Η ίδρυση του PKK γιορτάστηκε στα βουνά του Κουρδιστάν!

Η ίδρυση του PKK γιορτάστηκε στα βουνά του Κουρδιστάν!

Η επέτειος της ίδρυσης του ΡΚΚ γιόρταστηκε με τελετές στα βουνά του Κουρδιστάν. Ο διοικητής Bahoz Erdal δήλωσε: «Ο αγώνας και η αντίσταση του PKK θα φέρει ελευθερία στους λαούς του Κουρδιστάν και της Τουρκίας και σε όλους τους άλλους λαούς.»

 

Η 40ή επέτειος του PKK γιορτάστηκε στη Ζώνη Άμυνας Medya  (ΣτΜ: στο Καντίλ) με μια μεγάλη τελετή. Οι διοικητές του κεντρικού αρχηγείου Άμυνας, Bahoz Erdal και Gulistan Gulhat, καθώς και οι διοικητές των HPG και YJA-Star, Jindar Zagros, Rêzan Amed και Ferzad Wan, παρευρέθηκαν στην τελετή όπου ο Bahoz Erdal έδωσε ομιλία και είπε: «Εξετάζοντας την 40ετή ιστορία του αγώνα, μπορεί κανείς να δει ότι αυτό το κίνημα δεν θα νικήσει ποτέ, και αυτός ο σκοπός σίγουρα θα επιτευχθεί»

Ολόκληρη η δήλωση του Bahoz Erdal είχε ως εξής:

Γιορτάζουμε την 40ή επέτειο του κόμματος μας, του PKK, για τον ηγέτη Apo, τον λαό του Κουρδιστάν, τους λαούς της περιοχής και όλους τους φίλους μας. Γιορτάζουμε την 41η χρονιά του κόμματος μας με όλους τους ανθρώπους μας, τους μαχητές του κόμματος και τους φίλους μας με μεγάλο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Τα τελευταία 40 χρόνια, ο αγώνας του ΡΚΚ έδωσε το σημάδι του στην ιστορία του Κουρδιστάν και της περιοχής.

Αυτά τα 40 χρόνια δεν ήταν φυσιολογικά ή συνηθισμένα. Όλες οι εξεγέρσεις στο Κουρδιστάν τα τελευταία 200 χρόνια είχαν καταπνιγεί πολύ γρήγορα. Το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος σκέφτηκε ότι θα τερματίσει και το PKK σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως έχουν περάσει 40 χρόνια από την ίδρυση του PKK και το κόμμα μας εισέρχεται στην 41η χρονιά του. Σε αυτά τα 40 χρόνια, τι έκανε το κόμμα μας, ποιες ήταν οι δυσκολίες, ποιες ήταν οι επιθέσεις που αντιμετώπισε; Δεν υπάρχει δύναμη στην περιοχή που δεν έχει επιτεθεί στο κόμμα μας. Προδότες Κούρδοι και αποικιοκρατικά κράτη σχημάτισαν στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες για να μας επιτεθούν. Ταυτόχρονα, τα αποικιοκρατικά κράτη στην περιοχή και οι διεθνείς δυνάμεις σχημάτισαν συμμαχίες σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Διεξήγαγαν συνωμοσίες εναντίον του ηγέτη μας, του λαού μας και του κόμματος μας. Το κράτος της Τουρκίας δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους μας στο Κουρδιστάν με ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Περίπου τέσσερις χιλιάδες κουρδικά χωριά κάηκαν και εκκενώθηκαν. Βομβάρδισαν κάθε ίντσα από τα βουνά του Κουρδιστάν. Παρόλες αυτές τις επιθέσεις, το κόμμα μας στάθηκε στο ύψος του. Καθώς οι επιθέσεις αυξάνοντας, το ΡΚΚ γινόταν όλο και πιο ψηλό και πιο μεγαλοπρεπές. Παρά τις συνωμοσίες και τα εμπόδια, ο αγώνας του ΡΚΚ ανοίγει διαρκώς ένα μονοπάτι, όπως ο Τίγρης και ο Ευφράτης, και υπερασπίζεται την ανθρωπότητα.

Στο Κουρδιστάν και ακόμη και σε ολόκληρη την περιοχή δεν υπάρχουν οργανώσεις που θα μπορούσαν να αντέξουν σε τέτοιες επιθέσεις, συνωμοσίες, κόλπα και βία. Το κόμμα μας έχει υποβληθεί σε επιθέσεις εξαφάνισης συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια. Όλα αυτά τα 40 χρόνια ήταν γεμάτα πόλεμο και αντίσταση. Κάποιοι λένε: «Τι έχει κάνει το PKK, τι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα;» Λέμε, σε 40 χρόνια αγώνα, τι δεν έκανε το PKK; Ποια επιτυχία στο Κουρδιστάν και την Τουρκία συνέβη χωρίς το σημάδι του PKK; Όχι μόνο με τη στρατιωτική ή την πολιτική έννοια, αλλά και σε κοινωνικό και ιδεολογικό επίπεδο. Όποιος θέλει να καταλάβει τι έχει κάνει το PKK μέσα σε 40 χρόνια, θα πρέπει να πάρει τις περιόδους πριν και μετά τον PKK και να τις συγκρίνει, θα δει τι καινοτομίες, τους μετασχηματισμούς και τις εξελίξεις που εισήγαγε το PKK στο Κουρδιστάν. Αν οι Κούρδοι πια είναι μια δύναμη στην περιοχή και αν οι λαοί του κόσμου γνωρίζουν και σέβονται τους Κούρδους και το Κουρδιστάν, αυτό οφείλεται και στον αγώνα του ΡΚΚ.

Σήμερα, η τουρκική αποικιοκρατία, υπό την ηγεσία του ΑΚΡ και του Ερντογάν , συνεχίζει πολύ ανοιχτά και βίαια την εχθρότητά της έναντι του κουρδικού λαού και των λαών της περιοχής και της δημοκρατίας τους. Ο Ερντογάν επισκέπτεται τη Μολδαβία, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι ή τον Σότσι, μιλά για το ΡΚΚ. Συναντάται με επικεφαλής χωριών, μιλά για το ΡΚΚ. Συναντιέται με εμπόρους, μιλάει για το ΡΚΚ. Πιθανότατα ονειρεύεται κιόλας το ΡΚΚ. Αυτό δείχνει πόσο το φοβάται το ΡΚΚ. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη δύναμη είναι το PKK. Αυτό δείχνει επίσης ποιες μεγάλες επιτυχίες έχει κάνει το PKK. Αυτό δείχνει πόσο βίαιες είναι οι πολιτικές άρνησης και άρνησης του τουρκικού κράτους ενάντια στον κουρδικό λαό. Δεν κρύβουν την εχθρότητά τους, το κάνουν πολύ ανοιχτά. Η προσέγγιση του Ερντογάν προς τους Κούρδους και η προσέγγιση του Χίτλερ προς τους Εβραίους είναι οι ίδιες. Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ που πλήττει τους Κούρδους. Χρησιμοποιεί την ISIS και τις μεθόδους της για την εφαρμογή των πολιτικών του. Σήμερα, αυτό που κάνει ο Ερντογάν και το AKP στο Κουρδιστάν είναι το ίδιο με την ιδεολογία και την πρακτική του Χίτλερ και της ISIS. Αντιμετωπίζουμε έναν τέτοιο εχθρό που δεν ξέρει τίποτα για την ανθρωπότητα ή για τον διάλογο ή την πολιτική. Το μόνο που γνωρίζουν είναι η εξαφάνιση των Κούρδων. Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν κάποιοι προδότες Κούρδοι που στέκονται δίπλα τους, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν άλλοι Κούρδοι μαζί τους.

Τι πρέπει να κάνει ο λαός μας και το κόμμα μας, το PKK, μπροστά σε αυτόν τον εχθρό; Πρέπει να γίνει γνωστό με σαφήνεια ότι καθώς αυτή η νοοτροπία, που είναι εχθρός όλης της ανθρωπότητας, αυξάνει τις επιθέσεις της εναντίον του κουρδικού λαού και της δημοκρατίας της Τουρκίας και της περιοχής, η αντίσταση και η αποφασιστικότητά μας θα αυξηθούν αναλόγως και η μάχη μας θα ενταθεί. Όσο επιτίθενται, όσο βασανίζουν και φυλακίζουν πολίτες, όσο τρομοκρατούν τον λαό μας και όσο επιτίθενται στον αντάρτικο, ποτέ δεν θα επικρατήσουν σε αυτόν τον πόλεμο. Ο αγώνας και η αντίσταση του PKK θα φέρει ελευθερία στους λαούς του Κουρδιστάν και της Τουρκίας και σε όλους τους άλλους λαούς. Ο 40χρονος επικός αγώνας του PKK αποτελεί απόδειξη αυτού. Εξετάζοντας την 40ετή ιστορία του αγώνα, μπορεί κανείς να δει ότι αυτό το κίνημα δεν θα νικηθεί ποτέ και αυτός ο σκοπός ασφαλώς θα επιτευχθεί.

Πρόσφατα, η αμερικανική κυβέρνηση στοχευσε τρεις από τους διοικητές μας. Τι θέλουν οι ΗΠΑ από τον Ηγέτη μας και τη διοίκησή μας; Δεν είμαστε εχθροί του Αμερικανικού λαού ή των ΗΠΑ. Ούτε ο Ηγέτης μας, ούτε η διοίκηση του κόμματος έχει ποτέ επιδιώξει υλικό πλούτο, δεν έχτισαν παλάτια, δεν συγκέντρωσαν περιουσίες για να μετατρέψουν την οικογένειά τους σε δυναστεία. Όλη η ζωή τους, οι προσπάθειές τους και οι πρακτικές τους έχουν αφιερωθεί στην ελευθερία αυτού του λαού. Οι Κούρδοι είναι άνθρωποι που ακόμη και το όνομά τους δεν έγινε αποδεκτό, η ύπαρξή τους αντιμετώπισε την άρνηση, η θέληση, ο πολιτισμός και η γλώσσα τους αγνοήθηκαν. Εάν οι διεθνείς εξουσίες λάβουν θέση, πρέπει πρώτα να σεβαστούν αυτόν τον αγώνα και τους ηγέτες του. Θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις διπλές πολιτικές. Εάν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τον κουρδικό λαό ως διαπραγματευτικό μέσο σε μυστικές διαπραγματεύσεις, το PKK θα το εκθέσει σίγουρα αυτό και θα το απορρίψει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κουρδικού λαού στέκεται μαζί με το ΡΚΚ, τον αρχηγό του ΡΚΚ και τη διοίκηση του ΡΚΚ. Οι διεθνείς εξουσίες πρέπει να σέβονται την κουρδική βούληση. Ο κουρδικός λαός βλέπει τον αντιπρόσωπο του PKK, τον αρχηγό του PKK και την διοίκηση του PKK και τους αγκαλιάζει. Οι Κούρδοι έχουν επίσης το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη. Όποια και αν είναι η περιφερειακή ή η διεθνής δύναμη που θέλει να εξασκήσει πολιτική στην περιοχή μας σήμερα, είναι σαφές ότι εκείνοι που δεν σέβονται τη βούληση και αντίσταση του κουρδικού λαού δεν θα επικρατήσουν. Αν θέλουν να ακολουθήσουν μια σωστή πολιτική για ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, όλες οι δυνάμεις πρέπει να αναγνωρίσουν τον κουρδικό λαό και να σέβονται τους ηγέτες του, εγκαταλείποντας την κλασική πολιτική εχθρότητας και σταματώντας τη συμμετοχή τους στην πολιτική σφαγής και άρνησης του τουρκικού κράτους.

Η 40ετής ιστορία του κόμματος μας είναι γεμάτη δόξα και τιμή. Αυτά τα 40 χρόνια ήταν γεμάτα με την καταπολέμηση της αποικιοκρατίας και όλων των κακών. Τα 40 χρόνια της ιστορίας του PKK είναι μια ιστορία πατριωτισμού, νόμιμης επανάστασης, ειλικρίνειας και θέλησης. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι'αυτή την ιστορία. Γνωρίζουμε ότι αυτό το έπος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν επιθέσεις δυνάμεων που δεν μπορούν να ανεχτούν τη βούληση του λαού μας και του κόμματος μας. Με αυτό στο μυαλό μας, πρέπει να επιδιώξουμε έναν ισχυρότερο αγώνα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε επίσης αδυναμίες και ελλείψεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με θάρρος όλες τις ελλείψεις μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις καινοτομίες και τις απαραίτητες αλλαγές για αυτό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τιμήσουμε τα 40 χρόνια επικού αγώνα με την ελευθερία του λαού μας, του ηγέτη μας και των λαών της περιοχής. Εμείς, τα στελέχη του PKK και οι αντάρτες του Κουρδιστάν και της Μέσης Ανατολής, είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο κόμμα που έχει μια ιστορία 40 χρόνων επικού αγώνα. Πόσο τυχεροί είμαστε να είμαστε αντάρτες του Κουρδιστάν! Είμαστε οι οπαδοί των Mazlum Dogan, Kemal Pir, Agit και Zilan. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε μαχητές και σύντροφοι του Ηγέτη Άπο!

Με αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτά τα συναισθήματα, γιορτάζουμε την 40ή επέτειο του κόμματός μας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα βαρύ φορτίο και ότι οι επιθέσεις του εχθρού είναι σκληρές. Αλλά βλέποντας τα 40 χρόνια της ιστορίας μας, μπορούμε να δούμε ότι θα τα ξεπεράσουμε. Με αυτή την πίστη και ελπίδα, χαιρετάμε ξανά τον ηγέτη μας στο όνομα όλων των συντρόφων μας και χαιρετάμε και θυμόμαστε τους μάρτυρες μας που έγραψαν αυτά τα 40 χρόνια ιστορίας με το αίμα τους. Υποσχόμαστε τους μάρτυρες μας: Θα είμαστε πάντα οι σύντροφοί τους και οι οπαδοί τους και θα εκπληρώσουμε τα όνειρά τους. Στη βάση αυτή, εορτάζουμε την 40ή επέτειο του κόμματός μας για όλους τους συντρόφους μας και λέμε: «Bijî Serok Apo!»

Δείτε εδώ το βίντεο από την τελετή στο Καντίλ.