Το μήνυμα του ΡΚΚ για την 1η Μαΐου και έναν "ενωμένο αγώνα ενάντια στον φασισμό"

Το μήνυμα του ΡΚΚ για την 1η Μαΐου και έναν "ενωμένο αγώνα ενάντια στον φασισμό"

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την 1η Μαΐου της Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αγώνα και είπε ότι  ιστορικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν όταν οι άνθρωποι αγωνιστούν με το πνεύμα της 1ης Μαΐου.

Η δήλωση του ΡΚΚ συνεχιζει με σημαντικά μηνύματα για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

 

Η επιτροπη του PKK εξέδωσε την ακόλουθη υπενθύμιση σχετικά με την ιστορία της 1ης Μαΐου: «Στο Σικάγο το 1886 οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία διεκδικωντας εργάσιμη ημέρα των 8 ωρών, από τότε  η Πρώτη μέρα του Μαη ειναι η ημέρα της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα για τους εργαζόμενους . Μετα απο 132 χρόνια πάλης, η 1η Μαΐου έχει γίνει η μέρα διεκδικησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η 1η Μαΐου είναι η πιο διάσημη ημέρα  της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως της θρησκείας, της γλώσσας ή του χρώματος του δέρματος. Ο καταναλωτικος χαρακτήρας του καπιταλισμού έχει διασπάσει όλες τις κοινωνικές αξίες και η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό αφορα πλεον όλη την ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα και οι ιστορικές κοινωνικές αξίες της μπορούν μόνο να επιβιώσουν με δημοκρατικό σοσιαλισμό που θα δημιουργηθεί μέσω της καταπολέμησης του καπιταλισμού. Με αυτή την έννοια, η 1η Μαΐου γιορτάζεται ως ημέρα ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό για όλη την ανθρωπότητα ».

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 1 ΜΑΪΟΥ

Το PKK δήλωσε ότι υπαρχει ανάγκη η ανθρωπότητα να αποκτησει  συνείδηση του εορτασμου της 1ης Μαΐου, δηλ. της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα, περισσότερο από ποτέ μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: "Όταν διεξάγεται ο αγώνας, θα προκύψουν σημαντικές εξελίξεις για τη δημιουργία δημοκρατικού σοσιαλισμού στην συνεχως ταραγμενη ατμόσφαιρα κρισης  του καπιταλισμού.

Η δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΡΚΚ συνέχισε: «Καθώς η κρίση του καπιταλισμού δεν μπορεί να ξεπεραστεί με σοσιαλδημοκρατικές ή φιλελεύθερες πολιτικές, τα κόμματα της δεξιάς έρχονται στην εξουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δεξιόσχημες κυβερνήσεις θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού μέσω της αύξησης του εξαναγκασμού, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Καθώς είναι αδύνατο για εκείνους που δημιούργησαν τις κρίσεις να τις επιλύσουν, αυτές οι προσπάθειες δεν θα κάνουν τίποτα παρά να εμβαθύνουν την κρίση.

Έχει έρθει η στιγμή που η προταση  του δημοκρατικού σοσιαλισμού,που βασίζεται στο δημοκρατικό   ομοσπονδιακο συστημα, το οποιο στηρίζεται στην ίδρυση μιας οργανωμένης δημοκρατικής κοινωνίας που δεν είναι υπέρ-κράτος ή υπέρ της εξουσίας θα παρει μεγάλες εκτάσεις. Όταν αναπτύσσονται δημιουργικές σκέψεις, αναπτύσσονται σωστές πολιτικές και τακτικές προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για την αναλυση των χαρακτηριστικων του καπιταλισμού, μπορουμε να πιστευουμε οτι  επόμενες δεκαετίες θα σηματοδοτηθούν από τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ο 132χρονος αγώνας με εκατομμύρια μάρτυρες έχει δημιουργήσει μια ισχυρή δημοκρατική συσσώρευση που θα σταματήσει τον καπιταλισμό. Για το λόγο αυτό, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη.

 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ

Το κρατιστικό σύστημα και ο καπιταλιστικός νεωτερισμός βιώνουν τις μεγαλύτερες κρίσεις και χάος τους στη Μέση Ανατολή. Όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται με το πνεύμα της 1ης Μαΐου στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, θα προκύψουν ιστορικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής επανάστασης. Οι περίοδοι κρίσης και χάους είναι επίσης στιγμές που αναδύονται μεγάλες επαναστατικές εξελίξεις. Με αυτή την έννοια, ειμαστε στην αυγή των μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη Μέση Ανατολή, όπου επικεντρώνεται ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, όλες οι αντεπαναστατικές δυνάμεις και η φασιστική κυβέρνηση του AKP-MHP στην Τουρκία ειδικότερα, έχουν εισέλθει σε μια αντίστροφη αντίσταση για να διατηρηθούν.

Όπως φαίνεται σε όλη την ιστορία, σε περιόδους χάους, η ροή της ιστορίας αλλάζει με ιδέες που θα επιλύσουν τα κοινωνικά ζητήματα. Αν παραξουμε δημιουργική σκέψη, σωστές στρατηγικές, τακτικές και συμμαχίες στο χάος της Μέσης Ανατολής, η μεγαλύτερη δημοκρατική επανάσταση θα λάβει χώρα εκει.. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανάδειξη της συνείδησης της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα που είναι εγγενώς παρούσα στο πνεύμα της 1ης Μαΐου στο υψηλότερο επίπεδο έχει καταστεί ιστορική ευθύνη για όλες τις σοσιαλιστικές δυνάμεις και τους επαναστατες δημοκράτες.

Με οδηγο τον  Abdullah Öcalan και τις αντικρατικιστικες και αντιεξουσιαστικες ιδεες του, το ΡΚΚ διεξάγει επί του παρόντος έναν δημοκρατικό επαναστατικό ελιγμό σε όλη τη Μέση Ανατολή, ξεκινώντας από το Κουρδιστάν. Η δημοκρατική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και στις τέσσερις περιοχές του Κουρδιστάν και σήμερα αναπτύσσεται μια νέα επανάσταση στη Ροζάβα με βάση το δημοκρατικό σύστημα συνομοσπονδίας. Αυτή η επανάσταση έλαβε χώρα μεταξύ Αραβων, Συριων Αρμενίων, Δρουζων, Τσετσένων,  Τουρκμενων  και όλων των λαών της Συρίας και επηρεάζει όλη τη Μέση Ανατολή.

 

ΟΤΑΝ ΝΙΚΗΘΕΙ ΤΟ ΑΚΡ-ΜΗΡ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΘΑ ΑΡΘΕΙ

Ενόψει αυτής της δημοκρατικής επαναστατικής εξέλιξης στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, ο φασισμός του ΑΚΡ-ΜΗΡ περασε  σε αντεπίθεση στο όνομα όλων των δεσποτικών και των οπισθοδρομικών δυνάμεων. Η εχθρότητα του AKP-MHP εναντίον του κουρδικού λαού και η πρόθεση να τεθεί σε ισχύ μια κυνική γενοκτονία, έχει σαφώς μετατραπεί σε εχθρότητα εναντίον της δημοκρατίας, των λαών και των εργαζομένων. Όταν η κυβέρνηση αυτή, που είναι εχθρός της δημοκρατίας, νικηθει, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία προς μια δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή θα αρθεί και η δημοκρατία θα αρχίσει στη Μέση Ανατολή για τους λαούς.

Ο φασισμός του ΑΚΡ-ΜΗΡ είναι αυτή τη στιγμή μια δύναμη ενάντια στη δημοκρατία που δεν έχει ξαναυπαρξει ποτέ στην Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή. Η εχθρότητα αυτής της κυβέρνησης ενάντια στη δημοκρατία και εναντίον του κουρδικού λαού έχει γίνει αλληλένδετη. Οι εχθροπραξίες τους ενάντια στη δημοκρατική επανάσταση που αναπτύσσεται στη Συρία, η εισβολή τους στην Αφρίν, οι συνεχείς επιθετικές πολεμικές τους πολιτικές είναι τα σαφέστερα παραδείγματα της εχθρότητάς τους κατά της δημοκρατίας. Εκτός από τη σύλληψη χιλιάδων πολιτικών, υπάρχει ένας τεραστιος αριθμός  δημοσιογράφων στη φυλακή που καταδικάστηκε σε βαριές ποινές, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλος εχθρος είναι  ο φασισμός του AKP-MHP για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Μπορούμε να διαπιστώσουμε με σαφήνεια ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζει το φασιστικο AKP-MHP είναι ένας τρόπος να χτυπήσει τις δυνάμεις της δημοκρατίας .Το βλεπουμε και στα σχολια  του κ. Erdoğan και της κυβέρνησης "για την πρόληψη των απεργιών στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης".

Οι θεμελιώδεις δυνάμεις της δημοκρατίας ενάντια στην εχθρότητα του φασιστικου ΑΚΡ-ΜΗP ειναι οι λαοι των Κουρδων,των Αλεβιτων ,ειναι οι γυναικες και ολοι οι συμμαχοι δημοκρατες  που διεξάγουν κοινό αγώνα για δημοκρατία ,ο οποιος εχει γινει αναγκαιος και επιτακτικος. Σε αυτή τη βάση, η ίδρυση του Ενωμένου Επαναστατικού Κινήματος των Λαών (Halkların Birleşik Devrim Hareketi - HBDH) που περιλαμβάνει το PKK και σημαντικό μέρος των επαναστατικών δυνάμεων στην Τουρκία ήταν ένα σημαντικό βήμα. Συνοδεύοντας αυτό το βήμα, είναι αναγκαία η δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για τον αγώνα με την ευρύτερη βάση δημοκρατικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κομμάτων, των γυναικείων και νεολαϊικών οργανώσεων και των εργατικών συνδικάτων.

 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1 ΜΑΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Υπό αυτή την έννοια, υπάρχει η ανάγκη να μετατραπεί η 1 Μαΐου 2018  σε συνέδριο δημοκρατικής επανάστασης ενάντια στη φασιστική δικτατορία του AKP-MHP και μια πλατφόρμα για έναν ενωμένο αγώνα. Αυτό που χρειάζεται η Τουρκία είναι ένα τέτοιο πνεύμα κοινής πάλης. Όταν αυτό επιτευχθεί, το τέλος του φασισμού του AKP-MHP θα έρθει σύντομα μετά. Το φασιστικό σύστημα στην Τουρκία είναι στο πιο αδύναμο σταδιο του. Έχει χάσει τη δύναμη να κυβερνά τους λαούς και τους εργαζόμενους, έτσι προσπαθεί να παραμείνει ορθιο μέσα από συνεχείς επιθέσεις. Η επιθεση τους ενάντια στη δημοκρατία με κυριο αξονα την εχθρότητα εναντίον του κουρδικού λαού χρησιμεύει επίσης μόνο για να κρατήσουν την εξουσία τους. Όλες οι δυνάμεις της δημοκρατίας και οι λαοί της Τουρκίας πρέπει να δουν αυτό το γεγονός. Οι Κούρδοι δεν υπερασπίζονται την καταστροφή της Τουρκίας, αλλά τη δημοκρατική ενότητα και μια κοινή ζωή σε αυτήν. Είναι το πιο θεμελιώδες συστατικό του αγώνα για τη δημοκρατία. Αν υπάρξει μια αδελφική ζωή με τους Κούρδους στην Τουρκία, τοτε οι δημοκρατες θα αποσυναρμολογήσουν αυτό το παιχνίδι που στοχευει τη  δημοκρατία και την εργασία και το οποιο στηριζεται  στην εχθρότητα εναντίον των Κούρδων.

 

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ  ΑΚΡ-ΜΗP  ΣΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΝΙΟΥ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Η επιλογή δεν θα είναι μεταξύ  ατόμων στις 24 Ιουνίου, θα είναι μεταξύ της αρχης της πορείας προς τον εκδημοκρατισμό ή της ενίσχυσης της δικτατορίας και της μεγαλύτερης επιθετικότητας. Με αυτή την έννοια, όλες οι δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να έχουν μια κοινή στάση εναντίον του φασιστικου AKP-MHP. Οι εκλογές της 24ης Ιουνίου θα είναι επίσης μια πλατφόρμα για τον αγώνα για δημοκρατία ενάντια στον φασισμό. Οι Κούρδοι, όπως πάντα, θα συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν την πλατφόρμα δημοκρατίας ενάντια στον φασισμό και τη δικτατορία.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ 

Αυτή τη στιγμή, όταν θα ενισχύσουμε τη βούληση για έναν ενωμένο αγώνα, όπως κανει το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας, θα διατηρήσουμε το πνεύμα της 1ης Μαϊου στο υψηλότερο επίπεδο σήμερα όπως πάντα. Θα σηκώσουμε τη σημαία της αδελφοσύνης των λαών και της ελευθερίας των εργαζομένων, της ισότητας, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στις υψηλότερες κορυφές. Σε αυτή την βάση, καλούμε τον κουρδικό λαό, τους λαούς της Τουρκίας και όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής να έρθουν μαζί στις πλατείες για να αναδείξουν τον ενωμένο αγώνα ».

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια ...

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για ...

Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία
Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ντοκουμέντο: Η δήλωση της ...

Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο νοσοκομείο!
Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο ...

Η βουλευτής του HDP Leyla Guven, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην ...

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν
Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Την ...

Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Πριν είκοσι χρόνια, ένας ...