Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ για την Τουρκία (EUTCC) μαζί με τα Κουρδικά Ινστιτούτα των Βρυξελλών, Κολωνίας και Στοκχόλμης και το Δίκτυο Κούρδων Ακαδημαϊκών (KURD-AKAD).

Το Διεθνές Συνέδριο φιλοξενήθηκε και οργανώθηκε από την Ομάδα των Πρασίνων-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens-EFA) σε συνεργασία με άλλες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S & D), την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και την Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών -NGL).

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 

Θεωρούμε ότι η κατοχή της Afrin είναι παράνομη και αντίθετη προς τις αρχές και τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Επομένως, καταδικάζουμε όλες τις πρακτικές των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και ζητούμε:

1. Την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων και των συνδεδεμένων ομάδων τους από την Αφρίν και από όλα τα συριακά εδάφη που καταλαμβάνουν.

2. Διερεύνηση και δημοσιοποίηση όλων των παραβιάσεων που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τις συνδεδεμένες με αυτόν ομάδες εναντίον αμάχων στην Αφρίν, με αποτέλεσμα τη μαζική μετακίνηση πληθυσμών και την ανθρωπιστική κρίση.

3. Την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των απαχθέντων ανδρών, γυναικών και παιδιών και την παροχή επαρκών αποζημιώσεων στα θύματα.

4. Μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη διερεύνηση της τύχης των εξαφανισθέντων, είτε είναι ακόμα ζωντανοί είτε έχουν σκοτωθεί για πολιτικούς ή άλλους λόγους.

5. Δημιουργία ανεξάρτητης, αμερόληπτης και διαφανούς δικαστικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Συριακής Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και ανθρωπιστικών και γυναικείων οργανώσεων από τη Συρία. Η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν στην Αφρίν από την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στις 20 Ιανουαρίου 2018 και θα παραπέμψει τους δράστες σε τοπικά, περιφερειακά και διεθνή δικαστήρια προκειμένου να λογοδοτήσουν.

6. Συνεργασία με την οργάνωση  Συριακά Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις οργανώσεις πολιτών στις έρευνές τους και στην τεκμηρίωση των διάφορων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και τις συνδεδεμένες με αυτές ομάδες, από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να δικαστούν οι δράστες στα διεθνή δικαστήρια.

7. Την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισθέντων της Αφρίν και την επανίδρυση των δομών που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή τους.

8. Οι αρμόδιοι διεθνείς φορείς και ιδρύματα να παράσχουν κάθε αναγκαία οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Αφρίν και τους επαναπατρισθέντες εκτοπισμένους.

9. Νομική και ακαδημαϊκή τεκμηρίωση και ανάλυση των ρατσιστικών πρακτικών των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής μετανάστευσης και της σκόπιμης μεταβολής των δημογραφικών στοιχείων σε όλη την περιοχή.

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...