Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν

Παγκόσμια ημέρα δράσης εναντίον της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν

Νέο κάλεσμα για δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν, από ακαδημαϊκούς και πολιτικούς. 

 

«26 Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην τουρκική κατοχή του Κουρδιστάν»

 

Η κυβέρνηση Ερντογάν εχει μεταφερει τις αποικιακές φιλοδοξίες του τουρκικού κράτους σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τώρα σκοπεύει να καταστρέψει όλα τα κέρδη των Κούρδων τόσο στο Νότο όσο και Δυτικά του Κουρδιστάν. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα ήθελαν να πολιορκήσουν τα κουρδικά εδάφη και να δημιουργησουν συνθηκες ασφυξιας. Το τουρκικό κράτος διατηρεί την παλιά του πολιτική εναντίον των Κούρδων και του Κουρδιστάν, με στόχο να αφησει τους Κούρδους χωρίς δικαιώματα. Η τουρκική κρατική πολιτική εναντίον των Κούρδων σήμερα είναι ο ολοκληρωτικος  πόλεμος, η καταστροφή και η κατοχή.

 

Ο Ερντογάν ξεκίνησε την τελευταία επίθεση στην κουρδική περιοχή της Τουρκίας

Η κυβέρνηση του Ερντογάν προχώρησε στη διακοπή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και στην επανάληψη της επιθετικότητας από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Μπακούρ (την κουρδική περιοχή της Τουρκίας). Έχει ξεσπάσει ένα κύμα βίαιων καταστολών και φρικαλεοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας δεκάδων πόλεων, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και την αντισυνταγματική φυλάκιση εκατοντάδων δημοκρατικά εκλεγμένων Κούρδων τοπικών εκπροσώπων και βουλευτών καθώς και τη φυλάκιση χιλιάδων ακτιβιστών .

 

Η παράνομη βομβιστική επίθεση και εισβολή του Τούρκικου Κράτους στην Αφριν στη Βόρεια Συρία

Η στρατιωτική επιθετικότητα ξεχύθηκε πρόσφατα πέρα από τα σύνορα και πέρασε σε συριακό έδαφος. Το τουρκικό κράτος βομβάρδισε, και εισέβαλε παράνομα στο Αφρίν, περιοχή κουρδικής πλειοψηφίας, η οποία υπήρξε μια ειρηνική όαση σε μια χώρα που διαλύθηκε από τον πόλεμο, ένα καταφύγιο και ένα φρούριο του δημοκρατικού συνομοσπονδιακού σχεδίου. Αυτή η εγκληματική εισβολή οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους και ένα ακόμη κύμα μαζικής μετακίνησης. Οι πιο ανησυχητικές ενδείξεις είναι τα σχέδια για την πλήρη εθνοκάθαρση των Κούρδων.

 

Πιθανή εισβολή της Τουρκίας στο ιρακινό Κουρδικό έδαφος

Πιο πρόσφατα, η γενοκτονική επίθεση εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία και τη Συρία κλιμακώθηκε περαιτέρω, με εναέριους βομβαρδισμούς. Υπάρχουν αυξανόμενα σημάδια μιας επικείμενης πλήρους διείσδυσης στην ιρακινή κουρδική επικράτεια, σε μια προσπάθεια να περικυκλωθούν και να στραγγαλιστεί ο μόνος χώρος ελευθερίας στην περιοχή.

 

Σταματήστε την εισβολή της Τουρκίας και στηρίξτε τον αγώνα για την ελευθερία του Κουρδιστάν

Η ηρωική αντίσταση του Kobane κατά των κακοποιών του ISIS ήταν ιστορική καμπή. Έφερε στην προσοχή του κόσμου την επίμονη βούληση του κινήματος της Κουρδικης Ελευθερίας να αγωνιστεί για το δημοκρατικό συνομοσπονδιακό του σχεδιο. Αυτό το σχεδιο προσφέρει τη μοναδική βιώσιμη εναλλακτική λύση στη συνεχιζόμενο σπιραλ της βίας και της τυραννίας που συνεχίζει να κατακλύζει τη Μέση Ανατολή. Το τουρκικό κράτος απάντησε με μανία στην εξάπλωση της δημοκρατικής-συνομοσπονδιακής φλόγας. Μετά το Kobane, απομόνωσε εντελώς τον ευρέως σεβαστό ηγέτη του Κινήματος Ελευθερίας, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του οποίου η φυλάκιση σε απάνθρωπες συνθήκες στο νησί Imrali (ΣΜ: Καλόλιμνος για τους 'Ελληνες) προσεγγίζει τώρα το εικοστό έτος της. Αυτή η σκόπιμη αποσιώπηση του Οτσαλάν από τον Μάρτιο του 2015 ήταν ένα κρίσιμο πρώτο βήμα από το τουρκικό κράτος στην κηρυξη του ολοκληρωτικου πολεμου εναντιον των Κούρδων.

 

Σπάστε τη σιωπή για την εισβολή της Τουρκίας στο Κουρδιστάν

Στην εισβολή του Afrin, η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της Συρίας για την αεροπορία της Τουρκίας και οι κυρίαρχες διεθνείς δυνάμεις (ΗΠΑ και ΕΕ) παρέμειναν σιωπηλές. Παρόμοια σιωπή συνεχίζεται κατά τις επιθέσεις εναντίον του Νοτίου Κουρδιστάν. Η διεθνής συνέργεια αφήνει τους Κούρδους ευάλωτους σε σφαγές σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν.

 

♦ Καλούμε όλες τις διεθνείς κυβερνήσεις και συμμαχίες (τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο) καθώς και τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου, να αντιταχθούν στην τουρκική επιθετικότητα.

♦ Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα συνδικάτα, τους ακτιβιστές και τα διεθνή θεσμικά όργανα να στηρίξουν τον αγώνα για την ελευθερία του Κουρδιστάν.

 

Προς το σκοπό αυτό, αναγγέλλουμε την 26η Μαΐου 2018 ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της τουρκικής εισβολής στην Ροζάβα (Βόρεια Συρία) και στο Μπασούρ (Βόρειο Ιράκ)

 

Πρώτοι υπογράφοντες:

 

Πλατφόρμα #DefendAfrin • Καθηγητής Kariane Westrheim Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών της ΕΕ, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bergen. Πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Rafto. Rev, Fr. Joe Ryan, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης του Westminster (Ηνωμένο Βασίλειο). Thomas Jeff Miley Λέκτορας Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο του Cambridge (ΗΠΑ). Federico Venturini Σχολή Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο του Leeds (Ιταλία); Ulla Sandbæk, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Miren Gorrotxategi Azurmendi, Senadora de Unidos Podemos por Bizkaia; (KCDK-E) · η κοινοβουλευτική επιτροπή της ΕΕ για την Τουρκία (EUTCC) · η ειρήνη στο Κουρδιστάν -UK · το Εθνικό Κονγκρέσσο του Κουρδιστάν (KNK) · η Εστέλα Σμιντ, η εκστρατεία κατά των εγκληματικών κοινοτήτων (CCDACC)

 

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια ...

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για ...

Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία
Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ντοκουμέντο: Η δήλωση της ...

Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο νοσοκομείο!
Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο ...

Η βουλευτής του HDP Leyla Guven, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην ...

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν
Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Την ...

Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Πριν είκοσι χρόνια, ένας ...