Ο αγώνας υπό το πνεύμα της Sara, η εγγύηση της ελεύθερης ζωής

Ο αγώνας υπό το πνεύμα της Sara, η εγγύηση της ελεύθερης ζωής

Οι Γυναικείες Μονάδες Άμυνας της Βόρειας Συρίας, YPJ, τιμούν τις Sakine Cansiz (Sara), Fidan Dogan (Rojbin) και Leyla Saylemez (Ronahi) που δολοφονήθηκαν από έναν Τούρκο κατάσκοπο, σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, στο Παρίσι.

Η δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης της YPJ έχει ως εξής:

«Ο αγώνας της συντρόφου Sara θα είναι μια νίκη, πρωτίστως για τις Κούρδισσες που συμμετέχουν στον επαναστατικό αγώνα, για τις υπόλοιπες γυναίκες και την ανθρωπότητα. Στην ιστορία του κουρδικού λαού, οι συνωμοσίες σχεδιάζονταν και διαπράττονταν συνεχώς από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις στο Κουρδιστάν. Αυτό συνέβη και με τη συνωμοσία εναντίον του ηγέτη Άπο, του πρωτεργάτη του Δημοκρατικού Συνομποσπονδισμού, το 1999.

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, τρεις γυναίκες επαναστάτριες και σύντροφοι, η Sakine, η Fidan και η Leyla έγιναν μάρτυρες κατόπιν μιας προδοτικής συνωμοσίας. Στην ιστορία των λαϊκών επαναστάσεων, πολλές επαναστάτριες που αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους στην ελεύθερη ζωή δολοφονήθηκαν από τον εχθρό με τις πιο βρώμικες και ύπουλες μεθόδους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συντρόφισσες Sêvê, Fatma και Pakize μαρτύρησαν στο Βόρειο Κουρδιστάν στις 6 Ιανουαρίου 2015, μετά τις δολοφονίες του Παρισιού. Είναι φανερό ότι οι αλήθειες που έφεραν στο φως αυτές οι επαναστάτριες, δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να κρυφτούν.

Ως γυναίκες, ζούμε σε μια περίοδο που οφείλουμε να γίνουμε σαν τη Sara. Διαπράττονται επιθέσεις εναντίον της Rojava αλλά και του υπολοίπου Κουρδιστάν. Η στάση της συντρόφου Sara διδάσκει στις Κούρδισσες την αντίσταση ενάντια στην παραίτηση, την απάντηση στις επιθέσεις, τη δημιουργίας ελεύθερων γυναικών ενάντια στις σφαγές των γυναικών και της πάλης ενάντια σε κάθε φεουδαρχία και αντιδραστικότητα.

Η Heval (σύντροφος) Sara έχει γίνει η πηγή έμπνευσης του Κινήματος Ελευθερίας των Γυναικών του Κουρδιστάν με την αποφασιστικότητα, την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την αλήθεια της προσέγγισης της έννοιας της ελεύθερης γυναίκας και την πορεία της. Σήμερα, δεκάδες χιλιάδες "Σαρες" συνεχίζουν τον αγώνα της Sara για να δημιουργήσουν την ελεύθερη γυναίκα. Η κληρονομιά, ο πολιτισμός, ο αγώνας και η αντίσταση που μας κληροδοτεί η σύντροφος Sara και στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν δημιούργησε οργάνωση,  ιδεολογία και φιλοσοφία της ζωής. Η επανάσταση που λαμβάνει χώρα στο βόρειο τμήμα της Συρίας, που εντείνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα, έχει γίνει ένα μοντέλο ελεύθερης ζωής για όλους τους λαούς και έχει παγιωθεί χάρη στη συμμετοχή γυναικών με κουρδικό και αραβικό υπόβαθρο, από διαφορετικά έθνη και από τη YPJ. Αναμφισβήτητα, όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν ως πηγή έμπνευσης συντρόφους όπως η Sara, η Rojbin και η Leyla.

Εμείς, ως YPJ, θα απαντήσουμε στις κυρίαρχες και καπιταλιστικές δυνάμεις εντείνοντας τον αγώνα μας για να εκπληρώσουμε τις ελπίδες της συντρόφου Sara και όλων των γυναικών μαρτύρων, που υπήρξαν οι πρωτοπόροι του Απελευθερωτικού Κινήματος των Γυναικών. Όσοι είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες του Παρισιού, πρέπει να λογοδοτήσουν. Η μεγαλύτερη ελπίδα για τη σύντροφο Sara ήταν η χειραφέτηση όλων των γυναικών. Ως τα άτομα που ζωντανεύουμε αυτές τις ελπίδες, ανανεώνουμε ξανά την υπόσχεσή μας.

Δηλώνουμε και πάλι ότι οι γυναίκες, με τον αγώνα τους, θα κάνουμε τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν. Στο όνομα των αγωνιστών Sara, Leyla και Rojbin, τιμούμε όλους τους μάρτυρες της Κουρδικής Επανάστασης και όλους τους μάρτυρες που έπεσαν για την επανάσταση στη Βόρεια Συρία και επαναλαμβάνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες τους».

Κάλεσμα σε πορεία για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην τουρκική κατοχή στο Κουρδιστάν
Κάλεσμα σε πορεία για την παγκόσμια ...

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην τουρκική κατοχή στο ...

Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν
Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της ...

Νέο κάλεσμα για δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν, από ...

Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!
Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ...

Ο Κουρδός ηγέτης Abdullah Öcalan έφτασε στην Ιταλία στις 14 Νοεμβρίου 1998.

...

Κινδυνος για την υγεία του λαού του Αφρίν
Κινδυνος για την υγεία του λαού του ...

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ...

Οι Γιεζίντι υπόκεινται σε αναγκαστικό εξισλαμισμό στο Αφρίν
Οι Γιεζίντι υπόκεινται σε αναγκαστικό ...

Οι Γιεζίντι, οι οποίοι υπήρξαν πρόσφατα στόχος σφαγής, βιασμών και σεξουαλικής ...