Ανακοίνωση του Κόμματος Ασσυριακής Ένωσης

Ανακοίνωση του Κόμματος Ασσυριακής Ένωσης

Ανακοίνωση προς την κοινή γνώμη

Βασιζόμενο στην αναγκαιότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του Χαλδαίο-Συρο-Ασσυριακού λαού στη Συρία, το Κόμμα Ασσυριακής Ένωσης (GHS) εργάστηκε πάντα για την εδραίωση αυτών των δικαιωμάτων και επέλεξε το δύσκολο μονοπάτι της πάλης και της θυσίας για αυτούς τους στόχους. Γνωρίζουμε πλήρως ότι είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε αυτά τα δικαιώματα.

Το GHS λειτουργεί με αυτό το κριτήριο σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής μας για το βασικό και σημαντικό βήμα της τροποποίησης ορισμένων διδακτικών αντικειμένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να αντανακλούν την ταυτότητα, την κληρονομιά μας και να ενισχύουν τις σχέσεις του λαού μας με την μητρική του γλώσσα, καθώς και να διδάσκουν τις συριακές γενιές εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα και τα δεδομένα που έχουν σαν διακύβευμα όλες τις συριακές συνιστώσες. Έχουμε ένα  σχέδιο σε βήματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε από τις πρώτες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με έμφαση στην ενίσχυση της γλώσσας στις άλλες τάξεις. Η νομιμότητα αυτών των προγραμμάτων σπουδών και η αποδοχή τους από τη κυβέρνηση της Συρίας είναι η αποστολή μας και η αποστολή κάθε θεσμικού οργάνου που ασχολείται με τον ασσυριακό λαό και απαιτεί την καθιέρωση της ασσυριακής γλώσσας ως επίσημης γλώσσα στη Συρία. Αυτός είναι ο στόχος μας στο GHS και επιμένουμε ότι όλα τα δικαιώματα όλων των λαών μας θα πρέπει να αναγνωρίζονται συνταγματικά στη Συρία.

Aυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν μια προσπάθεια να αγνοηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα  της γλώσσας  του συγκεκριμένου λαού, αλλά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένων των Μπααθιστών,και έπραξαν με τρόπο που δεν ταιριάζει στον εθνικό πλουραλισμό στη Συρία και οι οποίοι αγωνίζονται για την καθιέρωση  μιας ταυτότητας, ενός χρώματος, ενός κόμματος και η οποία διαμάχη υποκινήθηκε από  μια ομάδα ανθρώπων με αβάσιμα επιχειρήματα και με σκοπό να καλλιεργήσει τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του λαού και των θεσμών μας.

Επαναβεβαιώνουμε την ανάγκη να μείνουμε μακριά από όλα αυτά και από όλους όσους εναντιώνονται στα δικαιώματά μας και να ανανεώσουμε την έκκλησή μας για τη σημασία του συντονισμού μεταξύ όλων των θεσμών με σεβασμό στην πραγματικότητα, με ρεαλιστική προσέγγιση που θα δίνει προτεραιότητα στο μέλλον του ενωμένου λαού μας και μακριά από οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές.

 

10/9/2018
Syriac Union Party- Executive Body
TEL:0096352441740 /   Email:huiodo.sryoyo@gm
Χάρτης της οθωμανικής αυτοκρατορίας αναρτάται στην Jarablus
Χάρτης της οθωμανικής αυτοκρατορίας ...

Χάρτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εμφανίστηκε στην πόλη Jarablus στη Βόρεια ...

"Ο Ramin Hossein Panahi πρόκειται να ...

'Ενα κείμενο-αφιέρωμα στον Ramin Hossein Panahi, Κούρδο ακτιβιστή, που ...

Η Τουρκία βομβάρδισε χωριά στο Αμέντ (Ντιγιάρμπακιρ)!
Η Τουρκία βομβάρδισε χωριά στο Αμέντ ...

Οι πληροφορίες αφορούν  το χωριό Cetlibahçe (Helhel) στην περιοχή Hazro του ...

Βουλευτής της σουηδικής αριστεράς στέλνει επιστολή στον Ocalan
Βουλευτής της σουηδικής αριστεράς ...

Η αντιπρόεδρος του κόμματος της σουηδικής αριστεράς, Jeannette Escanilla, ...

Συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη κατά την επίθεση της αστυνομίας εναντίον των
Συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη κατά ...

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τη 700η εβδομάδα της δράσης "Οι μητέρες του ...