Ο λαός του Afrin παίρνει τα όπλα!

Ο λαός του Afrin παίρνει τα όπλα!

Αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως με εισβολή εναντίον του Afrin, οι άνθρωποι της περιοχής κινητοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην HPC (δυνάμεις πολιτικής άμυνας), για να υπερασπιστούν τη γη τους. Όντας πλέον μια δύναμη με πέντε χιλιάδες μέλη, τα κέντρα της HPC έχουν γεμίσει με εθελοντές τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της HPC, αρκετές εκατοντάδες Κούρδοι και Άραβες προσχώρησαν στην οργάνωση για να υπερασπιστούν τη γη τους ενάντια σε μια απόπειρα εισβολής εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο διοικητής της HPC στο Afrin, Xelil Huseyin, επεσήμανε τα ψεύτικα νέα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι άνθρωποι του Afrin εγκαταλείπουν την πόλη:

«Είναι ψέμα ότι ο λαός μας εγκαταλείπει το Afrin, γιατί φοβάται το τουρκικό κράτος. Όπως μπορείτε να δείτε, οι άνθρωποι έρχονται στην HPC και κατατάσσονται για να υπερασπιστούν τη γη τους και το Afrin», ανέφερε ο Huseyin.

Εκατοντάδες κατατάχτηκαν στα κέντρα HPC για να πάρουν τα όπλα και να στρατολογηθούν σε στρατιωτικές θέσεις σε ολόκληρο το καντόνι του Afrin.

«Είμαστε έτοιμοι και ποτέ δεν θα αφήσουμε το τουρκικό κράτος να εισέλθει στη γη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας και να υπερασπιστούμε τη γη μας. Ως άνθρωποι του Afrin και της HPC, θα υποστηρίξουμε τους συντρόφους μας των YPG και YPJ και θα αντισταθούμε μαζί τους», πρόσθεσε ο Huseyin.

Ένας από τους εθελοντές είναι ο Muhammed Bayır, ο οποίος ήρθε στο Afrin από τη Σαουδική Αραβία. Ο γιος του, Murat Amanos, έχασε τη ζωή του στον κουρδικό αγώνα. Τώρα πήρε ο ίδιος τα όπλα για να αντισταθεί στην τουρκική εισβολή.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τη γη μας, όσο έχουμε τους ήρωές μας στο πλευρό μας. Λέμε «είτε νίκη είτε θάνατος». Δεν λέμε τίποτα άλλο», δήλωσε.

Ένας άλλος εθελοντής, ο Adil Abbud, είναι κάτοικος του Afrin, αραβικής καταγωγής. Κατατάχτηκε και αυτός για την υπεράσπιση του καντονιού και δήλωσε: «Εμείς, ο λαός του Afrin, θα αντισταθούμε σε αυτές τις επιθέσεις. Ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ στην υπεράσπιση της πατρίδας μας και γι'αυτό κατατάχτηκα στην HPC. Η υπεράσπιση του Afrin είναι καθήκον όλων όσων ζουν εδώ».

Ο εθελοντής Muhammed Bin Yusuf ήρθε στην HPC μετά τις απειλές του Ερντογάν. «Θα υπερασπιστούμε τη γη μας και τη ζωή μας. Δεν θα επιτρέψουμε την εισβολή», δήλωσε με τη σειρά του.

 

Δείτε στο αρχικό άρθρο το βίντεο:

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...