Επείγουσα έκκληση του KNK για τη Ροζάβα!

Επείγουσα έκκληση του KNK για τη Ροζάβα!

Δελτίο τύπου

Επείγουσα έκκληση - Οι απαιτήσεις μας

19 Δεκεμβρίου 2018

Οι απειλές του τουρκικού κράτους και οι προετοιμασίες για μια πλήρη στρατιωτική επίθεση και κατοχή της Ροζάβα (Βόρεια Συρία) εντείνονται. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μια επιθετική στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της κάποτε ειρηνικής περιοχής του Αφρίν στη Ροζάβα και αυτή η εκστρατεία, σε συνεργασία με διάφορες τζιχαντιστικές ομάδες, ολοκληρώθηκε τελικά με την κατοχή του Αφρίν. Ο πόλεμος του Τουρκικού κράτους στο Αφρίν είχε ως αποτέλεσμα μια ανθρώπινη τραγωδία τεράστιων διαστάσεων -εκατοντάδες ανυπεράσπιστοι πολίτες σφαγιάστηκαν και χιλιάδες περισσότεροι τραυματίστηκαν και η περιοχή κάηκε, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε από το τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές συμμάχους του. Εκατοντάδες χιλιάδες εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους και ο πόλεμος και η επακόλουθη κατοχή, καθώς και οι συνεχιζόμενες εκστρατείες εκφοβισμού από το τουρκικό κράτος και τους συμμάχους του στην περιοχή, άλλαξαν σημαντικά τη δημογραφία του Αφρίν. Η καταστροφή που έπληξε τους ανθρώπους του Αφρίν ήταν ο απώτερος στόχος της εκστρατείας του τουρκικού κράτους.

Το τουρκικό κράτος επιδιώκει τώρα να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα με το Αφρίν και σε άλλες περιοχές της Ροζάβα και προετοιμάζεται επί του παρόντος να επιτεθεί σε μια περιοχή μήκους 500 χλμ. στη Συρία, μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη. Οι πρώτοι στόχοι στην περιοχή είναι οι παραμεθόριες περιοχές Kobane, Manbij, Tel Abyad, Serkaniyê (Ras al-Ain), Darbasiyah, Amude, Qamishlo, Tirbespī (al-Qahtaniyah), Dêrik (al-Malikiyah) και χιλιάδες πόλεις και χωριά. Εκτός από πόλεις με μεγάλους αστικούς πληθυσμούς, όπως το Qamishlo, η Hasakah και η Raqqa, υπάρχουν περίπου εκατό μικρότερες πόλεις και χιλιάδες χωριά στην περιοχή, η οποία σήμερα φιλοξενεί περί τα 3 εκατομμύρια κατοίκων. Οποιαδήποτε επίθεση τουρκικού κράτους θα οδηγούσε σε μια ανθρωπιστική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων.

Είναι γνωστό ότι, με τις πολλές θυσίες τους, η περιφερειακή διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας / Ροζάβα και οι δυνάμεις YPG / YPJ / SDF είναι αυτές που έχουν πληρώσει το υψηλότερο τίμημα στον πόλεμο εναντίον της ISIS. Όλος ο κόσμος παρακολούθησε την αντίσταση του Kobane, μόλις πριν λίγα χρόνια. Αυτές είναι οι δυνάμεις που στοχεύει τώρα το τουρκικό κράτος. Και το Kobane, ο προμαχώνας της αντίστασης ενάντια στην ISIS, είναι ένας από τους κύριους τουρκικούς στόχους. Ο πόλεμος εναντίον της ISIS συνεχίζεται και οι δυνάμεις της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου.

Οι δυνάμεις της, υπό αμερικανική διοίκηση, Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στην ISIS, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και άλλες χώρες, βρίσκονται στην περιοχή και διατηρούν μια ενεργό παρουσία, διεξάγοντας πάνω από 200 χτυπήματα στη Συρία μόνο την περασμένη εβδομάδα. Οι δυνάμεις της συμμαχίας είχαν υποσχεθεί προστασία στην περιφερειακή διοίκηση και τους λαούς αυτών των περιοχών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, λόγω των απειλών του τουρκικού κράτους, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να αποσύρουν γρήγορα τις δυνάμεις τους από την περιοχή. Εάν οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις της συμμαχίας αποσυρθούν, θα αφήσουν τις κοινότητες της περιοχής αυτής υπό τον κίνδυνο μαζικών σφαγών. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία και θα επιφέρει επίσης μια βαθιά πληγή στη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας.

Η έκκλησή μας προς τις διεθνείς δυνάμεις και την ανθρωπότητα:

1. Οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τη Βόρεια και την Ανατολική Συρία / Ροζάβα.

2. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να συνεδριάσει επειγόντως, να αποφασίσει επισήμως να προστατεύσει την περιοχή από τις επιθέσεις και να κηρύξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

3. Οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν και να ακυρώσουν την αναφερόμενη απόφαση να αποχωρήσουν από την περιοχή.

4. Τα ευρωπαϊκά έθνη, ιδιαίτερα η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος και να μην σιωπούν μπροστά στις ενδεχόμενες σφαγές κατά των Κούρδων, των Αράβων, των Σύρων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων στην περιοχή.

5. Η Ρωσία δεν πρέπει να παραμείνει θεατής στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, όπως έπραξε στο Αφρίν, αλλά να αντιταχθεί στις καταστρεπτικές πολιτικές και την επέμβαση του τουρκικού κράτους στην περιοχή αυτή.

6. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ειρηνευτικά κινήματα και οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής και της κοινωνίας, δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά στις επικείμενες σφαγές, αλλά να ακούσουν τις φωνές των Κούρδων, των Αράβων, των Σύρων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων, των εκατομμυρίων αθώων Αλεβιτών, Μουσουλμάνων, Γιεζίντι και Χριστιανών πολιτών που απειλούνται από την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, βοηθώντας να διαδοθούν οι εκκλήσεις των τελευταίων για προστασία και ειρήνη.

 

Ο λαός του Κουρδιστάν θα αντισταθεί στις επιθέσεις αυτές. Καλούμε όλους να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους!

 

Εκτελεστικό Συμβούλιο του KNK

19 Δεκεμβρίου 2018

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...