Η Τουρκία επιτίθεται στη Rojava! Η SDF αναστέλλει τη μάχη ενάντια στην ISIS

Η Τουρκία επιτίθεται στη Rojava! Η SDF αναστέλλει τη μάχη ενάντια στην ISIS

Με ανακοίνωσή της, η SDF (ΣτΜ: Syrian Democratic Forces, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ) σταμάτησε προσωρινά τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας λόγω των τουρκικών επιθέσεων.

Η SDF ανακοίνωσε την αναστολή της εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ύπαιθρο του Deir ez-Zor, λόγω των πρόσφατων τουρκικών επιθέσεων στη βόρεια Συρία, περιγράφοντας αυτές τις επιθέσεις ως άμεση στήριξη του τουρκικού κράτους στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ακολουθεί η δήλωση της SDF:

«Το τουρκικό κράτος ενέτεινε τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των συνόρων στη Βόρεια Συρία (Ροζάβα) μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, παρουσία των Προέδρων της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι Ειδικές Δυνάμεις ξεκίνησαν έξι επιθέσεις εναντίον ασφαλών χωριών και κατοικημένων περιοχών κατά μήκος των συνόρων, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός μαχητή και τον τραυματισμό ενός άλλου, όπως επίσης και την καταστροφή ιδιοκτησιών, κάτι που ανάγκασε τους πολίτες στις υπό στόχευση περιοχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι τουρκικές επιθέσεις συνεχίστηκαν το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, στοχεύοντας την περιοχή των συνόρων κοντά στο Girê Spî. Ένας από τους συνοριοφύλακες σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Εμείς, στη SDF, θεωρούμε ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν άμεση στήριξη εκ μέρους του τουρκικού κράτους στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης της ISIS. Οι επιθέσεις έγιναν σε άμεσο συντονισμό με την τρομοκρατική οργάνωση και συνέπεσαν με την αντεπίθεση που ξεκίνησε πρόσφατα η τελευταία στην περιοχή Hajin. Ενημερώνουμε επίσης την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι αυτός ο άμεσος συντονισμός μεταξύ των επιθέσεων του τουρκικού στρατού στο βορρά και των επιθέσεων της ISIS στο νότο ενάντια στις δυνάμεις μας, μας αναγκάζει να διακόψουμε προσωρινά τη μάχη για την αποτροπή της τρομοκρατίας, την οποία οι δυνάμεις μας έδιναν στα τελευταία οχυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η συνέχιση αυτών των επιθέσεων εκ μέρους της Τουρκίας θα προκαλέσουν τη μακροπρόθεσμη αναστολή της στρατιωτικής εκστρατείας μας εναντίον της ISIS.

Εμείς, στη Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δηλώνουμε την πλήρη ετοιμότητά μας να αποκρούσουμε κάθε εξωτερική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων του τουρκικού κράτους που στοχεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των περιοχών μας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταγγείλει τις προκλήσεις του τουρκικού κράτους εναντίον των μόνο ασφαλών περιοχών στη Συρία, να δείξει μια σταθερή θέση προκειμένου να αποτρέψει την Τουρκία από αυτές τις επιθέσεις και τις προσπάθειές της να διατηρήσει την οργάνωση της ISIS στη ζωή και να την υποστηρίξει, πράγμα που αντιβαίνει στη στρατηγική των εταίρων μας στο Διεθνή Συνασπισμό για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.»

 

Η σημερινή πορεία για τη Rojava
Η σημερινή πορεία για τη Rojava

Δυναμική ήταν η σημερινή διαδήλωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της ...

Πορεία για τη Rojava!
Πορεία για τη Rojava!

Οι Κούρδοι της Αθήνας καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού ...

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Rojava: η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Διοίκησης
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Rojava: ...

Έκκληση προς την κοινή γνώμη και όλους τους ελεύθερους πολίτες:


Εκ μέρους του ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ROJAVA!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ...

Η Rojava βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, σε μεγάλο κίνδυνο. Η Τουρκία πρόκειται ...

Απεργία πείνας για τον Ocalan
Απεργία πείνας για τον Ocalan

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν οργάνωσε και πραγματοποιεί στα Προπύλαια ...