Τα παιδιά στις τουρκικές φυλακές υφίστανται βία

Τα παιδιά στις τουρκικές φυλακές υφίστανται βία

Οι οικογένειες των φυλακισμένων γυναικών στην κλειστή φυλακή τύπου Bayburt M κατέθεσαν τι υφίστανται. Οι φυλακισμένες, που είπαν ότι η πίεση εις βάρος τους αυξάνεται ολοένα, έστειλαν ένα επείγον μήνυμα στις τελευταίες επισκέψεις.

Οι κρατούμενες δήλωσαν: «Δεν είμαστε ασφαλείς, μπορεί να πεθάνουμε εδώ πέρα ανά πάσα στιγμή».

Οι κρατούμενες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σε μια αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη φυλακή, και ανέφεραν ότι, αφότου φανέρωσαν τη βία που υφίστανται, υπέστησαν βαριά τιμωρία.

Δύο φορές την εβδομάδα, οι κρατούμενες υποβάλλονται σε έρευνα όχι μόνο των κελιών τους, αλλά και σωματική. Δεν τους δίνονται γράμματα και βιβλία. Ανέφεραν επίσης ότι μια κρατούμενη, ονόματι Berivan, έλαβε πρόσφατα ποινή περιορισμού στο κελί της για 15 μέρες.

 

Ψυχολογική πίεση στα παιδιά

Η Vesile Yüksel έχει τα δύο της παιδιά μαζί της στη φυλακή, την Arin Mirxan που είναι 3 ετών και την Avesta, που είναι 5. Τα παιδιά χάνουν συνεχώς βάρος και υφίστανται ψυχολογική βία από τους φύλακες. Μιλώντας στην οικογένειά της, η Vesile είπε ότι η κόρη της ηρεμεί μόνο όταν την αγκαλιάζει, καθώς φοβάται όταν οι φρουροί φωνάζουν.

Η Vesile Yüksel είπε ότι είχε πάρει τα παιδιά να παίξουν στη λεγόμενη "πράσινη περιοχή" για να πάρουν λίγο φρέσκο ​​αέρα, αλλά οι φρουροί φώναζαν στη μητέρα ότι τα παιδιά δεν έπρεπε να είναι εκεί και τις έστειλαν πίσω. Τα δυο παιδάκια έκλαιγαν για ώρες. Η Vesile ενημερώθηκε ότι τέθηκε σε περιορισμό για το λόγο ότι «ενθάρρυνε τα παιδιά να κλάψουν».

Ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος μίλησε με την Vesile, δήλωσε επίσης ότι οι φύλακες φώναζαν συνεχώς στα παιδιά, απαγορεύοντας τα πάντα.

Είπε, συγκεκριμένα: «Όταν μίλησα στα παιδιά μου αυτήν την εβδομάδα, δεν μπόρεσαν να μου πουν τίποτα, οι φωνές τους έτρεμαν και σταματούσαν συνεχώς».

 

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια ...

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για ...

Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία
Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ντοκουμέντο: Η δήλωση της ...

Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο νοσοκομείο!
Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο ...

Η βουλευτής του HDP Leyla Guven, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην ...

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν
Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Την ...

Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Πριν είκοσι χρόνια, ένας ...