Ανακοίνωση του PYD για το Afrin

Ανακοίνωση του PYD για το Afrin

Μην αφήνετε τον Άφριν να πέσει στα νύχια των λύκων

 

Η τραγωδία της Μέσης Ανατολής, η οποία άρχισε με την απαίτηση των λαών για ελευθερία και δημοκρατία και την επανάσταση εναντίον της δικτατορίας και της τυραννίας, έχει εξελιχθεί σε καταστροφή για την ίδια την ανθρωπότητα, απειλώντας την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αφρική. Το εργαλείο που χρησιμοποιείται για να απειληθεί η ανθρωπότητα είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός, υπό τη μορφή της ISIS, της Al Nusra και άλλων παρόμοιων ομάδων. Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία και χρηματοδοτήθηκαν από μερικά κράτη του Κόλπου, προκειμένου να καταστρέψουν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας.

Η Τουρκία και το συριακό καθεστώς διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην καταστροφή συριακών πόλεων, όπως η Δαμασκός, το Χομς, το Χαλέπι, η Hassakeh, η Sari Kaniya, το Kobani, η Tell Abbyad, η Raqqa, η Manbaj, το Al Bab και το Idlib. Λίγες πόλεις έχουν καταφέρει να εκδιώξουν τις δυνάμεις του καθεστώτος και να μην καταστραφούν από τους Τούρκους, όπως η κουρδική πόλη Afrin, η οποία κατόρθωσε να εκδιώξει το συριακό καθεστώς και να προστατευτεί από την καταστροφική δύναμη του τουρκικού κράτους. Αυτό έχει εξαγριώσει το τουρκικό καθεστώς, το οποίο δεν ανέχεται την ύπαρξη μιας ασφαλούς κουρδικής περιοχής. Η αδυναμία των καταστροφικών εργαλείων της Τουρκίας να φτάσουν στον Afrin και να το καταστρέψουν οδήγησε τους Τούρκους στο σχέδιο να εισβάλλουν με στρατό.

Οι κοινωνικο-εθνικές συνιστώσες του Afrin, όπως οι Άραβες, οι Κούρδοι και οι Τουρκμένοι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να μην υποκύψουν στις απειλές της τυραννίας και των εργαλείων της, των τζιχαντιστών. Ο λαός του Afrin δεν θέλει να γίνει μέρος του οθωμανικού σουλτανάτου, όπως δεν θέλει ούτε να υφίσταται την καταπίεση του μπααθικού καθεστώτος. Δε θέλει να είναι εμπόρευμα στις διεθνείς συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, ούτε μέσο της συνεχιζόμενης απόσπασης πλούτου των κρατών του Κόλπου. Έχουν επιλέξει την ελεύθερη ζωή και τη δημοκρατία, που είναι οι πιο πολύτιμες αξίες για αυτούς.

Με τη στήριξή μας στις προσδοκίες του λαού του Afrin, εκπληρώνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να σταθούν μαζί μας δίπλα στον λαό του Afrin.

- Κάτω οι τρομοκράτες, οι υποστηρικτές τους και εκείνοι που τους χρησιμοποιούν για τις πολιτικές τους ατζέντες.

- Κάτω οι δικτατορίες και η τυραννία.

- Ζήτω η αδερφοσύνη των λαών και η δημοκρατία.

- Χέρι-χέρι να εδραιώσουμε την παγκόσμια ειρήνη, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

 

Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!
Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο του Efrin, το ...

15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ένοπλου αγώνα
15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ...

Στις 15 Αυγούστου 1984, με επικεφαλής τον διοικητή Mahsum Korkmaz (γνωστό με το ...

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο καντόνι του Kobanê!
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο ...

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) που εδρεύει στην Rojava, ο ...

Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του αγώνα ενάντια στη γυναικοκτονία
Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του ...

Η 3η Αύγουστου 2017 είναι η τρίτη επέτειος της  επίθεσης γενοκτονίας  από το ...

Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο της Επανάστασης στη Ροζάβα
Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο ...
Το Γενικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) εξέδωσε γραπτή δήλωση με ...