Το AKP καίει τα δάση του Κουρδιστάν!

Το AKP καίει τα δάση του Κουρδιστάν!

Το καθεστώς  AKP-MHP (Ερντογάν-Γκρίζοι Λύκοι) έχει βάλει στόχο και τη φύση του Βόρειου Κουρδιστάν, ως μέρος της γενοκτονικής αποικιακής επίθεσής του. Οι κρατικές αρχές εμποδίζουν τους πολίτες να σβήσουν τις δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν σκόπιμα στις επαρχίες του Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Πολλές περιοχές  που ανήκουν στον λαό μας έχουν επίσης πυρποληθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές προκαλούν το ερώτημα: Είναι άραγε στόχος του κράτους η εκδίωξη των κατοίκων της περιοχής; Ομάδες οικολόγων λένε ότι οι πυρκαγιές στο Κουρδιστάν δεν προκαλούνται από το κλίμα και ότι δεν γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή τους. 

Το καθεστώς του ΑΚΡ ανέφερε ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά όταν πρόκειται για τα δάση που καίγονται στο Κουρδιστάν, λένε ότι τα ελικόπτερα τους δεν είναι έτοιμα ή αρκετά σε αριθμό. 

Καθώς το AKP καίει σκόπιμα τα δάση και εμποδίζει τις όποιες πιθανές παρεμβάσεις, προσπαθεί να αρνηθεί προφανή γεγονότα. Όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τις δασικές πυρκαγιές στο Dersim, ο κυβερνήτης Tunceli Tuncay Sonel είπε ότι δεν προέρχονται από την "επαρχία" του. Αλλά το ψέμα του Sonel αποκαλύφτηκε από τον καλλιτέχνη και  ακτιβιστή Ferhat Tunç, όταν ο τελευταίος πήγε στην περιοχή για να μεταδώσει εικόνες.

Οι πυρκαγιές καταστρέφουν τόσο τις κατοικημένες περιοχές, όσο και τα μέσα επιβίωσης των χωρικών. Το AKP γνωρίζει ότι η οικονομία συνδέεται με το περιβάλλον και προσπαθεί να βλάψει τους κατοίκους με κάθε τρόπο, πιστό καθώς είναι στον αποικιοκρατικό του χαρακτήρα.

Ορισμένες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Κουρδιστάν:

  • Αεροσκάφη F-16, UCAV και ελικόπτερα τύπου Kobra βομβάρδισαν το βουνό Sincik στην περιοχή Hozat του Dersim στις 14 Αυγούστου, προκαλώντας  δασική πυρκαγιά. Η πυρκαγιά έκαιγε για μέρες, καθώς μόνο οι ντόπιοι προσπαθούσαν με φτωχά μέσα να την αντιμετωπίσουν. Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καταστραφεί.
  • Δασική πυρκαγιά ξέσπασε στις 16 Αυγούστου στη συνοικία Genc του Bingol στα χωριά Sivan, Doganli και Suveren, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως ειδικές ζώνες ασφαλείας. Μόνο οι χωρικοί παρενέβησαν για δύο ημέρες, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει.
  • Στην περιοχή Midyat του Mardin στις 16 Αυγούστου, η πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή της χωματερής του δήμου και εξαπλώθηκε στο δάσος. Τουλάχιστον 20 εκτάρια γης καταστράφηκαν στη φωτιά που έκαιγε για 3 ημέρες.
  • Στις ορεινές περιοχές Cudi και Gabar στο κέντρο του Σιρνάκ και στις επαρχιακές αγροτικές περιοχές, πολλές πυρκαγιές ξεκίνησαν από επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού και δεκάδες εκτάρια γης έχουν μετατραπεί σε στάχτες. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι αμπελώνες των κατοίκων του χωριού υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς η φωτιά δεν σβήστηκε.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 17 Αυγούστου στην αγροτική περιοχή του χωριού Asagidere (Gelejer) στην περιοχή Beytussebap. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που είναι γνωστή στην περιοχή ως Mete Team. Μια μεγάλη περιοχή επηρεάστηκε από τη φωτιά.
  • Στις 18 Αυγούστου, ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί στις αγροτικές περιοχές της γειτονιάς Unal στην περιοχή Kulp του Amed. Η πυρκαγιά ετέθη υπό  έλεγχο μετά την παρέμβαση των χωρικών και των δημοτικών μονάδων.

 

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...