Βουλευτής της σουηδικής αριστεράς στέλνει επιστολή στον Ocalan

Βουλευτής της σουηδικής αριστεράς στέλνει επιστολή στον Ocalan

Η αντιπρόεδρος του κόμματος της σουηδικής αριστεράς, Jeannette Escanilla, έστειλε επιστολή προς τον ηγέτη του Κουρδικού Λαού Abdullah Öcalan με υπόμνημα στο κοινοβούλιο.

Στο μήνυμά της είπε ότι τα κόμματα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Κούρδου ηγέτη και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Η Escanilla συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στη μνήμη του Atakan Mahir (İbrahim Çoban), του ηγέτη της HPG που έχασε τη ζωή του σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος στο Dersim, και του Zeki Şengali (İsmail Özden) που έχασε τη ζωή του στο Shengal στις 15 Αυγούστου. Η Escanilla απέστειλε την επιστολή στον επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Πολιτιστικού Κέντρου (NCDK) της Ουψάλα, Yekbun Alp.

Η Jeannette Escanilla δήλωσε στο ANF ότι συμμετείχε στην εκδήλωση για να τιμήσει αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Κουρδιστάν. «Συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση», δήλωσε «γιατί θέλω να δείξω τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μου προς τον κουρδικό λαό. Τιμώ ιδιαίτερα εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες επιθέσεις του τουρκικού κράτους στο Σενγκαλ. Καταδικάζω αυτή τη βίαιη επίθεση και γενοκτονία, την προσπάθεια του τουρκικού κράτους να καταστρέψει τους Κούρδους. Ο Zeki Sengali ήταν το σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η γενοκτονία εναντίον του κουρδικού λαού συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Η ανθρωπότητα παραμένει σιωπηλή.»

Η Escanilla υπενθύμισε ότι το Αριστερό Κόμμα υποστηρίζει τον αγώνα του κουρδικού λαού από τη δεκαετία του '70 και έπειτα.

«Παρατηρούμε ότι ο Ερντογάν γίνεται πιο αυταρχικός. Εξελίχθηκε σε δικτάτορα. Δε θέλει οι άνθρωποι να ζουν με ειρήνη. Θέλει να καταστρέψει έναν λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του εδώ και πολλά χρόνια. Κούρδοι, διανοούμενοι, συνδικαλιστές, γυναίκες και δημοσιογράφοι κρατούνται στη φυλακή. Κάθε μέρα τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται».

Στην ερώτηση πώς η σουηδική κυβέρνηση αξιολογεί τη στάση του Ερντογάν ως προς τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις σφαγές, η Escanilla δήλωσε: «Η στάση της είναι πολύ αδύναμη. Η υπουργός Εξωτερικών Margot Wallström εργάζεται με επιτυχία στην εξωτερική πολιτική. Πρέπει όμως να πάρουμε μια πιο αποφασιστική στάση απέναντι στις παραβιάσεις που έχει κάνει το τουρκικό κράτος».

 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Escanilla συνέχισε: «Οι Κούρδοι δεν είναι μόνοι. Είμαστε μαζί τους με όλη μας την καρδιά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κάθε είδους υποστήριξη. Θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία».

Όσον αφορά την επιστολή που έγραψε στον αρχηγό του κουρδικού λαού, η Escanilla δήλωσε: «Γράφω αυτή την επιστολή για να ενημερώσω τον κ. Öcalan ότι δεν έχει ξεχαστεί».

Η Escanilla πρόσθεσε στην επιστολή ότι «στην Τουρκία δεν μπορεί να επιτευχθεί δημοκρατία εάν όλοι όσοι ζουν στη χώρα δεν είναι ελεύθεροι. Εάν δεν αναγνωριστούν τα δημοκρατικά και πολιτιστικά δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία».

 

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ

«Σήμερα, οι Κούρδοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημοκρατία και στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι, που νίκησαν τον φασισμό στο Kobanê, έδειξαν πώς επιτυγχάνεται η νίκη επί του φασισμού σε όλο τον κόσμο».

Η Escanilla διαβεβαίωσε στην επιστολή της τον Öcalan ότι οι αγώνες των Κούρδων δείχνουν το δρόμο προς την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

«Σ 'αυτόν τον αγώνα είστε σημαντικός, εκατομμύρια άνθρωποι σας παρακολουθούν. Χαιρετίζω στο πρόσωπό σας έναν ηγέτη που εμπνέει και ελπίζω σύντομα να είστε ελεύθερος. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι'αυτό».

Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ocalan
Τριήμερη εκδήλωση για την απελευθέρωση ...

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση στην πλατεία ...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του PKK!
Οι ΗΠΑ επικήρυξαν κορυφαία στελέχη του ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι έχουν εγκρίνει αμοιβές για πληροφορίες ...

Η Αθήνα για το Αφρίν
Η Αθήνα για το Αφρίν

Φωτογραφίες από τη χτεσινή καθιστική διαμαρτυρία των Κούρδων της Αθήνας υπέρ ...

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν
Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του ...

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε ...

Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην τουρκική επίθεση κηδεύτηκε στο Gire Spi
Η μικρή Σάρα που σκοτώθηκε στην ...

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τελετή ταφής στο κοιμητήριο μαρτύρων του ...