Ένας Άραβας αντάρτης στις γραμμές του PKK

Ένας Άραβας αντάρτης στις γραμμές του PKK

Ο Heci είναι Άραβας μαχητής από τη Shengal. Προσχώρησε στο PKK μετά την εισβολή του ISIS στην περιοχή. «Ήθελα να πολεμήσω εκείνους που έβλαψαν την ανθρωπότητα, θα μπορούσα να το κάνω μόνο μέσα από τις τάξεις του PKK», λέει.

Ο δρόμος είναι μακρύς. Ο προορισμός μας είναι ένας τόπος συνάντησης των ανταρτών. Ο ήλιος βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα. Ο Heci είναι ο οδηγός μας. Πηγαίνει μπροστά. Όταν μας κοιτάζει, παρατηρεί ότι δεν είμαστε τόσο γρήγοροι όσο αυτός. Τότε παρατηρεί τα ξηρά χείλη μας και βιάζεται να μας δώσει νερό.

Ο Heci είναι αραβικής καταγωγής μαχητής από τη Shengal. Προσχώρησε στο αντάρτικο πριν από δύο χρόνια. Αυτός και η οικογένειά του επηρεάστηκαν από την επίθεση του ISIS στη Shengal. Παρόλο που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ενδιάμεσα, δεν γνωρίζαμε πολλά γι 'αυτόν ακόμα.

Αργότερα αρχίζει να μας μιλάει για τη στιγμή της εισβολής του ISIS στο Shengal και τις εμπειρίες του. Δάκρυα έρχονται στα μάτια του με κάθε νέα πρόταση. Μόνο με μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να πάρουμε μερικές φωτογραφίες του.

Στο δρόμο μας μαθαίνουμε πολυάριθμες ανάλογες ιστορίες άλλων ανταρτών. Τα κίνητρά τους για ένταξη στο αντάρτικο είναι τόσο διαφορετικά όσο και οι επιθέσεις που είδαν. Όλοι όμως έχουν ένα κοινό πράγμα: τη βούληση να αντισταθούν στον φασισμό και την αποικιοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Αράβων μαχητών στις τάξεις του ΡΚΚ έχει αυξηθεί. Ο Heci είναι ένας από αυτούς. Προσχώρησε στο ΡΚΚ «για να πολεμήσει ενάντια στις επιθέσεις του ISIS».

Ο Heci λέει ότι το PKK είναι μια μεγάλη ελπίδα γι 'αυτόν. «Ήθελα να πολεμήσω εκείνους που έβλαψαν την ανθρωπότητα, θα μπορούσα να το κάνω μόνο με το ΡΚΚ, γι 'αυτό και εντάχθηκα στις τάξεις του. Εδώ αγωνίζομαι με όλη μου τη δύναμη ενάντια στον φασισμό».

Μια μεγάλη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και το Κουρδιστάν, λέει ο Heci. Απευθύνει τα λόγια του στην αραβική νεολαία. «Μόνο το ΡΚΚ είναι η δύναμη που μπορεί να ηγηθεί της πάλης ενάντια σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση. Οι Άραβες νέοι θα πρέπει να ενταχθούν στο ΡΚΚ· θα πρέπει να δουν και να ζήσουν τη φιλία και την ανθρωπιά του PKK».