Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη Shehba και ανακοίνωσε την απόφασή της να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν σφαγές και μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή.

Αξιωματούχοι της διοίκησης του καντονιού και εκπρόσωποι των YPG / YPJ ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Osman Şêx İsa, διάβασε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η ηρωική αντίσταση του Αφρίν εναντίον του τουρκικού στρατού και των συνεργατών του - υπολείμματα του ISIS και του Jabhat Al-Nusra που συγκεντρώθηκαν με το όνομα του "Ελεύθερου Στρατού"- έχει εισέλθει στην 58η ημέρα του.

Οι επιθέσεις εναντίον του Afrin ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου με συμμαχία με τη Ρωσία και σιωπή των περιφερειακών δυνάμεων. Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο προκειμένου το τουρκικό κράτος να εκτελέσει σφαγή εναντίον του λαού μας με όλα του τα όπλα και να θυσιάσει αυτό το λαό για τα συμφέροντά της.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων, της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στην ISIS και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σφαγή και αναγκαστική μετανάστευση επιβάλλονται στο Αφρίν. Εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν κάθε είδους επιθέσεις. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι προαναφερθείσες δυνάμεις δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους απέναντι στο λαό μας και σε αυτούς που μάχονται ενάντια στην ISIS και τον Erdoğan, που έσπειραν τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συνεργαζόμενο με την ISIS τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τις συμμορίες για να αλλάξει το δημογραφικό του Αφρίν και να εγκαταστήσει τους συμμορίτες και τις οικογένειές τους στη θέση των ανθρώπων μας. Το AKP έχει σφαγιάσει εκατοντάδες πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτές τις επιθέσεις. Πολιτικές γενοκτονίας ασκούνται εναντίον ενός λαού.

Κατά τη διάρκεια των 58 ημερών των επιθέσεων, ο λαός και οι μαχητές μας επέδειξαν μεγάλη αντίσταση ενάντια στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας και οι μαχητές μας αντιστάθηκαν σε αυτή τη άγρια ​​δύναμη με ισχυρή βούληση. Ωστόσο, ο εισβολέας τουρκικός στρατός στοχοποιεί συνεχώς τους πολίτες και τις τελευταίες δύο ημέρες πολλά παιδιά και γυναίκες σφαγιάστηκαν και οι υποδομές του Αφριν χτυπήθηκαν και κατεδαφίστηκαν βάσει σχεδίου. Προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, αποφασίσαμε την εκκένωση της πόλης από τους αμάχους.

Ο αγώνας μας ενάντια στην τουρκική κρατική εισβολή και τις σκοτεινές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το όνομα του «Ελεύθερου Στρατού» συνεχίζεται. Ωστόσο, ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε ένα άλλο πλέον επίπεδο, με νέες τακτικές για να αποφευχθεί η σφαγή αμάχων και να προκληθεί πλήγμα στις συμμορίες. Οι δυνάμεις μας αναπτύσσονται παντού στο Αφρίν και θα πλήξουν το εισερχόμενο τουρκικό στρατό και τις συμμορίες του. Η δήλωση περί νίκης του Ερντογάν και των συνεργατών του δεν έχει αξία. Οι δυνάμεις μας θα κάνουν όλη την πόλη έναν εφιάλτη γι 'αυτούς. Η αντίσταση του Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του και οι άνθρωποί του να γυρίσουν πίσω τα σπίτια τους. 

Εκτός από τους ανθρώπους του Αφρίν, οι λαοί ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν αγωνίζονται για το Αφρίν. Εξάλλου, οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν άφησαν μόνο το Αφρίν. Εκ μέρους του λαού μας, χαιρετάμε όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αντίσταση του Αφρίν. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό μας ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας και να πιέσουν, ώστε ο λαός μας να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής να εγκαταλείψουν το Αφρίν.

Τέλος, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην παραμένει σιωπηλό και να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος φυσικής, πολιτιστικής και πολιτικής γενοκτονίας ενάντια στην κοινωνία μας. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να τερματίσει την υποκρισία του και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την αιματοχυσία στο Αφρίν και την Ανατολική Γκούτα. 

Από την έναρξη των επιθέσεων, 500 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, έγιναν μάρτυρες στα χέρια του τουρκικού κρατικού φασισμού και περισσότεροι από 1030 τραυματίστηκαν. Εκτός από αυτό, 820 μαχητές της SDF έχουν πέσει ως μάρτυρες.

Υποσχόμαστε στους ανθρώπους μας, στους μάρτυρες και στους τραυματίες ότι θα πάρουμε εκδίκηση. Όπλο μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας που βασίζεται στην πίστη στους μάρτυρες μας και στόχος μας η νίκη.»