Ανακοίνωση του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν

Ανακοίνωση του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν

Το Εθνικό Κονγκρέσο Κουρδιστάν (ΚΝΚ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το δημοψήφισμα στο Νότιο Κουρδιστάν και τις εκλογές στη Rojava:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Στο Νότιο Κουρδιστάν, η διαδικασία του δημοψηφίσματος για την εθνική ανεξαρτησία διεξήχθη κανονικά και χωρίς προστριβές. Ο λαός μας πήγε στις κάλπες και έκανε χρήση της ψήφου του για να εκφράσει τη θέλησή του. Αυτή η θέση του λαού μας είναι από μόνη της μια μεγάλη επιτυχία. Κάθε πλευρά μέσα ή έξω από το Κουρδιστάν θα πρέπει να σεβαστεί τη βούληση του λαού μας στο Νότιο Κουρδιστάν.

Εν τω μεταξύ, στο Δυτικό Κουρδιστάν, διεξήχθη με επιτυχία η εκλογή τοπικών συνελεύσεων. Αυτό συνιστά επίσης ένα θριαμβευτικό βήμα για τον λαό μας.

Εμείς, ως Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (KNK), χαιρετίζουμε τη θέση του λαού μας στο Νότο και τη Δύση και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Ζητάμε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να σεβαστούν τη βούληση του κουρδικού λαού. Επιπλέον, καταδικάζουμε τους εκφοβισμούς και τις παρεμβολές της Τουρκίας, του Ιράν και του Ιράκ, καλώντας όλες τις δυνάμεις του Κουρδιστάν να ενωθούν ενάντια σε αυτό το κύμα παρεμβάσεων.

Μετά τις νίκες αυτές, η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ιράκ πρόκειται να αυξηθεί. Επίσης, η Ρωσία θα συμμετάσχει ουσιαστικά στη συμμαχία τους. Ο ρωσικός βομβαρδισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο Dair-Alzor πρέπει να εξεταστεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Περιστασιακά, σε έναν απελευθερωτικό αγώνα, οι εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα στους επαναστάτες εμφανίζονται περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι κατακτητές και οι αποικιοκράτες συχνά τις υποθάλπουν έμμεσα και με τη μορφή ψυχολογικού πολέμου, κερδίζοντας περισσότερα από όσα μπορούν μέσω της χρήσης της ωμής βίας.

Ο Κουρδικός λαός έχει πληγεί από διάφορα αποικιοκρατικά σχέδια των κατακτητών του Κουρδιστάν. Μέσα στο σπίτι τους, οι Κούρδοι υποφέρουν από την έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης και δημοσίων υπηρεσιών. Παρ 'όλα αυτά, αυτοοργανώνονται, καλλιεργώντας μεταξύ τους ένα είδος εθνικής ενοποίησης που εκτείνεται σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Σε τούτο προστίθεται και η αφοσιωμένη προσέγγιση των πολιτικών θεσμών, η οποία δείχνει την αυξανόμενη ανησυχία τους για το κουρδικό ζήτημα. Όλα αυτά, κατά συνέπεια, οδήγησαν σε απτές πολιτικές, διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις.

Η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας,  ότι η χώρα τους απειλείται με αποσύνθεση ή ότι ένας ξένος δάκτυλος βρίσκεται πίσω από τις τρέχουσες εξελίξεις. Έχουν θέσει κατά μέρος τις μακρές πολιτικές και θρησκευτικές τους αντιπαλότητες, σχηματίζοντας μια νέα αντι-Κουρδική συμμαχία και ασκώντας πίεση στους κοινούς τους φίλους να σταθούν ενάντια στους Κούρδους.

Εξοργισμένοι από τα πρόσφατα επιτεύγματα των Κούρδων, οι κατακτητές του Κουρδιστάν σχεδιάζουν να καταβάλουν ένα μαζικό πλήγμα εναντίον τους. Λόγω αυτού, όλοι οι αφοσιωμένοι ακτιβιστές του Κουρδιστάν πρέπει παραμείνουν γενναίοι και σοβαροί. Ο πρωτόγονος  και στενόμυαλος εθνικισμός όχι μόνο δεν έχει αξία, αλλά κάνει μεγάλη ζημιά στον αγώνα μας. Οι Κούρδοι πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να συμμετάσχουν σε εθελοντική, αφοσιωμένη και αδιάκριτη εργασία, υιοθετώντας μια ήπια και άψογη πολιτική γλώσσα.

Ο κουρδικός αγώνας δεν είναι ενάντια σε κανέναν, παρα μόνο στο αποικιοκρατικό και κατοχικό σύστημα. Εμείς οι Κούρδοι μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις σε αυτό το σύστημα, εξασθενίζοντας το στρατιωτικά, οργανωτικά και διπλωματικά. Αξιοποιώντας τις διαφορές μεταξύ των κατακτητών του Κουρδιστάν, μπορούμε να τους υποτάξουμε σε εσωτερικές συγκρούσεις, παραλύοντας τη δυσοίωνη αντι-Κουρδική συμμαχία τους. Το επίτευγμά μας δεν πρέπει να είναι προσωρινό, αλλά πρέπει να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για την προώθηση μιας ελεύθερης και ασφαλούς ζωής για τη νέα γενιά. Αυτά τα τέσσερα κράτη υποφέρουν από εσωτερικές και περιφερειακές διαφορές που μπορούν να αξιοποιηθούν. Δεν πρέπει να τους ωθήσουμε σε μια ενιαία αντι-Κουρδική συμμαχία παρέχοντάς τους τον φαινομενικό λόγο ότι αντιμετωπίζουν μια κοινή απειλή.

Από την εν λόγω σκοπιά, το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν τονίζει ότι κάθε μεμονωμένος Κούρδος θα πρέπει να υποστηρίξει την αξιολόγηση των εσωτερικών προβλημάτων με μια ρεαλιστική αντίληψη. Κανένα πρόβλημα δεν θα πρέπει να διογκώνεται, αντιθέτως θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την επίλυσή του. Πρέπει να προωθηθεί η πορεία προς την πολιτική συμμετοχή των γυναικών, των νέων, των μειονοτήτων και άλλων κοινωνικών οντοτήτων, καθώς θα συμβάλουν στην εδραίωση του δημοκρατικού μας απελευθερωτικού αγώνα. Το πεδίο του πολιτικού διαλόγου θα πρέπει να επεκταθεί πολύ, προκειμένου να καλλιεργηθεί μια δημοκρατική ατμόσφαιρα. Αυτό τελικά θα χρησίμευε ως βάση για την επαναστατική μας δύναμη.

Για πολλά χρόνια το KNK εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη διατομεακών συμμαχιών μεταξύ των κυριότερων κουρδικών πολιτικών ιδρυμάτων. Πολύ πρόσφατα, είχε διοργανώσει μια σειρά διαβουλεύσεων για την εθνική ενοποίηση. Η πρώτη διάσκεψη κορυφής διαβουλεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η τρίτη διάσκεψη, η οποία αφορά το Δυτικό Κουρδιστάν θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Οκτωβρίου 2017. Η διάσκεψη κορυφής διαβουλεύσεων της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Οκτωβρίου 2017. Οι άλλες σχετικές συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν διαδοχικά εν καιρώ. Μετά από αυτή την αλυσίδα των συνεδριάσεων, θα πραγματοποιηθεί η τελική διάσκεψη κορυφής  για να συζητήσει μια συνολική ενοποίηση. Επίσης, θα εκλέξει μια οργανωτική επιτροπή για να προετοιμαστεί για το Γενικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτές οι  Σύνοδοι Κορυφής είναι απαραίτητες για να καταστεί δυνατή η εθνική ενοποίηση. Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν καλεί όλες τις πολιτικές και λαϊκές οργανώσεις, καθώς και ανεξάρτητα άτομα, να συμμετάσχουν στις εργασίες που έχουμε αναλάβει για την εθνική ενοποίηση.

Καλούμε όλους τους αφοσιωμένους πολίτες να αναλάβουν σοβαρά την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν πραγματικά σε αυτήν. Έτσι μπορούμε όλοι να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και να αποτρέψουμε μια πιθανή εθνική διασπορά. Όχι μόνο δεν πρέπει να παραμείνουν μακριά, αλλά πρέπει επίσης να υποστηρίξουν τις δυνάμεις Pêşmerge και Guerrilla, τις Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG), καθώς και άλλες αμυντικές δυνάμεις. Θα πρέπει να επισκεφτούν τις περιοχές τους όπου υπερασπίζονται τον λαό τους από τις σκοτεινές δυνάμεις του ISIS και να απαιτήσουν τη δημιουργία μίας ενιαίας αμυντικής δύναμης, καθώς και την οργάνωση μιας πανευρωπαϊκής συμμαχίας.

Η νίκη ανήκει στον απελευθερωτικό αγώνα του κουρδικού λαού!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν.

27/9/2017

Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό στρατό
Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό ...

Ο Mehmet Boztepe από την Ούρφα έκανε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ...

Μεταφράστηκε στα ελληνικά το Σύνταγμα της Rojava!
Μεταφράστηκε στα ελληνικά το Σύνταγμα ...
Φίλες και φίλοι, σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά για το ότι το κόμμα μας, το ...
Η διεθνής συνωμοσία με τα λόγια του ίδιου του Abdullah Ocalan
Η διεθνής συνωμοσία με τα λόγια του ...

Στις 9 Οκτωβρίου του 1998, ο Κούρδος ηγέτης, Abdullah Ocalan, αναγκάστηκε να ...

Είκοσι χρόνια μετά τη συνωμοσία
Είκοσι χρόνια μετά τη συνωμοσία

Η εκστρατεία "Ειρήνη στο Κουρδιστάν" (Peace in Kurdistan) εξέδωσε ανακοίνωση με ...

9 Οκτωβρίου 1998, μια μαύρη μέρα στην κουρδική ιστορία
9 Οκτωβρίου 1998, μια μαύρη μέρα στην ...

Στις 9 Οκτωβρίου 1998, ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν αναγκάστηκε να ...