεχή υποστήριξη του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμπρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου της Raqqa, Leila Mustafa, διαβεβαίωσε ότι το σχέδιό τους υποστηρίζεται από μια προεδρική απόφαση του Donald Trump και οι ΗΠΑ θα είναι μαζί τους μέχρι το τέλος.

Ο Omar Allosh είπε ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος Brett McGurk διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια και υπηρεσίες στους ανθρώπους της Raqqa.

Ο Allosh πρόσθεσε ότι «πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι θα εφοδιαστούν με τρόφιμα, ιδιαίτερα στα στρατόπεδα των προσφύγων, και στη συνέχεια η περιοχή θα καθαριστεί από τις νάρκες και τα συντρίμμια, στα πλαίσια της  προετοιμασίας για την ανοικοδόμηση της πόλης της Raqqa.

Μόλις εκκαθαριστεί ολόκληρη η περιοχή θα ακολουθήσει η παροχή υπηρεσιών,  όπως η εκπαίδευση, και τα δημοτικά ιδρύματα, όπως οι υδροδοτικοι σταθμοί και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, θα δώσουν προτεραιότητα στον εφοδιασμό της  πόλης με πόσιμο νερό και άρδευση.»

 

Σημείωση: Το Πολιτικό Συμβούλιο  της Raqqa ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2017 στην πόλη Ain Issa, 45 χλμ. Βόρεια της πόλης της Raqqa.

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!
Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο του Efrin, το ...

15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ένοπλου αγώνα
15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ...

Στις 15 Αυγούστου 1984, με επικεφαλής τον διοικητή Mahsum Korkmaz (γνωστό με το ...

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο καντόνι του Kobanê!
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο ...

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) που εδρεύει στην Rojava, ο ...

Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του αγώνα ενάντια στη γυναικοκτονία
Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του ...

Η 3η Αύγουστου 2017 είναι η τρίτη επέτειος της  επίθεσης γενοκτονίας  από το ...

Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο της Επανάστασης στη Ροζάβα
Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο ...
Το Γενικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) εξέδωσε γραπτή δήλωση με ...