Η σιωπή των διεθνών οργανώσεων για το Αφρίν

Η σιωπή των διεθνών οργανώσεων για το Αφρίν

 

Ο λαός της Αφρίν διαμαρτύρεται γιατί οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα κράτη σιωπούν αδικαιολόγητα μπροστά στις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον πολιτών από τον εισβολέα - τουρκικό κράτος και τις συμμορίες που ελέγχει.

Οι αντιδράσεις αυξάνονται μεταξύ των πολιτών της Afrin εναντίον της διεθνούς κοινότητας και των νομικών οργανώσεων που παραμένουν σιωπηλές απέναντι στις απάνθρωπες πρακτικές του τουρκικού κράτους και των συμμοριών του εναντίον του άμαχου πληθυσμού: δολοφονίες, απαγωγές, παρενοχλήσεις, βιασμοί και ληστείες.

Πέρα από τις βάρβαρες αυτές πρακτικές, το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του προβαίνουν επίσης σε κατάσχεση ελαιοδέντρων που ανήκουν στους πολίτες της Αφρίν, τα οποία και πυρπολούν. Οι συμμορίες απειλούν να σκοτώσουν τους πολίτες αν αυτοί πάνε στα χωράφια τους.

Οι κάτοικοι της Αφρίν που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο Serdem στη Shehba διαμαρτύρονται για τις σφαγές και καταδικάζουν τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σιωπούν επιδεικτικά. Ένας πολίτης που ονομάζεται Mihemed Xelil δήλωσε: "Το τουρκικό κράτος - εισβολέας θέλει να εξοντώσει τον κουρδικό λαό και να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της Afrin.Οι εισβολείς λεηλατούν τα σπίτια των πολιτών λόγω του μίσους τους προς το κουρδικό λαό, κλέβουν τα τιμαλφή τους και κατασχουν τα ελαιόδεντρα που είχαν φυτεψει οι πρόγονοί μας".

Ένας άλλος πολίτης που ονομάζεται Miwefeq Ιμπραήμ δήλωσε: "Δεν υπάρχει νόμος στον κόσμο που να επιτρέπει τη δήμευση της κατοικίας άλλου ατόμου ή την κλοπή των τιμαλφών του. Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι μια ντροπή για όλες εκείνες τις οργανώσεις που υπερασπίζονται  τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά έχουν παραμείνει σιωπηλές απέναντι στις παραβιάσεις στην Αφρίν".

Ο Xatun Mihemed δήλωσε: "Η Afrin είναι γνωστή για τις ελιές της. Ο λαός της Αφρίν  ζει κυρίως από το εμπόριο ελιών. Αλλά οι εισβολείς  λεηλατούν όλα όσα έχουν οι πολίτες της Αφρίν μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο και κανείς δεν κινεί ούτε το μικρό του δακτυλάκι για  να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ».

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...