Οι οικογένεις του Roboski περιμένουν τη δικαίωση επί 258 εβδομάδες

Οι οικογένεις του Roboski περιμένουν τη δικαίωση επί 258 εβδομάδες

Οι οικογένειες των θυμάτων της σφαγής του Roboski, στην οποία δολοφονήθηκαν 34 νεαροί Κούρδοι κατά τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στο χωριό Roboski στην περιοχή Uludere του Şırnak το 2011, συνεχίζουν να ζητούν δικαιοσύνη, μπαίνοντας στην 285η εβδομάδα της καθιστικής διαμαρτυρίας τους στο νεκροταφείο των θυμάτων .

Όπως κάθε εβδομάδα, οι οικογένειες συγκεντρώθηκαν γύρω από τους τάφους των παιδιών τους και στη συνέχεια ακολούθησε το διάβασμα της εβδομαδιαίας δήλωσης από τον Veli Encü για λογαριασμό των οικογενειών, που κρατούσαν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους που σκοτώθηκαν στη σφαγή.

Ο κ. Encü επέστησε την προσοχή στην παρεμπόδιση της εβδομαδιαίας τους συγκέντρωσης εκ μέρους Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα και σημείωσε ότι η δικαιοσύνη που ζητούν για άλλη μια φορά καταπατήθηκε. Ο κ. Encü δήλωσε ότι η συνάντηση αυτής της εβδομάδας ήταν αφιερωμένη στον βουλευτή HDP Ferhat Enüu, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση και καταδικάστηκε πριν από λίγες μέρες σε 4 χρόνια και 7 μήνες στη φυλακή, κατά παράβαση κάθε μορφής δικαιοσύνης.

Ο κ. Encü εξήγησε ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι πολιτικά παρακινούμενη και είπε: «Εμείς, ο λαός του Roboski, καταλαβαίνουμε και απορρίπτουμε αυτό το μήνυμα που θέλουν να δώσουν στο χωριό και στην κοινότητα μας, μέσω της σύλληψης του βουλευτή μας Ferhat Encü. Ο Ferhat Encü θα συνεχίσει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο για τον λαό του, χωρίς υποχωρήσεις. Και πρέπει να γίνει γνωστό ότι στεκόμαστε στο πλάι του και τον στηρίζουμε».

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...