Απεργία πείνας για τον Ocalan

Απεργία πείνας για τον Ocalan

Συμβολική απεργία πείνας στο Σύνταγμα, για την απελευθέρωση του Abdullah Ocalan και του Afrin, ξεκίνησαν σήμερα οι Κούρδοι της Αθήνας. Οι απεργοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το Σάββατο.

 

Το κείμενο της απεργίας:

Στη 19η επέτειο της απαγωγής του ζητούμε:

Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ  Οτσαλάν

 

Τι συμβαίνει στην Αφρίν αυτή τη στιγμή;

Ο τουρκικός στρατός μαζί με τους μισθοφόρους  τζιχαντιστές συμμάχους του έχει εισβάλει  στο συριακό καντόνι  της Αφρίν στα βόρεια της Συρίας.  Η Αφρίν ήταν μια από τις λίγες περιοχές της Συρίας  όπου δεν υπήρχαν μάχες. Τώρα ο τουρκικός στρατός σφάζει τους υπερασπιστές της πόλης και τους αμάχους κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ευρωπαϊκά κράτη εγκρίνουν σιωπηλά την εισβολή.

 

Απαίτηση για αυτονομία

Το γεγονός ότι οι Κούρδοι στη Βόρεια Συρία πέτυχαν την αυτονομία για την οποία αγωνίστηκαν οδήγησε το τουρκικό κράτος στο να ενεργήσει ακόμη πιο επιθετικά απέναντί τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Ο  Ερντογάν αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους διάλογο και οποιαδήποτε εκδήλωση κουρδικών φιλοδοξιών για αυτοπροσδιορισμό και αντ 'αυτού επιλέγει τον πόλεμο και την "στρατιωτική λύση", την οποία είναι αδύνατο να φέρει  σε πέρας. Η μόνη δυνατή λύση είναι οι συνομιλίες σχετικά με τις πολιτικές απαιτήσεις του κουρδικού πληθυσμού.

 

Ποιος είναι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Εκατομμύρια Κούρδοι τον θεωρούν ως τον πιο σημαντικό τους εκπρόσωπο στη μάχη τους για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία. Είναι αντίθετος με την διάσπαση των κρατών στη Μέση Ανατολή και εναντίον των όποιων αποσχιστικών τάσεων. Προωθεί την ιδέα της δημοκρατικής συνομοσπονδίας όπως αυτή εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ροζάβα της Βόρειας Συρίας ως την μόνη εφικτή λύση. Η παγκόσμια καμπάνια συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωσή του έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια υπογραφές και σύμφωνα με το περιοδικό TIME ήταν για το έτος 2003 μια από τις 100 πιο σημαντικές μορφές του κόσμου. Στην φυλακή έχει γράψει πάνω από δώδεκα βιβλία. 

    

Ατελείωτες προσπάθειες για ειρήνευση

Για πολλά χρόνια, ο Abdullah Öcalan προσπάθησε να δημιουργήσει ευνοικές συνθήκες για μια ειρηνική, πολιτική λύση στη σύγκρουση. Διεξήγαγε συνομιλίες για λύση με την τουρκική κυβέρνηση για χρόνια. Το 2009, πρότεινε τον "Οδικό Χάρτη για την Ειρήνη". Το 2013, το αίτημά του για την απόσυρση των ανταρτών σταμάτησε αποτελεσματικά την ένοπλη σύγκρουση στην Τουρκία. Παραμένει η φωνή της ειρήνης και της λογικής.

 

Απομόνωση αντί για συνομιλίες

Αλλά ο Ερντογάν θέλει να σιωπά αυτή τη φωνή της λογικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Öcalan απομονώθηκε πλήρως από τον υπόλοιπο κόσμο στο νησί Imrali(Καλόλιμνος). Για 11 χρόνια ο Öcalan ήταν ο μοναδικός κρατούμενος στο νησί - φρουρούμενος από περισσότερους από 1.000 στρατιώτες. Τώρα είναι ένας από τους τέσσερις κρατούμενους που βρίσκονται εκεί σε απομόνωση. Από τον Ιούλιο του 2011, δεν μπόρεσε να μιλήσει με δικηγόρο. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό  ρεκόρ - τη μεγαλύτερη απαγόρευση επαφής κρατουμένου με τους δικηγόρους του: περισσότερα από 6½ χρόνια! Από τον Απρίλιο του 2015, ο συνολικός χρόνος των επισκέψεων που δέχθηκε ήταν 30 λεπτά - μισή ώρα σε τρία χρόνια! Αυτή η ολική απομόνωση καθιστά το Imrali (Καλόλιμνος) τη χειρότερη φυλακή μεταξύ των ήδη κακών φυλακών στην Τουρκία: το τουρκικό Γκουαντανάμο.

 

Ο Öcalan πρέπει να ελευθερωθεί!

Η απελευθέρωση του Öcalan δεν είναι μόνο μια βασική απαίτηση εκατομμυρίων Κούρδων. Μαζί με την απελευθέρωση και των άλλων πολιτικών κρατουμένων, είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Ο Öcalan αναγνωρίζεται από όλους ως το πρόσωπο κλειδί για μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία. Έχει προωθήσει μια ειρηνική λύση στο κουρδικό ζήτημα. 

Ο "Οδικός χάρτης" του Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι το μοναδικό εμπεριστατωμένο σχέδιο ειρήνης μέχρι τώρα. Πρέπει να είναι ελεύθερος και ικανός να επικοινωνεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για μια έξοδο από την σύγκρουση  και την καταστροφή.

 

Γιατί είμαστε εδώ;

Η ανανέωση της ολικής απομόνωσης του Öcalan στο νησί Καλόλιμνος ήταν η αιτία για την τρέχουσα κλιμάκωση. Ο Ερντογάν κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει μια ειρηνική λύση. Θέλουμε ειρήνη και μια δημοκρατική λύση στο Κουρδιστάν και την Τουρκία. Η πρόταση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για δημοκρατική αυτονομία σε μια δημοκρατική ομοσπονδία είναι ο εγγυητής της λύσης. Θέλουμε την ελευθερία του, τώρα!

 

Ήρθε η ώρα να υποστηρίξουμε τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την ελευθερία!

Γι 'αυτό απαιτούμε:

Τερματισμό της Τουρκικής εισβολής και των σφαγών στη Βόρεια Συρία! Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει!

● Υψώστε τη φωνή σας ενάντια στην αδικία! Η Ευρώπη δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηρή!

● Σεβαστείτε τις κουρδικές απαιτήσεις για αυτονομία!

● Ελευθερία για τον Öcalan και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους! 

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...