Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!

Όλο και περισσότερες ιταλικές πόλεις ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη τους τον Ocalan!

Ο Κουρδός ηγέτης Abdullah Öcalan έφτασε στην Ιταλία στις 14 Νοεμβρίου 1998.

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από αυτό που ήταν ίσως η πιο γενναία πολιτική κίνηση από έναν πολιτικό και λαϊκό ηγέτη τα τελευταία χρόνια.

Ο Öcalan έφερε στην καρδιά της Ευρώπης το κουρδικό ζήτημα. Επειδή η Ευρώπη όφειλε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το οποίο συνέβαινε στην Τουρκία (και στις άλλες τρεις περιοχές του Κουρδιστάν), μιας και είχε έμμεση (και μερικές φορές άμεση) συνέργεια με την προσπάθεια του τουρκικού καθεστώτος να καταστρέψει τον κουρδικό λαό.

Η Ευρώπη (και η Ιταλία, στην οποία προσγειώθηκε ο Ocalan), δε φάνηκε αντάξια της κίνησης αυτής του Κούρδου ηγέτη και δεν ανταποκρίθηκε ως όφειλε σε αυτή.

Ο Öcalan κρατήθηκε στην Ιταλία και, όταν μετά από 40 ημέρες άφησε τη χώρα αυτή, δεν βρήκε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πρόθυμη να αφήσει το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε να προσγειωθεί.

Η διεθνής συνωμοσία με επικεφαλής τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να βοηθήσει την Τουρκία, εξελισσόταν ήδη και, πράγματι, ο Κούρδος ηγέτης στη συνέχεια συνελήφθη στην Κένυα και εστάλη στην Τουρκία, για να εγκλειστεί στο νησί του Imrali, όπου και εξακολουθεί να κρατείται υπό μέγιστη απομόνωση.

Παρά τις φτηνές πολιτικές απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών στην υψηλή κίνηση του Öcalan, το κουρδικό ζήτημα "προσγειώθηκε" χωρίς αμφιβολία στην Ευρώπη τότε -και προσγειώθηκε για να μείνει. Γι'αυτό, η πολιτική επιλογή του Öcalan ήταν επιτυχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κούρδοι σήμερα είναι οι κύριοι συνομιλητές οποιασδήποτε πολιτικής λύσης, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για τη Συρία, το Ιράκ και στην πραγματικότητα ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, αυτό δεν το αναγνωρίζουν αυτές οι πολιτικές εξουσίες, οι οποίες προσπαθούν να αποκλείσουν τους Κούρδους, ωστόσο γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι ο αποκλεισμός των Κούρδων σημαίνει περαιτέρω πόλεμο και απελπισία λαών και χωρών.

 Την Παρασκευή, η πόλη Campobasso, στην περιοχή Molise, θα πραγματοποιήσει δημόσια εκδήλωση για να καταγγείλει την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στους Κούρδους, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ροζάβα.

 Στην εκδήλωση θα δοθεί στον Öcalan ο τίτλος του επίτιμου δημότη των πόλεων του Castel del Giudice και του Castelbottaccio. Αυτές είναι οι τελευταίες, ως τώρα, πόλεις που προστίθενται σε μια μακριά λίστα ιταλικών πόλεων που έχουν ήδη ανακηρύξει επίτιμο δημότη τους το Κούρδο ηγέτη: πριν από αυτές, ο Öcalan είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Παλέρμο, της Νάπολης, του Pinerolo και του Reggio Emilia.

Το Durham Miners’ Gala υπέρ της απελευθέρωσης του Ocalan
Το Durham Miners’ Gala υπέρ της ...

Το Durham Miners’ Gala είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο συνδικαλιστών στο ...

Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στο Αφρίν
Διάσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά ...

Την 28η Ιουνίου 2018, διεξήχθη Διεθνής Διάσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΕ ...

"Κατεβαίνω υποψήφιος στην Τουρκία. Μέσα ...

Κείμενο του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του υποψηφίου εκ μέρους του Δημοκρατικού ...

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το Bolzano της Ιταλίας φτάνει στη Shehba
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια από το ...

Η Αυτόνομη Επαρχία του Μπολζάνο ενέκρινε και τελικά διέθεσε 40.000 ευρώ ως ...

Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ στο Manbij
Το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει εδώ ...

Περίπου έξι μίλια βόρεια της συριακής πόλης Manbij, βρίσκεται η πόλη Dadat, ...