Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια προς τους κατοίκους της Afrin, οι οποίοι τώρα εκτοπίστηκαν στο στρατόπεδο της Shehba.

Το σχέδιο, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σίτισης περίπου χίλιων οικογενειών για  μερικούς μήνες, οργανώθηκε από την Επαρχία και την οργάνωση Gesellschaft für bedrohte Völker (Ένωση για τους Απειλούμενους Λαούς) και με τη βοήθεια της κουρδικής ερυθράς ημισελήνου Heyva Sor a Kurd.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Heyva Sor  Kurd Italy και της UIKI επιβεβαίωσαν ότι τα κουτιά τροφίμων που αγοράστηκαν μέσω του ιταλικού ταμείου έκτακτης ανάγκης παραδόθηκαν στις οικογένειες του Shehba.

Η Heyva Sor είχε αγοράσει κονσερβοποιημένα τρόφιμα, γάλα σε σκόνη για παιδιά, λάδι και οι εθελοντές του οργανισμού έχουν  ήδη αρχίσει τη διανομή τους.

Ο πρόεδρος της Επαρχίας Arno Kompatscher δήλωσε ότι το ποσό  αφότου εγκρίθηκε  θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και άλλων βασικών προϊόντων. Ο κουρδικός οργανισμός Heyva Sor θα βοηθήσει στην υλικοτεχνική υποστήριξη όλης της επιχείρησης.

Η επαρχία Bolzano (περιοχή του Trentino Alto Adige, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας) είναι η μόνη ιταλική διοίκηση που ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις που προέρχονται από τον πληθυσμό της Afrin. Τώρα η Αυτόνομη Διοίκηση της Afrin ελπίζει ότι αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλα συμβούλια, επαρχίες και περιφέρειες να δράσουν.

Το Σεπτέμβριο του 2016 το Επαρχιακό Συμβούλιο του Μπολζάνο ενέκρινε μια πρόταση που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία, την ασφάλεια και την αυτονομία των Κούρδων και των άλλων εθνοτικών ομάδων που ζουν στη Ροζάβα.

Η Επαρχία του Μπολζάνο έχει υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας στη Συρία από το 2014. Η Ένωση για τους Απειλούμενους Λαούς (GfBV) είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στο Gottingen της Γερμανίας και έχει εργαστεί εδώ και πολλά χρόνια με την κουρδική κοινότητα στο Bolzano για την προώθηση πρωτοβουλιών και σχεδίων συνεργασίας στη Rojava.

 

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...

Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν
Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της ...

Νέο κάλεσμα για δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν, από ...

Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!
Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ...

Ο Κουρδός ηγέτης Abdullah Öcalan έφτασε στην Ιταλία στις 14 Νοεμβρίου 1998.

...

Κινδυνος για την υγεία του λαού του Αφρίν
Κινδυνος για την υγεία του λαού του ...

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ...