Η ΜΙΤ εργάζεται για την επανοργάνωση του Ισλαμικού κράτους

Η ΜΙΤ εργάζεται για την επανοργάνωση του Ισλαμικού κράτους

Το τουρκικό κράτος εργάζεται για την ανασυγκρότηση του ISIS στη Συρία και στην Τουρκία, καθώς και την χρησιμοποίηση του ως παραστρατιωτική δύναμη, συνδυάζοντας τις συμμορίες του με τις κρατικές δυνάμεις.

 

Το τουρκικό κράτος βασίστηκε και υποστήριξε τον ISIS περισσότερο από άλλες συμμορίες, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της Jabhat al-Nusra και άλλων, ώστε να επιτύχει τους πολιτικούς και επεκτατικούς στόχους του καθόλη τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου της Συρίας.  Ο ISIS χρησιμοποιήθηκε επίσης ως παραστρατιωτική δύναμη στην Τουρκία από σημαντικούς κρατικούς μηχανισμούς.

Το τουρκικό κράτος εργάζεται για την οργάνωση των μελών του ISIS στην Τουρκία ξανά. Το ANF έχει αποκτήσει ονόματα και πληροφορίες από κάποια μέλη του ISIS στην Συρία, των οποίων το καθήκον ήταν να περνούν κρυφά αξιωματικούς του ISIS στην Τουρκία, κατόπιν εντολών της ΜΙΤ.

 

ΕΠΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ IΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, ορισμένα μέλη του ISIS που παγιδεύθηκαν ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πέρασαν κρυφά στην Τουρκία. Το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε αυτά τα μέλη του ISIS στο στρατό, στις αστυνομικές δυνάμεις και στις υπηρεσίες πληροφοριών στο παρελθόν, ενώ κάποια άλλα εγκαταστάθηκαν σε κοινότητες. Η MIT ξεκίνησε προσπάθειες για την αναδιοργάνωση των μελών του ISIS και των οικογενειών τους στην Τουρκία, ώστε να καθορίσει ποια από αυτά μπορούν να συμμετάσχουν σε μάχες. Εκείνοι που πέρασαν στην Τουρκία με αποδιοργανωμένο τρόπο συγκεντρώνονται σε κάποιους από τους καταυλισμούς και αναδιοργανώνονται για αυτό τον σκοπό. Πρόκειται για  ενέργειες που διεξάγονται συγκεκαλυμμένα και χωρίς να χρησιμοποιείται το όνομα του ISIS.

 

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ISIS ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ακολουθούν κάποια από τα μέλη του ISIS που εργάζονται για την ΜΙΤ με καθήκον την κρυφή μεταφορά εμίρηδων του Ισλαμικού κράτους στην Τουρκία.

Ismail al Ido: Γνωστός ως Abu Abdullah. Κατάγεται από το Gire Spi (Tal Ebyad).  Της φατριάς Al-Ilemat. Ήταν υπεύθυνος για την μεταφορά οπλισμού στον ISIS, στην συνέχεια πέρασε στην Τουρκία και εργάζεται για την ΜΙΤ.

Abdulbasit al Ido: Αδερφός του Ismail al Ido. Ήταν μαχητής του ISIS τοποθετημένος στα σύνορα με την Τουρκία. Περνούσε κρυφά πρόσφυγες και μέλη του ISIS από την Συρία στην Τουρκία. Τώρα δουλεύει για την ΜΙΤ.

Musiab al Bedir al Maruf: Γνωστός ως Abu Teyir. Κατάγεται από το Gire Spi. Της φατριάς Al Meshur. Εργαζόταν ως συνοριοφύλακας και στην υπηρεσία πληροφοριών του ISIS. Τώρα δουλεύει για την ΜΙΤ.

Sadun al Ashiq: Αδερφός του Lasuud Ashiq. Μέλος του ISIS που επίσης εργάζεται για την MIT στην Τουρκία τώρα.

Brahim al Shoia: Κατάγεται από το Gire Spi. Ανήκε στην  υπηρεσία πληροφοριών του ISIS. Τώρα δουλεύει για την ΜΙΤ στην Τουρκία.

Birahim Alzakir: Γνωστός ως Abu Muhammed. Κατάγεται από το χωριό Mehken στην περιοχή του Meyadin στο Deir Ez Zor. Πέρασε στην τουρκοκρατούμενη περιοχή Shehba για να συμμετάσχει στις τουρκικές συμμορίες ονομαζόμενες  “Δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη” αφότου η επιχείρηση Cizire Storm ξεκίνησε. Πλέον καθήκον του είναι η οργάνωση και το κρυφό πέρασμα στην Τουρκία, εμίρηδων και μαχητών του ISIS που κρύβονται στη βόρεια Συρία.

 

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι συμμορίες του ISIS έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες ένοπλες επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον μαχητών και πολιτών στην βόρεια-ανατολική Συρία και στην Ροζάβα κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων του SDF στα Gire Spi, Hawl, Shaddadi, Manbij, Raqqa και Deir ez-Zor.  Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απάντηση στις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους που ξεκίνησαν στο Jarablus και δεν πραγματοποίηθηκε καμία δράση του ISIS στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της "Επιχείρησης της Ασπίδας του Ευφράτη", μέλη του ISIS κόβουν τις γενειάδες τους, αλλάζουν τις στολές τους και μετατρέπονται σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) με αστραπιαίους ρυθμούς.

Όλες οι επιθέσεις του ISIS που διεξήχθησαν στο εσωτερικό της Τουρκίας ήταν εναντίον Κούρδων και/ή δημοκρατικών δυνάμεων, όπως η επίθεση εναντίον των νέων που διασχίσαν τα σύνορα για να φέρουν παιχνίδια και υλικό βοήθειας στα παιδιά στο Κομπάνι στις 20 Ιουλίου 2015, η επίθεση σε κουρδικό γάμο στο Antep τον Αύγουστο του 2016, στα γραφεία του HDP στις επαρχίες Adana και Mersin τον Μάιο του 2015, στη διαδήλωση του HDP στο Amed τον Ιούνιο του 2015 και άλλες. Το μέλος του ISIS που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε Adana και Mersin, Savas Yildiz, ομολόγησε για τη σχέση τους με την MIT και ότι οι επιθέσεις οργανώθηκαν από αυτήν και τον ISIS μαζί, αφού συνελήφθη πληγωμένος μετά από σφαγή που πραγματοποιήσαν στο Gire Spi τον Φεβρουάριο του 2016.

 

KARAYILAN: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ISIS ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε τα συριακής καταγωγής μέλη του ISIS στην Τουρκία σε επιχειρήσεις ενάντια στο HPG στα βουνά του νότιου Κουρδιστάν και στις πόλεις του Βόρειου Κουρδιστάν κατά την αντίσταση της αυτοδιοίκησης του 2015. Σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε το ANF στις 22 Οκτωβρίου, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΚΚ, Μουράτ Καραγιλάν, είχε κάνει την εξής δήλωση: «Θα δώσω άλλο ένα παράδειγμα για να διευκρινίσω περαιτέρω τη βρώμικη φύση του πολέμου: Ο λαός μας άκουσε ορισμένους από τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν στις γειτονιές του Cizre να μιλούν αραβικά μεταξύ τους. Ομοίως, υπάρχουν κάποιοι στο στρατό αυτή τη στιγμή στην Charchella που επικοινωνούν στα αραβικά. Θα έλεγα ότι αυτές οι επικοινωνίες δεν γίνονται από Τούρκους στρατιώτες. Ρωτάτε αν μάχονται ή όχι το ISIS, εδώ είναι η απόδειξη της συμμαχίας τους με το ISIS.»