Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο: τιμή στην Επανάσταση της 19ης Ιουλίου

Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο: τιμή στην Επανάσταση της 19ης Ιουλίου

Με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου της Επανάστασης της 19ης Ιουλίου, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κοινωνίες της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα η συριακή κοινωνία, έζησαν μια κατάσταση φόβου και καταπίεσης, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν τα 'εως τώρα καθεστώτα. 'Ετσι, μια ανταγωνιστική επανάσταση, με νέες ιδέες σε όλα τα επίπεδα της ζωής, της συνύπαρξης των ανθρώπων και της ελεύθερη νοοτροπίας ήταν αναπόφευκτο να ξεκινήσει και αυτό έγινε με την Επανάσταση της 19ης Ιουλίου στη Ροζάβα. Αυτή η επανάσταση ήταν η ηχώ των κινημάτων της Μέσης Ανατολής, με όραμα την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Εμείς, στο Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, υιοθετούμε τις αρχές της επανάστασης της 19ης Ιουλίου και υποσχόμαστε να ακολουθήσουμε την πορεία της για να επιτύχουμε τους στόχους της. Συγχαίρουμε επίσης τον λαό μας για τις μεγάλες νίκες που επιτυγχάνουν οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίοι δίνουν τον αγώνα της τιμής και της αξιοπρέπειας ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτές οι νίκες συμπίπτουν με τη μεγάλη κοινωνική ανοικοδόμηση που έφερε η Επανάσταση της 19ης Ιουλίου. Οι γυναίκες και οι νέοι παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στα επιτεύγματα στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αντιστέκονται στην καταπίεση, προκειμένου να εδραιωθεί μια κοινωνία που πιστεύει στη δημοκρατία, την αδελφότητα των λαών και τη συνύπαρξη των ανθρώπων. Αυτή η επανάσταση στηρίζεται στη λαϊκή βούληση και ξεκινάει από το Kobanî, που έχει έχει γίνει εθνικό σύμβολο αντίστασης.

Η κυβέρνηση και οι συμμορίες του Erdogan προσπαθούν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία, επιτεθέμενοι στο λαό μας στην περιοχή του Efrin και της Shehba. Όμως, οι λαμπρές σελίδες που έχει γράψει αυτή η επανάσταση έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε την εθνική, δημοκρατική μας αποστολή για την οικοδόμηση μια δημοκρατικής ομοσπονδίας στη Συρία

 

Τιμή στους μάρτυρες που έπεσαν για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Νίκη για τους λαούς μας.»

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...