Απαγωγές πολιτών από τους κατακτητές στο Afrin

Απαγωγές πολιτών από τους κατακτητές στο Afrin

Η Τουρκία και οι μισθοφόροι της ξεκίνησαν μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της πόλης της Αφρίν στη βόρεια Συρία, στις 20 Ιανουαρίου 2018. Ο λαός και οι λαϊκές μονάδες ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης υπέφεραν πολύ και αντιμετώπισαν δύσκολες και τραγικές συνθήκες αλλά και υποβλήθηκαν σε διάφορα είδη βάναυσων πρακτικών όπως είναι η δολοφονία, απαγωγή, σύλληψη, ακρωτηριασμός, βιασμός, λεηλασίες και άλλες αυθαίρετες πράξεις.

Μετά από δύο μήνες αντίστασης, η Τουρκία και οι μισθοφόροι της κατόρθωσαν να καταλάβουν την πόλη Afrin και να την θέσουν υπό έλεγχο στις 18 Μαρτίου 2018, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν προς τις γύρω περιοχές, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο. Πολλοί όμως έμειναν στην πόλη γιατί οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να φύγουν. Οι εκτοπισμένοι σκοπό είχαν να φτάσουν στην Shahbaa και σε άλλες περιοχές. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εκτοπισμένων σε αυτές τις περιοχές, πολλοί ζουν σε δύσκολες  συνθήκες, χωρίς τα βασικότερα είδη καθημερινής ανάγκης.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του ασκούν τρομοκρατία ενάντια στους κατοίκους της Αφρίν που παραμένουν στην πόλη, συνεχώς και ανεξέλεγκτα. Αυτές οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυξήθηκαν μετά την κατοχή της πόλης από τις δυνάμεις εισβολής. Μία από τις συνηθέστερες τακτικές που ακολουθούν οι μισθοφόροι των Τούρκων είναι οι απαγωγές και οι αυθαίρετες συλλήψεις που αποσκοπούν στην αρπαγή χρημάτων μέσω εκβιασμού. Οι μισθοφόροι απαγάγουν αμάχους αδιακρίτως. Ο μόνος στόχος τους είναι να πάρουν χρήματα από τους απαχθέντες.

Κάθε ομάδα κάνει τις συλλήψεις με το δικό της τρόπο, με τη δική της τακτική και οι μισθοφόροι δεν απελευθερώνουν τους απαχθέντες. Κάποιες φορές το ίδιο πρόσωπο συλλαμβάνεται από περισσότερες από μία συμμορίες. Απαγάγονται , βασανίζονται και συχνά βιάζονται. Γυναίκες από άλλες κοινότητες, ιδιαίτερα  Yezidi και Alawiya, αναγκάζονται από τους μισθοφόρους να φορούν νικαμπ και να ντύνονται σύμφωνα με τον ισλαμικό τρόπο.Οι μισθοφόροι τους απαγορεύουν να εξασκήσουν τις δικές τους θρησκευτικές τελετές.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι απαγωγές και οι αυθαίρετες συλλήψεις αφορούν περισσότερες από 1.500 περιπτώσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μέσα σε μόλις 48 ώρες, 20 κατά μέσο όρο πολίτες απαγάγονται, ενώ η μοίρα 450 απαχθέντων παραμένει άγνωστη.

Οι ενέργειές τους δεν περιορίζονται μόνο στις απαγωγές: συχνά μπλοκάρουν τους δρόμους που συνδέουν τις περιοχές του Afrin, προκειμένου να αρπάξουν χρήματα από τους πολίτες που ταξιδεύουν.

Όλες οι πρακτικές των μισθοφόρων της τουρκικής κατοχής δείχνουν ότι ακολουθούν μια μέθοδο η οποία συνίσταται στην δολοφονία μικρών και μεγάλων, στους εκβιασμούς, τις απαγωγές και επίσης στην καταστροφή ιερών χώρων. Οι μισθοφορικές αυτές ομάδες  διαφέρουν μόνο κατ'όνομα.

 

Η απαγωγή του Ghassan Fawzi

Η περίπτωση της απαγωγής ενός από τους πολίτες της Αφρίν, περίπτωση που αποδεικνύει ότι οι μισθοφόροι είναι όλοι κάτω από τις ίδιες διαταγές, παρουσιάζεται παρακάτω.  Ο Ghassan Fawzi Hassan, 42 ετών, από το χωριό Badina  απήχθη και οι δράστες της απαγωγής τον φωτογράφισαν με έναν εκτελεστή να στέκεται πίσω του με ένα μαχαίρι στο χέρι και ο οποίος απειλούσε ότι θα τον εκτελούσε αν οι δικοί του άνθρωποι δεν κατέβαλαν λύτρα.

 

Με το μαχαίρι στο λαιμό του αθώου πολίτη, ο μισθοφόρος του τουρκικού κράτους ζητά από τους οικείους του ένα υπέρογκο ποσό και κάνει ότι είναι δυνατόν για να τρομάξει την γυναίκα του απαχθέντα, όπως επίσης και τον ίδιο λέγοντάς του ότι η ζωή του θα τελειώσει σύντομα. Αυτό το βίντεο είναι μια ακόμα απόδειξη του ότι οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν σαν συμμορίες οι οποίες σκοπό έχουν τη συλλογή κεφαλαίων.

Είναι σαφές από τα παραπάνω το ποια είναι η ηθική της τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων της. Επιπλέον, ο μισθοφόρος που εμφανίζεται στο βίντεο δεν μπορεί παρά να ανακαλέσει στο μυαλό όλων ανάλογες εικόνες από τις δραστηριότητες του ισλαμικού χαλιφάτου. Όλοι γνωρίζουμε την τακτική των μισθοφόρων του ISIS που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τους πολίτες, να εξαπλώσει τον πανικό και βέβαια να εισπράξει λύτρα, τα οποία χρησίμευαν στην χρηματοδότηση των εγκληματικών τους ενεργειών. 

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο.

 

 

 

Democratic Self-administration in Roj Ava , North Syria

Foreign Relations commission

Committee for Documentation and Preparation of Files

Rojava / North Syria – Qamishli 4/9/2018

 

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.