Η κουρδικη ερυθρα ημισεληνος (Heyva Sor) ζητάει ιατρική βοήθεια για τους ανθρώπους της Afrin

Η κουρδικη ερυθρα ημισεληνος (Heyva Sor) ζητάει ιατρική βοήθεια για τους ανθρώπους της Afrin

Μετά την  εισβολή από το τουρκικό κράτος και τις συμμαχικές συμμορίες του Al-Qaeda ISIS και Al Nusra, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Afrin μετανάστευσαν στην περιοχή Shehba μετά από μια ιστορική αντίσταση. Οι άνθρωποι συνεχίζουν την αντίσταση τους υπό σκληρές συνθήκες στο καντόνι Shehba και στην περιοχή Sherawa της Afrin, αλλά η αυξηση της θερμοκρασιας, το ανεπαρκές καθαρό νερό, η ανεπαρκεια τροφιμων και το προβλημα με την αποχέτευση έχουν φέρει πολλές ασθένειες.

Η κουρδικη ερυθρα ημισεληνος παρέχει υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 175.000 μετανάστες στην περιοχή Shehba και στα χωριά Sherawa, αλλά πολλοι απο αυτους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα φάρμακα και τις προμήθειες υγειονομικου ενδιαφεροντος. Η οργανωση έχει ανοίξει 7 ιατρικά κέντρα, 2 στο Sherawa και 5 στη Shehba και εξυπηρετεί τουλάχιστον 500 άτομα καθημερινά. Οι αξιωματούχοι της λένε ότι, λογω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών, αρχισαν να εμφανιζονται αρκετές ασθένειες και οι προμήθειες φαρμάκων τους είναι ανεπαρκεις, γι 'αυτό ζητούν ιατρική υποστήριξη.

 

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ"

Ο φαρμακοποιός Rim Karho από τη διοίκηση του υποκαταστήματος Heyva Sor a Kurd Afrin δήλωσε ότι με την αύξηση και την εξάπλωση ασθενειών έχουν προβλήματα στην παροχή ιατρικής φροντιδας και ότι δεν έχουν πρόσβαση σε αρκετα απο τα φαρμακα που χρειάζονται: «Ο καιρός ειναι ζεστος και έχουν προκύψει ασθένειες. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει επαρκές καθαρό νερό και τρόφιμα, κάτι που αποτελεί μια  άλλη αιτία. Υπάρχουν περισσότερα άτομα που επισκέπτονται τα κέντρα μας καθημερινά λόγω διαφόρων ασθενειών, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτουμε αρκετα φαρμακα . Έχουμε πρόβλημα με τα  φάρμακα για πολλές ασθένειες. "

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο Rim Kahlo δήλωσε ότι έχουν πρόβλημα να προμηθευτούν φάρμακα για τη φυματίωση, το άσθμα, τα εμβόλια παιδικής ηλικίας, τον διαβήτη και τις ψυχιατρικές καταστάσεις και ότι έχουν χαμηλά αποθέματα σε οσα φάρμακα  έχουν. Ο Kahlo ζήτησε ιατρικη υποστήριξη και πρόσθεσε: «Το είπαμε αρκετές φορές πριν, οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικες για να αυξηθουν οι ασθένειες. Με την θερινή ζέστη να έρχεται, διάφορες ασθένειες έχουν προκύψει. Ανησυχούμε για τις επόμενες μέρες. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επείγουσα ανάγκη από φαρμακευτική βοηθεια "

 

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο ψυχολόγος της κουρδικης ερυθρας ημισεληνου, Mihemed Îsa, δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελλειψη φαρμακων και είπε: "Υπάρχουν περισσότεροι από 175.000 άνθρωποι από την Αφρίν εδώ. Επιπλέον, η Shehba έχει πληθυσμό 80.000 κατοίκων. Οι μετανάστες εδώ έχουν βιώσει ένα μεγάλο τραύμα. Εκτός από τις φυσικές συνθήκες, υπάρχουν και ψυχικά προβλήματα. Αλλά μπορώ εύκολα να πω ότι δεν έχουμε κανένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ψυχιατρικών παθήσεων.

 

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ

Οι αξιωματούχοι του υποκαταστήματος της οργανωσης έδωσαν μια λίστα με φάρμακα που δεν έχουν ή βρίσκονται σε ανεπαρκη αποθεματα:

(Φάρμακα για) «Φυματίωση, εμβόλια για την παιδική ηλικία, διαβήτης (συμπεριλαμβανομένων των οργάνων μέτρησης), άσθμα, διάρροια, ασθένειες λόγω αλλαγής του κλίματος, για οφθαλμούς (αλλεργίες και λοιμώξεις), ηλιαση  και δηλητηρίαση, τύφο, ψυχιατρικά φάρμακα, αλλεργία και φάρμακα για τα νεφρα.»

 

Κάλεσμα σε πορεία για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην τουρκική κατοχή στο Κουρδιστάν
Κάλεσμα σε πορεία για την παγκόσμια ...

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην τουρκική κατοχή στο ...

Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν
Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της ...

Νέο κάλεσμα για δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν, από ...

Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!
Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ...

Ο Κουρδός ηγέτης Abdullah Öcalan έφτασε στην Ιταλία στις 14 Νοεμβρίου 1998.

...

Κινδυνος για την υγεία του λαού του Αφρίν
Κινδυνος για την υγεία του λαού του ...

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ...

Οι Γιεζίντι υπόκεινται σε αναγκαστικό εξισλαμισμό στο Αφρίν
Οι Γιεζίντι υπόκεινται σε αναγκαστικό ...

Οι Γιεζίντι, οι οποίοι υπήρξαν πρόσφατα στόχος σφαγής, βιασμών και σεξουαλικής ...