Οι κρατούμενοι - μέλη της ISIS: Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της YPG, Nuri Mahmoud

Οι κρατούμενοι - μέλη της ISIS: Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της YPG, Nuri Mahmoud

Πρόσφατα, το YPG και άλλες αρχές στη Βόρεια Συρία ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν οι χώρες των οποίων οι πολίτες εντάχθηκαν στο ISIS να παραλάβουν τους υπηκόους τους, οι οποίοι επί του παρόντος κρατούνται από τις δυνάμεις του YPG.

Ο Nuri Mahmoud, εκπρόσωπος του YPG, μιλάει για αυτή την κατάσταση και την ευθύνη της διεθνούς κοινότητας. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τους Ronahi Elik, Berivan Botan και τον Dr. Thoreau Redcrow για το Ίδρυμα Kevok.

 

Πόσους  κρατούμενους, μέλη της ISIS, έχει στις φυλακές το YPG / J ή το SDF τη στιγμή αυτή; 

Οι κρατούμενοι - μέλη της ISIS στα χέρια μας αυτή τη στιγμή είναι περί τα 900 άτομα. Μαζί με αυτούς είναι περίπου 500 σύζυγοί τους και περισσότερα από 1.000 από τα παιδιά τους.

 

Πόσα έθνη εκπροσωπούνται μεταξύ αυτών των φυλακισμένων;

Οι κρατούμενοι μέλη του ISIS που κρατούμε επί του παρόντος προέρχονται από 44 διαφορετικές χώρες.

 

Πήραν κάποια από αυτά τα κράτη τους φυλακισμένους υπηκόους τους πίσω από το YPG;

Μόνο τέσσερα κράτη το έχουν κάνει μέχρι στιγμής και αυτά είναι  η Ρωσία, το Σουδάν, η Ινδονησία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήραν πίσω μόνον μια γυναίκα το κάθε κράτος.

 

Στην ιδανική περίπτωση, τι θα ήθελε να συμβεί το YPG με αυτούς τους φυλακισμένους μέλη του ISIS;

Όπως γνωρίζετε, οι τρομοκράτες του ISIS που έχουμε συλλάβει και τώρα βρίσκονται στις φυλακές μας είναι από όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό ότι η οργάνωσή τους δεν πραγματοποίησε τρομοκρατικές επιθέσεις μόνο στη Συρία, αλλά και στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και σε όλη την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Για το λόγο αυτό, η τιμωρία αυτών των τρομοκρατών πρέπει να πραγματοποιείται εντός του νομικού πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Πρέπει να προσαχθούν σε διεθνές δικαστήριο.

Επί του παρόντος, η ηγεσία του DFNS (Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας)  φέρει μόνη της αυτό το βάρος, πράγμα που είναι λάθος. Πολλά κράτη δεν ενδιαφέρονται να μας βοηθήσουν και να φέρουν αυτούς τους άνδρες ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση των  περισσότερων πολιτών αυτών των εθνών, οι οποίοι πιστεύουμε ότι θα ήθελαν να δουν αυτούς τους φυλακισμένους τρομοκράτες να τιμωρούνται για τις άσχημες πράξεις τους.

Τώρα, με τους διαθέσιμους πόρους που έχουμε, έχουν συσταθεί ορισμένα δικαστήρια έκτακτης ανάγκης για να ερευνήσουν κάποιες από τις υποθέσεις, αλλά δεν διαθέτουμε πόρους για να διεξάγουμε αυτή τη διαδικασία με όλους τους κρατούμενους, ενώ συγχρόνως αγωνιζόμαστε και δίνουμε μάχες για την επιβίωσή μας. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτοί οι κρατούμενοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα και ολόκληρο τον κόσμο. Όποιος θέλει έναν ασφαλέστερο και πιο ανθρώπινο κόσμο θα πρέπει να υποστηρίξει εμάς και την αποστολή μας να απαλλάξουμε τον πλανήτη  από την ISIS και τις αποσταθεροποιητικές ομάδες όπως αυτό.

 

Τι θα λέγατε σε όσους πιστεύουν ότι αυτοί οι κρατούμενοι του ISIS αξίζουν τη θανατική ποινή και ότι το YPG θα έπρεπε να τους εκτελέσει για τα εγκλήματά τους;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτοί οι τρομοκράτες του ISIS διενήργησαν τα χειρότερα και πιο σκληρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ολόκληρο τον κόσμο: αποκεφάλισαν ανθρώπους, βίασαν γυναίκες, χρησιμοποίησαν παιδιά-στρατιώτες, υποδούλωσαν Yazidis και κατέστρεψαν ιστορικές τοποθεσίες όπως εκκλησίες, τζαμιά, ακόμη και νεκροταφεία. Επίσης, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν σπίτια, ενώ διέπραξαν ανείπωτα εγκλήματα με κάθε τρόπο που μπορεί ένας άνθρωπος να φανταστεί. Γι 'αυτόν τον λόγο αναμφισβήτητα αξίζουν τη μέγιστη και σοβαρότερη δυνατή τιμωρία.

Ωστόσο, εμείς στη Rojava και στη Βόρεια Συρία δεν εφαρμόζουμε τη θανατική ποινή, καθώς δεν έχουμε νόμο που να την επιτρέπει, επομένως αυτό δεν αποτελεί επιλογή για εμάς. Και είναι σημαντικό για εμάς να ενεργούμε σύμφωνα με το υφιστάμενο δικαστικό μας σύστημα.

Όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα, ορισμένα κράτη μπορεί να αποφασίσουν ότι αυτοί οι κρατούμενοι μέλη του ISIS  αξίζουν τη θανατική ποινή, αλλά αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί συλλογικά μέσω μιας καθιερωμένης νομικής διαδικασίας. Ο κόσμος δεν μπορεί απλά να περιμένει από εμάς να χειριστούμε  μόνοι μας την τιμωρία τους, καθώς αποτελούν παγκόσμια απειλή και επομένως πρέπει να υπάρξουν παγκόσμια συμφωνημένοι χειρισμοί αναφορικά με την τύχη τους

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...