Ανοιχτή επιστολή του Selahattin Demirtas στον Erdogan

Ανοιχτή επιστολή του Selahattin Demirtas στον Erdogan

Ο φυλακισμένος συμπρόεδρος του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Selahattin Demirtas  έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος πρόσφατα τον αποκάλεσε «τρομοκράτη», κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη συνάντηση των G20 στο Αμβούργο.

Ολόκληρη η επιστολή είχε ως εξής:

 

Πρώτα απ 'όλα, σας επιστρέφω την προσβολή, που, στο όνομά μου, προσβάλει και τη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, από την άλλη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ομολογία σας.

Μας γλυτώσατε από το βάρος του να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι η δίκη που εκκρεμεί εναντίον μας, δεν έχει καμία σχέση με το δικαστικό σύστημα και ότι η ετυμηγορία δίνεται προσωπικά από εσάς.

Σας απευθύνω μια ανοικτή πρόσκληση: για τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι εισαγγελείς και ορισμένοι δικαστές υπό τις εντολές σας δεν βρήκαν ούτε μία απόδειξη ότι κάλεσα τους ανθρώπους να προκαλέσουν βανδαλισμούς στους δρόμους κατά τις διαδηλώσεις για το Kobani στις 6-8 Οκτωβρίου. Εάν έχετε τέτοια στοιχεία, θέλω να τα παραδώσετε στους εισαγγελείς που αναζητούν απεγνωσμένα αποδείξεις εναντίον μου.

Διακηρύσσοντας ότι είμαι τρομοκράτης και ότι προκάλεσα το θάνατο 54 ανθρώπων ως ετυμηγορία πριν από τη δίκη μου, κάνατε όλες τις επόμενες δικαστικές διαδικασίες περιττές και χωρίς νόημα και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γι 'αυτό. Αργά ή γρήγορα, θα σταθώ ενώπιον των δικαστών. Τότε θα γίνει σαφές στην κοινή γνώμη ποιος είναι ο τρομοκράτης και ποιος ο δολοφόνος. Μέχρι τότε, όλα είναι ήδη γνωστά ενώπιον του Θεού.

Εντωμεταξύ, τα 44 από τα 54 άτομα που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για το Kobani ήταν φίλοι του HDP, του κόμματός μας. Όταν οι άνθρωποί μας σφαγιάζονταν στους δρόμους κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για το Kobani, όταν δολοφονούνταν πολίτες και καταστρέφονταν πόλεις στο Cizre και το Sur, αυτοί που επιχείρησαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου υπηρετούσαν ως κυβερνήτες, διοικητές, αρχηγοί της αστυνομίας, εισαγγελείς και δικαστές.

Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και είναι υπεύθυνοι για το θάνατο εκατοντάδων πολιτών, πρόκειται για μια περίπτωση πλήρους ψευδαίσθησης στην οποία τείνετε να πέσετε αποδίδοντας όλη την ευθύνη σε μένα, προκειμένου να εκδικηθείτε τον πολιτικό σας αντίπαλο, αντί να διερευνήσετε εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει μέρος στις σφαγές και τις προβοκάτσιες στα γεγονότα μεταξύ 6 και 8 Οκτωβρίου.

Είστε πρωτίστως υπεύθυνος για κάθε περιστατικό που συνέβη στη χώρα, δεδομένου ότι βρίσκεστε στην εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια. Οι προσπάθειές σας να δημιουργήσετε ένα προπέτασμα καπνού μπροστά από αυτό το απλό γεγονός δεν περνούν απαρατήρητες.

Είμαι περιορισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους, έτσι η άδικη επίθεσή σας εναντίον μου, που γίνεται υπό το κράτος πανικού, είναι μια στάση καθόλου έντιμη. Δεν θα υποβαθμίσω τον εαυτό ζητώντας έλεος - ούτε από εσάς ούτε από τους καταπιεστές που εκτελούν τις εντολές σας. Ποτέ δεν θα αποδεχτώ την ατιμία και την υποταγή, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή.

Μαζί, το HDP και οι φίλοι του HDP, θα αντισταθούμε στο φασισμό, και πίσω από τα σίδερα αλλά και σε όλη τη χώρα.

Θέλω να ξέρετε ότι η συνείδησή μου είναι καθαρή και ότι δε φοβάμαι. Είμαι ευτυχισμένος, παρόλο που είμαι έγκλειστος σε ένα κελί τύπου F. Επομένως, «παρακαλώ μην ανησυχείτε για μένα».

 

Selahattin Demirtas

Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) 

Φυλακή Edirne, 10 Ιουλίου 2017

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!
Ο τουρκικός στρατός χτύπησε το Efrin!

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο του Efrin, το ...

15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ένοπλου αγώνα
15/8/1984 - 15/8/2017: 33 χρόνια ...

Στις 15 Αυγούστου 1984, με επικεφαλής τον διοικητή Mahsum Korkmaz (γνωστό με το ...

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο καντόνι του Kobanê!
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλλε στο ...

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) που εδρεύει στην Rojava, ο ...

Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του αγώνα ενάντια στη γυναικοκτονία
Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του ...

Η 3η Αύγουστου 2017 είναι η τρίτη επέτειος της  επίθεσης γενοκτονίας  από το ...

Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο της Επανάστασης στη Ροζάβα
Δήλωση του PYD για την πέμπτη επέτειο ...
Το Γενικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) εξέδωσε γραπτή δήλωση με ...