Τα παιδιά στις τουρκικές φυλακές υφίστανται βία

Τα παιδιά στις τουρκικές φυλακές υφίστανται βία

Οι οικογένειες των φυλακισμένων γυναικών στην κλειστή φυλακή τύπου Bayburt M κατέθεσαν τι υφίστανται. Οι φυλακισμένες, που είπαν ότι η πίεση εις βάρος τους αυξάνεται ολοένα, έστειλαν ένα επείγον μήνυμα στις τελευταίες επισκέψεις.

Οι κρατούμενες δήλωσαν: «Δεν είμαστε ασφαλείς, μπορεί να πεθάνουμε εδώ πέρα ανά πάσα στιγμή».

Οι κρατούμενες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σε μια αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη φυλακή, και ανέφεραν ότι, αφότου φανέρωσαν τη βία που υφίστανται, υπέστησαν βαριά τιμωρία.

Δύο φορές την εβδομάδα, οι κρατούμενες υποβάλλονται σε έρευνα όχι μόνο των κελιών τους, αλλά και σωματική. Δεν τους δίνονται γράμματα και βιβλία. Ανέφεραν επίσης ότι μια κρατούμενη, ονόματι Berivan, έλαβε πρόσφατα ποινή περιορισμού στο κελί της για 15 μέρες.

 

Ψυχολογική πίεση στα παιδιά

Η Vesile Yüksel έχει τα δύο της παιδιά μαζί της στη φυλακή, την Arin Mirxan που είναι 3 ετών και την Avesta, που είναι 5. Τα παιδιά χάνουν συνεχώς βάρος και υφίστανται ψυχολογική βία από τους φύλακες. Μιλώντας στην οικογένειά της, η Vesile είπε ότι η κόρη της ηρεμεί μόνο όταν την αγκαλιάζει, καθώς φοβάται όταν οι φρουροί φωνάζουν.

Η Vesile Yüksel είπε ότι είχε πάρει τα παιδιά να παίξουν στη λεγόμενη "πράσινη περιοχή" για να πάρουν λίγο φρέσκο ​​αέρα, αλλά οι φρουροί φώναζαν στη μητέρα ότι τα παιδιά δεν έπρεπε να είναι εκεί και τις έστειλαν πίσω. Τα δυο παιδάκια έκλαιγαν για ώρες. Η Vesile ενημερώθηκε ότι τέθηκε σε περιορισμό για το λόγο ότι «ενθάρρυνε τα παιδιά να κλάψουν».

Ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος μίλησε με την Vesile, δήλωσε επίσης ότι οι φύλακες φώναζαν συνεχώς στα παιδιά, απαγορεύοντας τα πάντα.

Είπε, συγκεκριμένα: «Όταν μίλησα στα παιδιά μου αυτήν την εβδομάδα, δεν μπόρεσαν να μου πουν τίποτα, οι φωνές τους έτρεμαν και σταματούσαν συνεχώς».

 

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...