Κούρδος καλλιτέχνης κατηγορείται για "προσβολή του προέδρου"

Κούρδος καλλιτέχνης κατηγορείται για "προσβολή του προέδρου"

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Buyucekmece άσκησε νεα ποινική δίωξη εναντίον του μουσικού Ferhat Tunc για τα σχόλιά του στο Twitter. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζεται ως το θύμα στο κατηγορητήριο στο οποίο γίνεται λόγος για προσβολή του Προέδρου. Το κατηγορητήριο έγινε αποδεκτό από το ποινικό δικαστήριο του Buyukcekmece της γενικής δικαιοδοσίας αριθ. 7

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Μερικά από τα "εγκληματικά" tweets που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι τα εξής:

- "Ο Λατινοαμερικανός γελοιογράφος Carlos Latuff είπε με την τέχνη του αυτό που βλέπει ολόκληρος ο κόσμος στην επιχείρηση Jarablus".

- "Τα εκατομμύρια που ψήφισαν το HDP έχουν αρκετή αξιοπρέπεια και δεν θα υποκύψουν στον δικτάτορα στον οποίο εσείς υποκλίνεστε».

- "Αυτή είναι η θηριωδία την οποία ο δικτάτορας Ερντογάν και η κυβέρνησή του νομίζουν ότι αξίζει η Nusaybin και όχι μια εικόνα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο !!!"

 

TUNC: ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ

Ο Ferhat Tunc μίλησε στο ANF και δήλωσε: «Έμαθα από τους δικηγόρους μου ότι υπάρχουν δύο νέες περιπτώσεις εναντίον μου, για προσβολή του Προέδρου Ερντογάν και του τότε πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντίριμ, λόγω των σχολίων μου στο Twitter από το 2016. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν αγωγές για τα Tweets μου των προηγούμενων ετών.»

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι καλλιτέχνης: «Φυσικά, έχω το δικαίωμα να επικρίνω οποιονδήποτε κάνει λάθος σε αυτή τη χώρα, ακόμα κι αν είναι ο πρόεδρος. Δυστυχώς όμως αυτές είναι σκοτεινές εποχές και η ελεύθερη έκφραση των ιδεών δεν θεωρείται δικαίωμα. Δεν έχουν καμία ανοχή για την παραμικρή κριτική. Έχω γίνει ο στόχος μιας εχθρικής προσέγγισης, για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι αυτό σχετίζεται με την ευαισθησία μου σε θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα δικαστήρια χρησιμοποιούνται στη χώρα αυτή ως αρχές για να σιωπήσουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να παραδωθούν».