Το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας θυμάται τον Ισλανδό μαχητή

Το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας θυμάται τον Ισλανδό μαχητή

«Έχοντας δώσει χιλιάδες τραυματίες και μάρτυρες, η ανθίζουσα επανάσταση στη Ροζάβα έδειξε δεν θα λυγίσει μπροστά σε καμία συμμαχία ή δύναμη κατοχής»

 

Το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας εξέδωσε μια δήλωση στη μνήμη του Haukur Hilmarsson από την Ισλανδία, ο οποίος έγινε μάρτυρας στο Αφρίν πριν από ένα χρόνο. Η δήλωση έχει ως εξής:

Η αντίσταση στο Αφρίν ύψωσε αποφασιστικά τη σημαία του αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Έδειξε για μια ακόμη φορά, τον 21ο αιώνα, τον αγώνα και τη βούληση των καταπιεσμένων λαών. Με το τίμημα χιλιάδων τραυματιών και shehids (μαρτύρων), η ανθίζουσα επανάσταση στη Ροζάβα έδειξε πως δεν θα λυγίσει μπροστά σε καμία συμμαχία ή δύναμη κατοχής.

Ενάντια σε αυτή την κατοχή του φασιστικού τουρκικού κράτους, όπως και στον αγώνα κατά του DAESH (ISIS), όλοι οι λαοί της Ροζάβα, διεθνείς επαναστάτες και μαχητές από όλο τον κόσμο εντάχθηκαν στην αντίσταση.

Ο Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni), ως μαχητής από την Ισλανδία, ήταν διοικητής ομάδας στο Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας. Αγωνίστηκε στη Raqqa εναντίον των συμμοριών του DAESH και επειδή "η επανάσταση της Ροζάβα είναι η επανάσταση όλων των καταπιεσμένων λαών του κόσμου", ήταν μέρος της αντίστασης και στο Αφρίν. Ακόμη και όταν περιβάλλόταν από τους όλμους, τα τανκς, τις συμμορίες του εχθρού και τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις, αυτός και οι σύντροφοι με τους οποίους αγωνιζόταν, αντιστάθηκαν σκληρά. Ο Haukur και οι σύντροφοί του απώθησαν εκατοντάδες από τους στρατιώτες του εχθρού. Όταν οι επιθέσεις των συμμοριών του εχθρού εντατικοποιήθηκαν στο μέτωπο της Dimilia-Badina-Mabeta, ο σύντροφός μας έπεσε μάρτυρας, στις 24 Φεβρουαρίου.

Εμείς, ως μαχητές του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, ανανεώνουμε τον όρκο μας, στο πρόσωπο του Haukur Hilmarsson, απέναντι σε όλους τους συντρόφους μας που έπεσαν μάρτυρες στο Αφρίν, πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να υπερασπιστούμε την επανάσταση.

Οι μάρτυρες της επανάστασης είναι αθάνατοι! Şehid namirin!

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...