Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό στρατό

Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό στρατό

Ο Mehmet Boztepe από την Ούρφα έκανε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στον τουρκικό στρατό στην Άγκυρα όταν έχασε τη ζωή του. Το κράτος ισχυρίζεται ότι ο Boztepe αυτοκτόνησε, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

Κούρδοι νέοι που υπηρετούν στον τουρκικό στρατό συνεχίζουν να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο. Το τουρκικό κράτος ισχυρίζεται ότι αυτοί οι νέοι άνδρες  αυτοκτόνησαν, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν στηρίζονται σε στοιχεία και ορισμένοι πιστεύουν ότι απλά οι δολοφονίες παρουσιάζονται  ως αυτοκτονίες. Ο Mehmet Boztepe από την Urfa έκανε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στο στρατόπεδο Mehmetcik στην περιοχή Ulus της Άγκυρας όταν βρέθηκε νεκρός στη σκοπιά στις 16 Οκτωβρίου. Ο στρατός ισχυρίζεται ότι ο Boztepe αυτοκτόνησε.

Η οικογένεια Boztepe έφτασε στην Άγκυρα και παρέλαβε το σώμα του. Η κηδεία θα γίνει στο χωριό Bozova της Urfa μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

 

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ

Ένας άλλος νεαρός άνδρας, ο Omer Faruk Demirkol από την Ούρφα, φέρεται να αυτοκτόνησε στη Διοίκηση Χωροφυλακής Kilis, ενώ υπηρετούσε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία.

Οι στρατιώτες που διαπράττουν «αυτοκτονία» στον τουρκικό στρατό τις περισσότερες φορές είναι κουρδικής καταγωγής. Οι νεαροί άνδρες μερικές φορές έχουν βρεθεί πυροβολημένοι στην πλάτη, αλλά οι επίσημοι ισχυρισμοί εξακολουθούν να είναι αυτοί περί αυτοκτονίας.