Το βιβλίο του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός" σε κυκλοφορία στην Λατινική Αμερική

Το βιβλίο του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός" σε κυκλοφορία στην Λατινική Αμερική
Η περιοδεία στη Λατινική Αμερική για την παρουσίαση του βιβλίου του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός", το οποίο έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, ξεκίνησε από το Καράκας. Πριν από μερικές μέρες έγινε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας η παρουσίαση του βιβλίου του ηγέτη του κουρδικού λαού, Abdullah Ocalan, "Καπιταλιστικός Πολιτισμός: Η εποχή των αποκαλυπτόμενων θεών και των γυμνών βασιλιάδων" στην ισπανική του έκδοση.
Το πρώτο βιβλίο του Ocalan που μεταφράστηκε στα ισπανικά ήταν το "Η καταγωγή του Πολιτισμού", που παρουσιάστηκε στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη πέρυσι. Μετά και το δεύτερο, το "Καπιταλιστικός Πολιτισμός", τρία ακόμη βιβλία του Κούρδου ηγέτη αναμένεται να μεταφραστούν στα ισπανικά και να εκδοθούν το επόμενο διάστημα,
Ο Sivan Zerdesti, από το Κουρδικό Εθνικό Κονγκρέσο, ο οποίος, τα τελευταία έξι χρόνια, ήταν υπεύθυνος για τις μεταφράσεις στα ισπανικά των γραπτών του Ocalan, έκανε την παρουσίαση του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου του Ocalan, στις ισπανικές τους εκδόσεις. Ο Sivan επίσης μίλησε και τον εθνικό πλούτο και τους θησαυρούς στο υπέδαφος του Κουρδιστάν και την εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική ιστορία των Κούρδων, οι οποιοι σήμερα διεκδικούν μια ειρηνική λύση στο ζήτημά τους.
 
Τα βιβλία "Η καταγωγή του Πολιτισμού" και "Καπιταλιστικός Πολιτισμός: Η εποχή των αποκαλυπτόμενων θεών και των γυμνών βασιλιάδων" παρουσιάστηκαν επίσης στις 15 Μαϊου στη Μπογκοτά της Κολομβίας, στο Εθνικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκεί, εκτός από τον Sivan Zerdesti, μίλησε και η Melike Yasar, εκπρόσωπος της Κουρδικής Κίνησης Γυναικών για τη Λατινική Αμερική. 
 
Η παρουσίαση οργανώθηκε από το Popular Urban Summit, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου και το Λαϊκό Κογκρέσο.
 
Σύμφωνα με τον Αργεντινό πολιτικό επιστήμονα και κοινωνιολόγο Atilio Borón, ο οποίος έγραψε τον πρόλογο των δύο πρώτων βιβλίων, τα γραπτά του Ocalan, "επιτρέπουν στον αναγνώστη να μελετήσει τη σοσιαλιστική και αντι-ιμπεριαλιστική παράδοση, τις φεμινιστικές και αντι-κρατικές θέσεις, τον κοινοτισμό και την οικολογική ιδεολογία του κουρδικού λαού".
Η περιοδεία της παρουσίασης των βιβλίων θα συνεχιστεί, μετά τη Μπογκοτά, στον Ισημερινό, το Μεξικό και κατόπιν την Αργεντική και την Ουρουγουάη. Με αυτό τον τρόπο, ενδυναμώνονται οι γέφυρες ανάμεσα στα αγωνιστικά κινήματα στον κόσμο, με τον κουρδικό λαό, που διεξάγει τον αγώνα του εδώ και πολλά χρόνια, να αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες.
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...