Ανακοίνωση του Κόμματος Ασσυριακής Ένωσης

Ανακοίνωση του Κόμματος Ασσυριακής Ένωσης

Ανακοίνωση προς την κοινή γνώμη

Βασιζόμενο στην αναγκαιότητα αναγνώρισης των δικαιωμάτων του Χαλδαίο-Συρο-Ασσυριακού λαού στη Συρία, το Κόμμα Ασσυριακής Ένωσης (GHS) εργάστηκε πάντα για την εδραίωση αυτών των δικαιωμάτων και επέλεξε το δύσκολο μονοπάτι της πάλης και της θυσίας για αυτούς τους στόχους. Γνωρίζουμε πλήρως ότι είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε αυτά τα δικαιώματα.

Το GHS λειτουργεί με αυτό το κριτήριο σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής μας για το βασικό και σημαντικό βήμα της τροποποίησης ορισμένων διδακτικών αντικειμένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να αντανακλούν την ταυτότητα, την κληρονομιά μας και να ενισχύουν τις σχέσεις του λαού μας με την μητρική του γλώσσα, καθώς και να διδάσκουν τις συριακές γενιές εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα και τα δεδομένα που έχουν σαν διακύβευμα όλες τις συριακές συνιστώσες. Έχουμε ένα  σχέδιο σε βήματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε από τις πρώτες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με έμφαση στην ενίσχυση της γλώσσας στις άλλες τάξεις. Η νομιμότητα αυτών των προγραμμάτων σπουδών και η αποδοχή τους από τη κυβέρνηση της Συρίας είναι η αποστολή μας και η αποστολή κάθε θεσμικού οργάνου που ασχολείται με τον ασσυριακό λαό και απαιτεί την καθιέρωση της ασσυριακής γλώσσας ως επίσημης γλώσσα στη Συρία. Αυτός είναι ο στόχος μας στο GHS και επιμένουμε ότι όλα τα δικαιώματα όλων των λαών μας θα πρέπει να αναγνωρίζονται συνταγματικά στη Συρία.

Aυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν μια προσπάθεια να αγνοηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα  της γλώσσας  του συγκεκριμένου λαού, αλλά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένων των Μπααθιστών,και έπραξαν με τρόπο που δεν ταιριάζει στον εθνικό πλουραλισμό στη Συρία και οι οποίοι αγωνίζονται για την καθιέρωση  μιας ταυτότητας, ενός χρώματος, ενός κόμματος και η οποία διαμάχη υποκινήθηκε από  μια ομάδα ανθρώπων με αβάσιμα επιχειρήματα και με σκοπό να καλλιεργήσει τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του λαού και των θεσμών μας.

Επαναβεβαιώνουμε την ανάγκη να μείνουμε μακριά από όλα αυτά και από όλους όσους εναντιώνονται στα δικαιώματά μας και να ανανεώσουμε την έκκλησή μας για τη σημασία του συντονισμού μεταξύ όλων των θεσμών με σεβασμό στην πραγματικότητα, με ρεαλιστική προσέγγιση που θα δίνει προτεραιότητα στο μέλλον του ενωμένου λαού μας και μακριά από οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές.

 

10/9/2018
Syriac Union Party- Executive Body
TEL:0096352441740 /   Email:huiodo.sryoyo@gm
Ο Ocalan είναι καλά! Η πρώτη επίσκεψη στο Ιμραλί μετά από δύο χρόνια
Ο Ocalan είναι καλά! Η πρώτη επίσκεψη ...

Ο Abdullah Ocalan, ο φυλακισμένος ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος ...

Sakine Cansiz
Sakine Cansiz

«Η προσέγγισή μας στον σοσιαλισμό δεν ήταν ποτέ υπό το πρίσμα της ουτοπίας. Για ...

Τέσσερεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται φυλακισμένα στην Τουρκία
Τέσσερεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται ...

Ο Emin Çoban, διευθυντής του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Παιδιών στο Σύλλογο ...

Ντεμιρτάς: Όχι χωρίς τον Οτσαλάν!
Ντεμιρτάς: Όχι χωρίς τον Οτσαλάν!

Ο φυλακισμένος Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς μίλησε κατά της απομόνωσης ...

Η ζωή της Λεϊλα Γκιουβέν βρίσκεται σε κίνδυνο! Πορεία αύριο, 5/1/19.
Η ζωή της Λεϊλα Γκιουβέν βρίσκεται σε ...

Λεϊλα Γκουβέν, 57 μέρες απεργία πείνας!

Η Λεϊλα Γκουβέν, βουλευτής του (HDP) ...