Asya Abdullah: “Η αντίσταση του Afrin θα μεγαλώσει”

Asya Abdullah: “Η αντίσταση του Afrin θα μεγαλώσει”

Η Συμπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατικης Κοινωνιας (ΤΕV-DEM), Asya Abdullah, μίλησε στον ANHA για τις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους και την ιστορική αντίσταση του λαού της.

 

Η Αμπντουλάχ ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος επιδιώκει να εκτελέσει γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού μέσω του βίαιου βομβαρδισμού της Αφρίν τις τελευταίες 14 ημέρες και πρόσθεσε: «Η Αφρίν είναι μέρος της Συρίας και έχει πληθυσμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Σήμερα, μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο,  μια αισχρή επίθεση εναντίον της ανθρώπινης ηθικής είναι σε εξέλιξη. Η περιοχή Αφρίν είναι υπό βομβαρδισμό με τζετ, τανκς και κάθε είδους βαρύ όπλο. Όλες αυτές οι συναντήσεις για τη λύση της συριακής κρίσης είναι μάταιες. Πού είναι η λύση; Πού είναι η ειρήνη;»

Η Αμπντουλάχ επεσήμανε ότι το τουρκικό κράτος επιτίθεται στην αρχαία ιστορία και την κοινωνική πραγματικότητα των Κούρδων και της ανθρωπότητας και μίλησε για την επιτυχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων εναντίον των συμμοριών της ISIS.

 

"Η ΣΙΩΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ"

Η Αμπντουλάχ διαμαρτυρήθηκε για τη σιωπή της παγκόσμιας κοινότητας ενόψει της φυσικής και πολιτιστικής γενοκτονίας του Τουρκικού κράτους στην Αφρίν: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τους νοιάζει ότι ο κουρδικός λαός αντιμετωπίζει καταστροφές και σφαγές. Οι Κούρδοι βιώνουν γενοκτονία και όλος ο κόσμος παρακολουθεί. Πρέπει να υπάρξει πίεση στο τουρκικό κράτος να σταματήσει τις επιθέσεις του. Εάν αυτό δεν σταματήσει, οι ζωές των λαών της περιοχής θα απειληθούν. Εάν αυτό δεν σταματήσει, αυτή η δεξαμενή αίματος δεν θα στεγνώσει, και αυτή η σιωπή από τη διεθνή κοινότητα σημαίνει υποστήριξη για την τρομοκρατία.

 

ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

«Στα δημοσιευμένα βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι γίνονται στόχος και διαμελίζονται βίαια από τον τουρκικό στρατό. Πρόκειται για μεγάλη ντροπή για ολόκληρη την ανθρωπότητα», δήλωσε η Αμπντουλάχ και παρομοίωσε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά αμάχων και κατοικημένων περιοχών στην Αφρίν με τις επιθέσεις ISIS.

 

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ

Η συμπρόεδρος της ΤΕV-DEM δήλωσε ότι ο λαός της Αφρίν παρουσιάζει μια ιστορική αντίσταση από τις 20 Ιανουαρίου και καταλήγει στο συμπέρασμα : «Η πράξη αυτοθυσίας της Avesta Xabur (ΣΜ: η αντάρτισσα που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός τουρκικού τανκ, σκοτώνοντας τους στρατιώτες που το οδηγούσαν) οδήγησε την αντίσταση της Afrin στην κορυφή και έδωσε ένα μήνυμα στο τουρκικό κράτος ότι οι άνθρωποι της περιοχής θα εκδικηθούν. Υπάρχουν εκατοντάδες γυναικών μαχητών και έχουν πάρει τη θέση τους στις πρώτες γραμμές. Η ηγεσία των μαχητών YPJ στις αντιστάσεις του Kobanê και της Raqqa είναι ένα παράδειγμα. Οι μαχητές που έχουν εξολοθρεύσει το ISIS θα φέρουν επίσης το τέλος του τουρκικού κράτους στην Αφρίν. Όλες οι γυναίκες θα αντισταθούν στο πνεύμα της Avesta Xabur, που έδωσε ένα βαρύ χτύπημα στον τουρκικό στρατό, και με την ισχυρή πίστη τους στη νίκη ».

Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...