Βενετία: "Λευτεριά στον Ocalan, ειρήνη στη Μέση Ανατολή!"

Βενετία: "Λευτεριά στον Ocalan, ειρήνη στη Μέση Ανατολή!"

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε στη Βενετία, με αιτήματα την ελευθερία του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Η Κουρδική Επιτροπή της Βενετίας, το Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, το Fiom, το Αναρχικό Πολιτιστικό Κέντρο και διάφορες δημοκρατικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού του κουρδικού λαού και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Campo San Ceremia, όπου καταδίκασαν την κυβέρνηση Erdoğan της Τουρκίας για τις πολιτικές άρνησης και καταστροφής που εφαρμόζει απέναντι στους Κούρδους και την βρώμικη συνεργασία με την ISIS, που μετέτρεψε τη Ροζάβα και τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ο Μάρκο Σάντι δήλωσε τα εξής: «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί κάθε είδους πολιτικές και στρατιωτικές μεθόδους εναντίον των Κούρδων στο Βόρειο (Μπακούρ) και στο Δυτικό (Ροζάβα) Κουρδιστάν, σε μια προσπάθεια να τους εξαφανίσει. Ωστόσο, ο κουρδικός λαός απάντησε στο φασισμό του Erdoğan και της ISIS, επιδεικνύοντας μεγάλη αντίσταση και εμπνεόμενος από το ιδεολογικό παράδειγμα του Öcalan.»

Στη συνέχεια μίλησε η βουλευτής του HDP, Tuğba Hezer, η οποία επέστησε την προσοχή στις φασιστικές πολιτικές που ακολούθησε ο Ερντογάν στις εκλογικές διαδικασίες της 7ης Ιουνίου 2015 και της 1ης Νοεμβρίου 2016 και στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου φέτος και στην εκστρατεία καταστολής και μαζικών συλλήψεων εναντίον του HDP.

Υπενθυμίζοντας τον φασισμό των Μουσολίνι και Χίτλερ, η Hezer δήλωσε: "Ο ιταλικός λαός είναι ανάμεσα σε αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει φασισμός. Πιστεύουμε ότι οι Ιταλοί σύντροφοί μας, που δεν εγκατέλειψαν τον κουρδικό λαό στο νόμιμο αγώνα του μέχρι σήμερα, θα ενισχύσουν τη διεθνή αλληλεγγύη και θα επιδείξουν αλληλεγγύη εναντίον και του φασισμού του Ερντογάν ».

Ακολούθησαν ομιλίες εκ μέρους διαδηλωτών και στη συνέχεια η διαδήλωση προχώρησε στο Canale Grande, ένα από τα ιστορικά και τουριστικά κέντρα της Βενετίας. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν μεγάλα πανώ στα ιταλικά, στη γέφυρα Scalzi , που έλεγαν «Λευτεριά στον Öcalan» και «Ειρήνη και δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, ενάντια στον Erdoğan και την ISIS», και φώναξαν συνθήματα «Ζήτω ο Öcalan» και «Ζήτω το Kurdistan»

Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό στρατό
Δολοφονία νεαρού Κούρδου στον τουρκικό ...

Ο Mehmet Boztepe από την Ούρφα έκανε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ...

Μεταφράστηκε στα ελληνικά το Σύνταγμα της Rojava!
Μεταφράστηκε στα ελληνικά το Σύνταγμα ...
Φίλες και φίλοι, σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά για το ότι το κόμμα μας, το ...
Η διεθνής συνωμοσία με τα λόγια του ίδιου του Abdullah Ocalan
Η διεθνής συνωμοσία με τα λόγια του ...

Στις 9 Οκτωβρίου του 1998, ο Κούρδος ηγέτης, Abdullah Ocalan, αναγκάστηκε να ...

Είκοσι χρόνια μετά τη συνωμοσία
Είκοσι χρόνια μετά τη συνωμοσία

Η εκστρατεία "Ειρήνη στο Κουρδιστάν" (Peace in Kurdistan) εξέδωσε ανακοίνωση με ...

9 Οκτωβρίου 1998, μια μαύρη μέρα στην κουρδική ιστορία
9 Οκτωβρίου 1998, μια μαύρη μέρα στην ...

Στις 9 Οκτωβρίου 1998, ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν αναγκάστηκε να ...