Μέλος αμερικανικού Κογκρέσου: Η Τουρκία εργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν για να υπονομεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Μέλος αμερικανικού Κογκρέσου: Η Τουρκία εργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν για να υπονομεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Ο Thomas Alexander Garrett, μέλος του αμερικανικού κογκρέσου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταλάβει τα Afrin, Jarabulus και al-Bab και δεν τα απελευθέρωσε, όπως ισχυρίζεται, και επιβάλλει την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του Αφρίν. Δήλωσε επίσης: «Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν για να υπονομεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, επομένως είτε η Τουρκία θα εξέλθει από τη Συρία ή το ΝΑΤΟ». 

Το μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου, Thomas Alexander Garrett, επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην τηλεόραση (One America), ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Συρίας, η οποία διήρκεσε 5 ημέρες, παρατήρησε ότι η Τουρκία ενεργεί ως εχθρός της Αμερικής και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ξεκινήσει διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή. Είπε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια αυτή της επίσκεψης, επισκέφθηκε τις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Manbij και των μισθοφόρων της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, στα όρια του ποταμού Al-Sajour και ότι είδε προσωπικά ποιά ακριβώς είναι τα κτίρια τα οποία στοχοποιεί ο τουρκικός στρατός κατοχής. Δήλωσε: «Οι άνθρωποι που ήταν εκεί, με ρώτησαν γιατί η Αμερική επιτρέπει στην Τουρκία να συμπεριφέρεται έτσι σε αυτούς; Και γιατί η Τουρκία τους στοχεύει;»

Ο Garrett επισκέφθηκε τη Βόρειο και Ανατολική Συρία στις 22 Νοεμβρίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας al-Jazeera, με εκπροσώπους της Πολιτείας της Αυτόνομης Διοίκησης του Manbij, με διοικητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Manbij-Bab και του Jarabulus, και επίσης επισκέφθηκε και την πρώτη γραμμή του μετώπου, το σημείο επαφής μεταξύ των μαχητών των δυνάμεων του στρατιωτικού συμβουλίου του Manbij και των μισθοφόρων της Ασπίδας του Ευφράτη στη γραμμή Sajour στις 23 Νοεμβρίου. Συναντήθηκε επίσης με τους αντιπροσώπους των πολιτικών συμβουλίων al-Tabqa, al-Raqqa και Deir ez-Zor. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας τον ενημέρωσαν ότι η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση ασφάλειας και σταθερότητας, αλλά οι τουρκικές απειλές δημιουργούν μια κατάσταση πανικού μεταξύ του απλού λαού.