Ο λαός του Afrin παίρνει τα όπλα!

Ο λαός του Afrin παίρνει τα όπλα!

Αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως με εισβολή εναντίον του Afrin, οι άνθρωποι της περιοχής κινητοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην HPC (δυνάμεις πολιτικής άμυνας), για να υπερασπιστούν τη γη τους. Όντας πλέον μια δύναμη με πέντε χιλιάδες μέλη, τα κέντρα της HPC έχουν γεμίσει με εθελοντές τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της HPC, αρκετές εκατοντάδες Κούρδοι και Άραβες προσχώρησαν στην οργάνωση για να υπερασπιστούν τη γη τους ενάντια σε μια απόπειρα εισβολής εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο διοικητής της HPC στο Afrin, Xelil Huseyin, επεσήμανε τα ψεύτικα νέα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι άνθρωποι του Afrin εγκαταλείπουν την πόλη:

«Είναι ψέμα ότι ο λαός μας εγκαταλείπει το Afrin, γιατί φοβάται το τουρκικό κράτος. Όπως μπορείτε να δείτε, οι άνθρωποι έρχονται στην HPC και κατατάσσονται για να υπερασπιστούν τη γη τους και το Afrin», ανέφερε ο Huseyin.

Εκατοντάδες κατατάχτηκαν στα κέντρα HPC για να πάρουν τα όπλα και να στρατολογηθούν σε στρατιωτικές θέσεις σε ολόκληρο το καντόνι του Afrin.

«Είμαστε έτοιμοι και ποτέ δεν θα αφήσουμε το τουρκικό κράτος να εισέλθει στη γη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας και να υπερασπιστούμε τη γη μας. Ως άνθρωποι του Afrin και της HPC, θα υποστηρίξουμε τους συντρόφους μας των YPG και YPJ και θα αντισταθούμε μαζί τους», πρόσθεσε ο Huseyin.

Ένας από τους εθελοντές είναι ο Muhammed Bayır, ο οποίος ήρθε στο Afrin από τη Σαουδική Αραβία. Ο γιος του, Murat Amanos, έχασε τη ζωή του στον κουρδικό αγώνα. Τώρα πήρε ο ίδιος τα όπλα για να αντισταθεί στην τουρκική εισβολή.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τη γη μας, όσο έχουμε τους ήρωές μας στο πλευρό μας. Λέμε «είτε νίκη είτε θάνατος». Δεν λέμε τίποτα άλλο», δήλωσε.

Ένας άλλος εθελοντής, ο Adil Abbud, είναι κάτοικος του Afrin, αραβικής καταγωγής. Κατατάχτηκε και αυτός για την υπεράσπιση του καντονιού και δήλωσε: «Εμείς, ο λαός του Afrin, θα αντισταθούμε σε αυτές τις επιθέσεις. Ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ στην υπεράσπιση της πατρίδας μας και γι'αυτό κατατάχτηκα στην HPC. Η υπεράσπιση του Afrin είναι καθήκον όλων όσων ζουν εδώ».

Ο εθελοντής Muhammed Bin Yusuf ήρθε στην HPC μετά τις απειλές του Ερντογάν. «Θα υπερασπιστούμε τη γη μας και τη ζωή μας. Δεν θα επιτρέψουμε την εισβολή», δήλωσε με τη σειρά του.

 

Δείτε στο αρχικό άρθρο το βίντεο:

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...