Ο εκπρόσωπος της YPG Nuri Mahmud απαντά σε κατηγορίες της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος της YPG Nuri Mahmud απαντά σε κατηγορίες της Τουρκίας

«Η Τουρκία, η οποία υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους τζιχαντιστές και εύκολος δρόμος εισόδου για την Συρία από την αρχή της σύγκρουσης, έχει σχέδια να εισβάλει στην περιοχή και να καταστρέψει τη δημοκρατία που δημιουργήθηκε από το αίμα των γιων και των θυγατέρων αυτού του λαού», δήλωσε ο αξιωματούχος του YPG.

 

Ο εκπρόσωπος του YPG Nuri Mahmud αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που εξέφρασαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Nuri Mahmud  έχει ως εξής:

«Στις 8 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποτελούμενη από ανώτερους αξιωματούχους, με επικεφαλής τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, επισκέφθηκε την Άγκυρα και συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους. Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ibrahim Kalin προσπάθησε και πάλι να απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες για τις δυνάμεις μας μετά τη συνάντηση. Απείλησε όλους τους Σύρους, ιδιαίτερα τους ανθρώπους της βόρειας Συρίας, με εισβολή, κατηγορώντας ψευδώς τις δυνάμεις μας.

Στις περιοχές που απελευθερώθηκαν μετά από σκληρές μάχες εναντίον του ISIS και με τη δημιουργία ατμόσφαιρας δημοκρατίας, οι άνθρωποι της περιοχής σχημάτισαν το δικό τους διοικητικό σύστημα και συμμετείχαν στη διοίκηση με τη δική τους ελεύθερη βούληση. Το δημοκρατικό μοντέλο που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας προέκυψε ως λύση για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Συρία. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η Τουρκία παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στις τρομοκρατικές ομάδες προκειμένου να διαταράξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Για χρόνια, οι μαχητές των YPG και YPJ μάχονται συνεχώς το ISIS για να απελευθερώσουν την περιοχή από τους τζιχαντιστές , θυσιάζοντας αμέτρητες ζωές, οι οποίες σε αντάλλαγμα επέτρεψαν στους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια δημοκρατική και ειρηνική κοινωνία στην περιοχή. Οι δυνάμεις μας προέβαλαν μεγάλη αντίσταση εναντίον ενός διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου για λογαριασμό της ανθρωπότητας και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Χιλιάδες σύντροφοι και συντρόφισσές μας έχουν θυσιαστεί για την ευημερία του λαού μας, ανεξάρτητα από την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα. Οι Κούρδοι, οι Άραβες, οι Χριστιανοί, οι Σουνίτες, οι Σιίτες και οι Γιεζίντι έχουν βρει προστασία από τη βιαιότητα των σκληροπυρηνικών εξτρεμιστών που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Οι ισχυρισμοί των Τούρκων αξιωματούχων ότι οι δυνάμεις μας έχουν παραβιάσει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντί να προβαίνει σε κατηγορίες, η Τουρκία πρέπει να παρουσιάσει έγγραφα ή αποδείξεις σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις μας, αν υπάρχουν. Οι κατηγορίες του Kalin προφανώς αναμένεται να νομιμοποιήσουν και διπλωματικά να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να καταλάβει τα εδάφη μας. Θεωρούν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τις προσπάθειές τους για εισβολή με μια τόσο ασαφή και ψευδή ρητορική. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια ενίσχυσης της ISIS και ότι αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για την περιοχή μας.

Τη στιγμή που οι μονάδες μας εξακολουθούν να μάχονται σκληρά στη μέση κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη, το αίτημα του Kalin για ανάκτηση του εξοπλισμού με τον οποίο μας έχει εφοδιάσει ο παγκόσμιος συνασπισμός εναντίον του ISIS αποτελεί σαφή ένδειξη της επιθυμίας της Τουρκίας να αποδυναμώσει τις δυνάμεις που παρέχουν ασφάλεια και ειρήνη και που διευκολύνουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Από την αρχή της συριακής κρίσης, οι δραστηριότητες της Τουρκίας προκειμένου να υποστηρίξει την τρομοκρατία στις περιοχές μας είναι ακόμα ζωντανές στη μνήμη όλου του κόσμου. Το 2012, μπροστά στα μάτια όλων, η Τουρκία παρείχε στην Αλ-Νούσρα ασφαλή διέλευση στη Συρία από τη συνοριακή πόλη της Ceylanpinar. Κατά τη διάρκεια της αντίστασης του Kobanî το 2014, η κυβέρνηση που εκπροσωπείται τώρα από τον Kalin και άλλους αξιωματούχους που κατηγορούν τις δυνάμεις μας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέβασε την τουρκική σημαία από τα σιλό σιτηρών που βρίσκονταν στα σύνορα για να διευκολύνει την κατοχή της πόλης από το ISIS.

Στο Afrin, το τουρκικό κράτος δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής σε κανένα μέσο, νομικό όργανο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εισέλθουν στην πόλη και να τεκμηριώσουν τα εγκλήματα και τις καθημερινές φρικαλεότητες των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών σε βάρος του λαού μας. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες που προέρχονται από το Afrin σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι αυτές οι δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την Τουρκία ασχολούνται με μια προγραμματισμένη εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον του λαού μας. Τα ίδια εγκλήματα διαπράττονται επίσης σε καθημερινή βάση σε άλλες κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές στη Συρία, όπως οι Azaz, Bab, Jarablus και το Idlib.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η Τουρκία, που υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους τζιχαντιστές και πύλη εισόδου προς τη Συρία για αυτούς από την αρχή της σύγκρουσης, έχει σχέδια να εισβάλει στην περιοχή και να καταστρέψει τη δημοκρατία που δημιούργησε το αίμα των γιων και των θυγατέρων αυτού του λαού.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα επιτεύγματα της επανάστασής μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας, όπως ακριβώς κάναμε μέχρι τώρα. Πολλοί από τους εταίρους μας στο διεθνή συνασπισμό εναντίον του ISIS έχουν δει αυτήν την αποφασιστικότητα.

Τονίζουμε ότι ο αγώνας μας διεξάγεται στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των αρχών του διεθνούς δικαίου και θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις υπό το πρίσμα αυτής της κατανόησης».