Το βιβλίο του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός" σε κυκλοφορία στην Λατινική Αμερική

Το βιβλίο του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός" σε κυκλοφορία στην Λατινική Αμερική
Η περιοδεία στη Λατινική Αμερική για την παρουσίαση του βιβλίου του Abdullah Ocalan "Καπιταλιστικός Πολιτισμός", το οποίο έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, ξεκίνησε από το Καράκας. Πριν από μερικές μέρες έγινε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας η παρουσίαση του βιβλίου του ηγέτη του κουρδικού λαού, Abdullah Ocalan, "Καπιταλιστικός Πολιτισμός: Η εποχή των αποκαλυπτόμενων θεών και των γυμνών βασιλιάδων" στην ισπανική του έκδοση.
Το πρώτο βιβλίο του Ocalan που μεταφράστηκε στα ισπανικά ήταν το "Η καταγωγή του Πολιτισμού", που παρουσιάστηκε στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη πέρυσι. Μετά και το δεύτερο, το "Καπιταλιστικός Πολιτισμός", τρία ακόμη βιβλία του Κούρδου ηγέτη αναμένεται να μεταφραστούν στα ισπανικά και να εκδοθούν το επόμενο διάστημα,
Ο Sivan Zerdesti, από το Κουρδικό Εθνικό Κονγκρέσο, ο οποίος, τα τελευταία έξι χρόνια, ήταν υπεύθυνος για τις μεταφράσεις στα ισπανικά των γραπτών του Ocalan, έκανε την παρουσίαση του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου του Ocalan, στις ισπανικές τους εκδόσεις. Ο Sivan επίσης μίλησε και τον εθνικό πλούτο και τους θησαυρούς στο υπέδαφος του Κουρδιστάν και την εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική ιστορία των Κούρδων, οι οποιοι σήμερα διεκδικούν μια ειρηνική λύση στο ζήτημά τους.
 
Τα βιβλία "Η καταγωγή του Πολιτισμού" και "Καπιταλιστικός Πολιτισμός: Η εποχή των αποκαλυπτόμενων θεών και των γυμνών βασιλιάδων" παρουσιάστηκαν επίσης στις 15 Μαϊου στη Μπογκοτά της Κολομβίας, στο Εθνικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκεί, εκτός από τον Sivan Zerdesti, μίλησε και η Melike Yasar, εκπρόσωπος της Κουρδικής Κίνησης Γυναικών για τη Λατινική Αμερική. 
 
Η παρουσίαση οργανώθηκε από το Popular Urban Summit, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου και το Λαϊκό Κογκρέσο.
 
Σύμφωνα με τον Αργεντινό πολιτικό επιστήμονα και κοινωνιολόγο Atilio Borón, ο οποίος έγραψε τον πρόλογο των δύο πρώτων βιβλίων, τα γραπτά του Ocalan, "επιτρέπουν στον αναγνώστη να μελετήσει τη σοσιαλιστική και αντι-ιμπεριαλιστική παράδοση, τις φεμινιστικές και αντι-κρατικές θέσεις, τον κοινοτισμό και την οικολογική ιδεολογία του κουρδικού λαού".
Η περιοδεία της παρουσίασης των βιβλίων θα συνεχιστεί, μετά τη Μπογκοτά, στον Ισημερινό, το Μεξικό και κατόπιν την Αργεντική και την Ουρουγουάη. Με αυτό τον τρόπο, ενδυναμώνονται οι γέφυρες ανάμεσα στα αγωνιστικά κινήματα στον κόσμο, με τον κουρδικό λαό, που διεξάγει τον αγώνα του εδώ και πολλά χρόνια, να αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες.
Η RAQQA ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
Η RAQQA ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν επισήμως προ ολίγου, μέσω ...

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν προειδοποιεί την Άγκυρα για την ασφάλεια του Ocalan
Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν ...

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την ...

Τζαλάλ Ταλαμπανί, 1933-2017
Τζαλάλ Ταλαμπανί, 1933-2017

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το θάνατο του μεγάλου ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, ...

Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Δαμασκό (Β')
Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε ...

∴ Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του διοικητή της SDF, Mazlum Kobane, στο ...

Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Δαμασκό (Α')
Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε ...

∴ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ AL-MONITOR ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ SDF, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ...