Επιτροπή με σκοπό την ένωση των κουρδικών πολιτικών κομμάτων που σχηματίστηκαν στη Ροζάβα

Επιτροπή με σκοπό την ένωση των κουρδικών πολιτικών κομμάτων που σχηματίστηκαν στη Ροζάβα

Το παράρτημα του KNK της Rojava ( Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο) ίδρυσε επιτροπή με σκοπό την ένωση όλων των κουρδικών πολιτικών κομμάτων ενάντια στις απειλές κατοχής κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας

Το παράρτημα του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν στην Ροζάβα πραγματοποίησε συνάντηση στην έδρα Διπλωματικών Σχέσεων στην πόλη Qamishlo για να συζητήσει τις μεθόδους για την επίτευξη της εθνικής ενότητας των Κούρδων της περιοχής και την κοινή στάση που πρέπει να υιοθετηθεί ενόψει των απειλών κατοχής κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τα περισσότερα μέλη του φορέα του KNK στη Rojava, αφορούσε τις απειλές που αντιμετωπίζει ο κουρδικός λαός, ιδίως τις συνεχιζόμενες τουρκικές απειλές κατά της βόρειας Συρίας. Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης η ανάγκη «να παρακαμφθούν οι στενές κομματικές διαφορές» και να επικεντρωθούν οι διάφορες δυνάμεις στη «διαμόρφωση μιας ενοποιημένης κουρδικής στρατηγικής».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορισμένα μέλη υπέβαλαν πρόταση για τη συγκρότηση μιας επιτροπής «συντονισμού με όλα τα κουρδικά κόμματα της Ροζάβα χωρίς όρους». Η πρόταση εγκρίθηκε και μια επιτροπή σχηματίστηκε αποτελούμενη από το μέλος του Συμβουλίου του Derik, Sheikh Sinan Ahmed, τον πρόεδρο της Ένωσης Κούρδων Συγγραφέων στη Συρία, Dilawer Zanki, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), Dr. Abdul Karim Omar και τους καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Rojava Suleiman Elias και Daria Ramadan. «Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας του KNK είναι να ενώσει την κουρδική πολιτική κοινότητα στην περιοχή για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κουρδικός λαός», δήλωσε ο Dr. Abdul Karim Omar στο Hawar News Agency.

Σύμφωνα με μια πηγή κοντά με το θέμα, η Συντονιστική Επιτροπή για τα κουρδικά κόμματα της Ροζάβα και της Βόρειας Συρίας θα εκδώσει σήμερα δημόσια ανακοίνωση.