Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια προς τους κατοίκους της Afrin, οι οποίοι τώρα εκτοπίστηκαν στο στρατόπεδο της Shehba.

Το σχέδιο, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σίτισης περίπου χίλιων οικογενειών για  μερικούς μήνες, οργανώθηκε από την Επαρχία και την οργάνωση Gesellschaft für bedrohte Völker (Ένωση για τους Απειλούμενους Λαούς) και με τη βοήθεια της κουρδικής ερυθράς ημισελήνου Heyva Sor a Kurd.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Heyva Sor  Kurd Italy και της UIKI επιβεβαίωσαν ότι τα κουτιά τροφίμων που αγοράστηκαν μέσω του ιταλικού ταμείου έκτακτης ανάγκης παραδόθηκαν στις οικογένειες του Shehba.

Η Heyva Sor είχε αγοράσει κονσερβοποιημένα τρόφιμα, γάλα σε σκόνη για παιδιά, λάδι και οι εθελοντές του οργανισμού έχουν  ήδη αρχίσει τη διανομή τους.

Ο πρόεδρος της Επαρχίας Arno Kompatscher δήλωσε ότι το ποσό  αφότου εγκρίθηκε  θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και άλλων βασικών προϊόντων. Ο κουρδικός οργανισμός Heyva Sor θα βοηθήσει στην υλικοτεχνική υποστήριξη όλης της επιχείρησης.

Η επαρχία Bolzano (περιοχή του Trentino Alto Adige, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας) είναι η μόνη ιταλική διοίκηση που ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις που προέρχονται από τον πληθυσμό της Afrin. Τώρα η Αυτόνομη Διοίκηση της Afrin ελπίζει ότι αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλα συμβούλια, επαρχίες και περιφέρειες να δράσουν.

Το Σεπτέμβριο του 2016 το Επαρχιακό Συμβούλιο του Μπολζάνο ενέκρινε μια πρόταση που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία, την ασφάλεια και την αυτονομία των Κούρδων και των άλλων εθνοτικών ομάδων που ζουν στη Ροζάβα.

Η Επαρχία του Μπολζάνο έχει υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας στη Συρία από το 2014. Η Ένωση για τους Απειλούμενους Λαούς (GfBV) είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στο Gottingen της Γερμανίας και έχει εργαστεί εδώ και πολλά χρόνια με την κουρδική κοινότητα στο Bolzano για την προώθηση πρωτοβουλιών και σχεδίων συνεργασίας στη Rojava.

 

Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία
Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν ...

Ένα άρθρο της Debbie Bookchin, κόρης του Murray Bookchin, σχετικά με τον πατέρα ...

TEV-DEM: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τη Συριακή κυβέρνηση
TEV-DEM: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με ...

Ο υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων του Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας ...

Απεργία πείνας για τον Ocalan
Απεργία πείνας για τον Ocalan

Συμβολική απεργία πείνας στο Σύνταγμα, για την απελευθέρωση του Abdullah Ocalan ...

Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...