Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, σήμερα Δευτέρα.

 

Ο πολιτικός κρατούμενος Zülküf Gezen, φυλακισμένος στην φυλακή του Tekirdağ, έδωσε τέλος στην ζωή του χθες το βράδυ για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης που εφαρμόζεται εναντίον του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan.

Το σώμα του Gezen μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νομαρχιακού νοσοκομείου Namık Kemal πριν από την παράδοσή του στην οικογένειά του, που ήρθε από το Amed όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα. Πλήθος λαού συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου το σώμα του Γκεζέν μεταφέρθηκε σε ένα φέρετρο για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Αμέντ (Ντιγιαρμπακίρ) για την τελετή της ταφής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, η βουλευτής του HDP, Gülistan Koçyiğit, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του κόμματος στην οικογένεια του Gezen και στο λαό του Κουρδιστάν, προσθέτοντας ότι θα συνοδεύσουν την οικογένεια που θα φύγει αύριο το πρωί για το Αμέντ. Η Koçyiğit κάλεσε τους κατοίκους του Αμέντ να δώσουν ισχυρό παρόν στον αποχαιρετισμό του Gezen και ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας άμεσα.