Πολίτες του Κόμπανι: Ο Ερντογάν θέλει να καταστρέψει τη συνύπαρξη των λαών

Πολίτες του Κόμπανι: Ο Ερντογάν θέλει να καταστρέψει τη συνύπαρξη των λαών

Παρά τις απειλές του τουρκικού κράτους, οι κάτοικοι της περιοχής Σέξλερ συνεχίζουν την καθημερινή τους ζωή στο συριακό καντόνι του Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Το ANF μίλησε με ανθρώπους από τον αραβικό και κουρδικό πληθυσμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdoğan έχει σκληρύνει τις απειλές του κατά των «τρομοκρατών Κούρδων» στη βόρεια και ανατολική Συρία τις τελευταίες ημέρες. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ταυτόχρονα και συντονισμένα μετέδωσαν ρεπορτάζ από την περιοχή, σύμφωνα με τα οποία οι ντόπιοι ζουν σε καθεστώς φόβου και ανησυχίας.

Ένας από τους τομείς που θέλει να καταλάβει το τουρκικό κράτος είναι ο τομέας του Şêxler στη δυτική όχθη του Ευφράτη, κοντά στο Kobanê. Το τουρκικό κράτος θέλει να καταλάβει επίσης το Manbij πριν μετακινηθεί στο νότιο Qereqozax. Παρά τις απειλές αυτές, η καθημερινή ζωή στο Şêxler συνεχίζεται.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα μιλήσει για διωγμό του αραβικού πληθυσμού. Αλλά ο αραβικός και ο κουρδικός λαός συνεχίζουν να ζουν μαζί ειρηνικά στην περιοχή. Το ISIS απέτυχε επίσης στην πρόθεσή του να δημιουργήσει έναν κούρδο-αραβικό πόλεμο στην περιοχή. Ο Ερντογάν προσπαθεί απλά να σπείρει διχόνοια μεταξύ του πληθυσμού.

Το ANF μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και καταθέτει μαρτυρίες για «αδελφική συνύπαρξη στην περιοχή».

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι δήλωσαν ότι από τότε που το YPG και το YPJ απελευθέρωσαν την περιοχή το 2015, κανείς δεν αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Μόνο τα μέλη του ISIS κατέφυγαν στην Jarablus και μπήκαν στην υπηρεσία του τουρκικού κράτους.

«Έχουμε ζήσει ειρηνικά εδώ και τρία χρόνια, ο Ερντογάν θέλει να διαταράξει αυτή την ειρήνη και αδελφοσύνη», λέει ο Μουσταφά Ναζίμ, κάτοικος Αραβικής καταγωγής, στο Σέξλερ. Συνεχίζει: «Μόνο λίγοι εγκληματίες εγκατέλειψαν την περιοχή, δούλευαν για το ISIS και τώρα εργάζονται για τον Ερντογάν».

Ο Άραβας πολίτης Osman Hemdo τόνισε ότι ποτέ δεν θα αφήσει αυτή τη γη, όπου οι άνθρωποι έχουν ζήσει μια ειρηνική και αδελφική ζωή μαζί για χρόνια.

Ο Κούρδος πολίτης Hebeş Remo επεσήμανε ότι: «Καθώς το ISIS πλησιάζει στο τέλος του στο Hajin, ο Erdoğan θέλει να δημιουργήσει πίεση εδώ για να τους σώσει από τον αφανισμό. Σίγουρα, συμπεριφέρεται αντι-Κουρδικά, αλλά αυτό που πραγματικά θέλει είναι να επεκτείνει την κατοχή του στη Συρία αλλά εμείς ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας.»

Ο Μιχεμέντ Χέμο, Κούρδος πολίτης, πιστεύει ότι ο Ερντογάν θέλει να σπείρει εχθρότητα στην περιοχή και έτσι να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του: «Θέλει να παίξει το οθωμανικό παιχνίδι, αλλά τελικά αυτό θα σημάνει αίμα και δάκρυα για όλους».

Ο Ocalan είναι καλά! Η πρώτη επίσκεψη στο Ιμραλί μετά από δύο χρόνια
Ο Ocalan είναι καλά! Η πρώτη επίσκεψη ...

Ο Abdullah Ocalan, ο φυλακισμένος ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος ...

Sakine Cansiz
Sakine Cansiz

«Η προσέγγισή μας στον σοσιαλισμό δεν ήταν ποτέ υπό το πρίσμα της ουτοπίας. Για ...

Τέσσερεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται φυλακισμένα στην Τουρκία
Τέσσερεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται ...

Ο Emin Çoban, διευθυντής του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Παιδιών στο Σύλλογο ...

Ντεμιρτάς: Όχι χωρίς τον Οτσαλάν!
Ντεμιρτάς: Όχι χωρίς τον Οτσαλάν!

Ο φυλακισμένος Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς μίλησε κατά της απομόνωσης ...

Η ζωή της Λεϊλα Γκιουβέν βρίσκεται σε κίνδυνο! Πορεία αύριο, 5/1/19.
Η ζωή της Λεϊλα Γκιουβέν βρίσκεται σε ...

Λεϊλα Γκουβέν, 57 μέρες απεργία πείνας!

Η Λεϊλα Γκουβέν, βουλευτής του (HDP) ...