Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!

Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές τζιχάντιστες ομάδες βομβαρδίζουν αμάχους στο Afrin για 56 ημέρες, στοχοποιώντας αδιάκριτα άντρες, γυναίκες και παιδιά. Για 56 ημέρες, η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή σχετικά με αυτό το φρικτό έγκλημα και τον γενοκτονικό πόλεμο που διαπράττεται και στηρίζεται από τις χωρίς αιδώ δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος συγκέντρωσε βάρβαρους τρομοκράτες από όλο τον κόσμο υπό το όνομα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στοχεύει και βομβαρδίζει τους περισσότερους από 800.000 πολίτες που ως τώρα απολάμβαναν την ειρήνη και την ασφάλεια, παρά τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ακόμα και αυτή η ασφαλής περιοχή δεν έμεινε τελικά αλώβητη από τη φρίκη αυτού του πολέμου, λόγω της εμμονής του Τούρκου Προέδρου και των τρομοκρατών συμμάχων του να σκοτώνουν και τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας για το έγκλημα αυτό.
Από την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη και το πυροβολικό έχουν στοχεύσει στο κέντρο της πόλης του Afrin και τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές του, πιο έντονα από ποτέ. Ο στόχος του τουρκικού στρατού είναι σαφής: να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την πόλη. Η κατάσταση των πολιτών επιδεινώθηκε κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς ο τουρκικός στρατός έκοψε την παροχή νερού και ρεύματος και βομβάρδισε ιατρικά κέντρα. Η εικόνα είναι τώρα τραγική και δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να φύγουν από φόβο για τη ζωή τους. Το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας υπερβαίνει τώρα τις ικανότητες και της δυνάμεις της τοπικής διοίκησης.

Σε μόλις δύο ημέρες, το τουρκικό πυροβολικό και οι αεροπορικές επιθέσεις σκότωσαν δεκάδες πολίτες, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν εκατοντάδες άτομα στα νοσοκομεία, παράλληλα με τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές του συμμορίες.

Καλούμε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν και να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Καλούμε όλους να ανταποκριθούν στην έκκληση της ανθρώπινης συνείδησης για να βοηθήσουν και να σώσουν τις ζωές δεκάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων πολιτών στις περιοχές Al Shahba, βορειοανατολικά του Χαλεπίου, και να τους παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες είναι στο ύπαιθρο χωρίς καταφύγιο, φαγητό ή νερό. Ο καθένας έχει την ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους αθώους πολίτες του Afrin και να μην παραμείνει σιωπηλός μπροστά στις φρικαλεότητες που διαπράττει ο τουρκικός στρατός.


Η Αυτοδιοίκηση του Afrin
Γραφείο Προσφύγων
16/03/2018

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...

Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν
Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της ...

Νέο κάλεσμα για δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν, από ...

Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!
Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ...

Ο Κουρδός ηγέτης Abdullah Öcalan έφτασε στην Ιταλία στις 14 Νοεμβρίου 1998.

...

Κινδυνος για την υγεία του λαού του Αφρίν
Κινδυνος για την υγεία του λαού του ...

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ...