Το πανεπιστήμιο της Rojava καλεί το λαό να παραμείνει δίπλα στην Rojava

Το πανεπιστήμιο της Rojava καλεί το λαό να παραμείνει δίπλα στην Rojava

Σε δήλωσή του, το Πανεπιστήμιο, καλεί όλους τους λαούς της περιοχής να αντισταθούν στις απειλές και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και καλεί επίσης την κοινή γνώμη του κόσμου όλου να εκπληρώσει τις ανθρωπιστικές της ευθύνες

 

Ο διευθυντής της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης Mizgîn Ehmed και καθηγητές και φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου της Ροζάβα συγκεντρώθηκαν στο Qamishlo για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη Συρία. Μιλώντας στη συνάντηση, ο Mizgîn Ehmed είπε ότι πολλά είναι τα κράτη που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο και πως αυτός έχει πλέον μετατραπεί σε αγώνα συμφερόντων και στρατηγικής συμφωνιών.

Μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους καθηγητές, τους φοιτητές και το πανεπιστημιακό προσωπικό στον κήπο του πανεπιστημίου της Rojava. Στη δήλωση αναφέρεται ότι το τουρκικό κράτος ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Βόρεια και Ανατολική Συρία κατά παράβαση όλων των διεθνών συμφωνιών και των ανθρωπιστικών αρχών. Η δήλωση καλεί όλους τους λαούς της περιοχής να αντισταθούν στις απειλές και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και ζητάει από την κοινή γνώμη του κόσμου να εκπληρώσει τις ανθρωπιστικές της ευθύνες. Και συνεχίζει:

«Όλος ο κόσμος είδε τις νίκες που πέτυχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις ενάντια στους τρομοκράτες του DAESH στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Χάρη σε αυτές τις νίκες, ο λαός της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας βιώνει σημαντικές βελτιώσεις στους κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς. Ωστόσο, το τουρκικό κράτος εισβολέας και δύναμη κατοχής δεν είναι σε θέση να αποδεχθεί αυτές τις εξελίξεις. Και κατά συνέπεια, μετά την εισβολή στο Αφρίν, τώρα εκτοξεύει απειλές εναντίον του Μανμπίζ και της ανατολικής πλευράς του Ευφράτη, με άλλα λόγια, ενάντια στην περιοχή της Τζαζίρα. Η Τουρκία πραγματοποιεί μεγάλου μεγέθους στρατιωτική προετοιμασία στα σύνορα και παραβιάζει όλους τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες της ανθρωπότητας».

Και προσθέτει: «Οι καθηγητές, οι φοιτητές και το προσωπικό της πανεπιστημιακής σχολής της Rojava ανησυχούν για την τρέχουσα κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί: δεν φοβόμαστε τις απειλές του τουρκικού στρατού κατοχής και, αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε αυτές τις εκτάσεις που είναι ποτισμένες και συνεχίζουν να ποτίζονται με το αίμα χιλιάδων ηρώων. Γι'αυτόν τον λόγο, ο λαός μας, που έχει δώσει την καρδιά του για αυτές τις ελεύθερες και δημοκρατικές πλέον περιοχές, είναι η φωνή μας. Καλούμε όλους τους φορείς που συνδέονται με την Αυτόνομη Διοίκηση να ενώσουν τις φωνές τους. Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας στα ψέματα των εισβολέων και στον ψυχολογικό πόλεμο. Πάρτε θέση με γνώμονα τη συνείδηση, την ελευθερία και την ισότητα»

Η δήλωση καλεί «το συριακό κοινό να σταθεί απέναντι στον τουρκικό κατοχικό στρατό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο στόχος του Ερντογάν είναι να πλήξει την ακεραιότητα της Συρίας και να προστατεύσει το DAESH, καταστρέφοντας έτσι την κοινωνική ενότητα και την κοινή ζωή μεταξύ των λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας».

Τέλος, η δήλωση καλεί «όλους τους ελεύθερους πολίτες του κόσμου, από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά, από την Κίνα μέχρι την Αργεντινή, όλους όσους αγαπούν την ελευθερία, να παραμείνουν δίπλα στο λαό της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, όπως ακριβώς ήταν δίπλα μας όταν πολεμούσαμε το DAESH.»