Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να στηρίξουν το Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa

Οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa διαβεβαίωσαν ότι ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος της Διεθνούς Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της ISIS, Brett McGurk, καθώς και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, κατέστησαν σαφή την ετοιμότητα των ΗΠΑ να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στους ανθρώπους της Raqqa και του Πολιτικού της Συμβουλίου,  το οποίο και έχει κερδίσει την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

Ο McGurk πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολιτικό Συμβούλιο της Raqqa την Τετάρτη, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, στρατηγό Robert Jones, και κρατικούς αντιπροσώπους του Τμήματος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος συναντήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa για περίπου 2 ώρες, στην έδρα του συμβουλίου στην πόλη Ain Issa.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Al-Raqqa Omar Allosh δήλωσε  ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος προσβλέπει στην οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με το πολιτικό συμβούλιο και στη συνεχή υποστήριξη του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμπρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου της Raqqa, Leila Mustafa, διαβεβαίωσε ότι το σχέδιό τους υποστηρίζεται από μια προεδρική απόφαση του Donald Trump και οι ΗΠΑ θα είναι μαζί τους μέχρι το τέλος.

Ο Omar Allosh είπε ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος Brett McGurk διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια και υπηρεσίες στους ανθρώπους της Raqqa.

Ο Allosh πρόσθεσε ότι «πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι θα εφοδιαστούν με τρόφιμα, ιδιαίτερα στα στρατόπεδα των προσφύγων, και στη συνέχεια η περιοχή θα καθαριστεί από τις νάρκες και τα συντρίμμια, στα πλαίσια της  προετοιμασίας για την ανοικοδόμηση της πόλης της Raqqa.

Μόλις εκκαθαριστεί ολόκληρη η περιοχή θα ακολουθήσει η παροχή υπηρεσιών,  όπως η εκπαίδευση, και τα δημοτικά ιδρύματα, όπως οι υδροδοτικοι σταθμοί και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, θα δώσουν προτεραιότητα στον εφοδιασμό της  πόλης με πόσιμο νερό και άρδευση.»

 

Σημείωση: Το Πολιτικό Συμβούλιο  της Raqqa ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2017 στην πόλη Ain Issa, 45 χλμ. Βόρεια της πόλης της Raqqa.

Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...