Βενετία: "Λευτεριά στον Ocalan, ειρήνη στη Μέση Ανατολή!"

Βενετία: "Λευτεριά στον Ocalan, ειρήνη στη Μέση Ανατολή!"

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε στη Βενετία, με αιτήματα την ελευθερία του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Η Κουρδική Επιτροπή της Βενετίας, το Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, το Fiom, το Αναρχικό Πολιτιστικό Κέντρο και διάφορες δημοκρατικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού του κουρδικού λαού και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Campo San Ceremia, όπου καταδίκασαν την κυβέρνηση Erdoğan της Τουρκίας για τις πολιτικές άρνησης και καταστροφής που εφαρμόζει απέναντι στους Κούρδους και την βρώμικη συνεργασία με την ISIS, που μετέτρεψε τη Ροζάβα και τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ο Μάρκο Σάντι δήλωσε τα εξής: «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί κάθε είδους πολιτικές και στρατιωτικές μεθόδους εναντίον των Κούρδων στο Βόρειο (Μπακούρ) και στο Δυτικό (Ροζάβα) Κουρδιστάν, σε μια προσπάθεια να τους εξαφανίσει. Ωστόσο, ο κουρδικός λαός απάντησε στο φασισμό του Erdoğan και της ISIS, επιδεικνύοντας μεγάλη αντίσταση και εμπνεόμενος από το ιδεολογικό παράδειγμα του Öcalan.»

Στη συνέχεια μίλησε η βουλευτής του HDP, Tuğba Hezer, η οποία επέστησε την προσοχή στις φασιστικές πολιτικές που ακολούθησε ο Ερντογάν στις εκλογικές διαδικασίες της 7ης Ιουνίου 2015 και της 1ης Νοεμβρίου 2016 και στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου φέτος και στην εκστρατεία καταστολής και μαζικών συλλήψεων εναντίον του HDP.

Υπενθυμίζοντας τον φασισμό των Μουσολίνι και Χίτλερ, η Hezer δήλωσε: "Ο ιταλικός λαός είναι ανάμεσα σε αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει φασισμός. Πιστεύουμε ότι οι Ιταλοί σύντροφοί μας, που δεν εγκατέλειψαν τον κουρδικό λαό στο νόμιμο αγώνα του μέχρι σήμερα, θα ενισχύσουν τη διεθνή αλληλεγγύη και θα επιδείξουν αλληλεγγύη εναντίον και του φασισμού του Ερντογάν ».

Ακολούθησαν ομιλίες εκ μέρους διαδηλωτών και στη συνέχεια η διαδήλωση προχώρησε στο Canale Grande, ένα από τα ιστορικά και τουριστικά κέντρα της Βενετίας. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν μεγάλα πανώ στα ιταλικά, στη γέφυρα Scalzi , που έλεγαν «Λευτεριά στον Öcalan» και «Ειρήνη και δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, ενάντια στον Erdoğan και την ISIS», και φώναξαν συνθήματα «Ζήτω ο Öcalan» και «Ζήτω το Kurdistan»

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...