Ανακοίνωση του KCK για τη συνάντηση του Imrali

Ανακοίνωση του KCK για τη συνάντηση του Imrali

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Öcalan στις 12 Ιανουαρίου ήταν μια απόπειρα που έγινε στο πλαίσιο του ειδικού ψυχολογικού πολέμου που ασκεί η κυβέρνηση AKP-MHP για να σαμποτάρει την εκστρατεία «Να σπάσουμε την απομόνωση, να διαλύσουμε το φασισμό».

 

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τον αρχηγό του κουρδικού λαού Abdullah Ocalan. Η δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Η εκστρατεία "Να σπάσουμε την απομόνωση, να διαλύσουμε το φασισμό" που ξεκίνησε το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα συνεχίζει να εξαπλώνεται παντού. Ενώ εκατοντάδες κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας με μεγάλη αποφασιστικότητα, οι απεργίες πείνας που ξεκίνησαν από το λαό μας σε τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και στο εξωτερικό, καθώς και οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες επεκτείνουν την αντίστασή μας για την ελευθερία μας.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η φασιστική κυβέρνηση των AKP-MHP, η οποία εφαρμόζει μια έντονη καταστολή και απομόνωση για χρόνια, επέτρεψε στον Μεχμέτ Οτσαλάν να πάει στο Imralı και να συναντηθεί με την ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Πρώτον, είναι σαφές ότι αυτό που επέτρεψε αυτή τη συνάντηση με τον Öcalan είναι η εκστρατεία αντίστασης του λαού μας. Με αυτή την έννοια, η εκστρατεία "Να σπάσουμε την απομόνωση, να διαλύσουμε το φασισμό", η οποία αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία της Leyla Güven, πέτυχε την πρώτη σημαντική επιτυχία της. Σε αυτή τη βάση, συγχαίρουμε τον αντιστεκόμενο λαό μας και τους φίλους μας και τους ευχόμαστε περαιτέρω επιτυχίες.

Ωστόσο, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Imralı στις 12 Ιανουαρίου δεν σημαίνει το τέλος της απομόνωσης, η ολοένα επιδεινούμενη φασιστική καταπίεση και απομόνωση που έχει επιβληθεί στον ηγέτη Abdullah Öcalan στο Imralı συνεχίζεται. Αυτός ήταν ο λόγος, εξάλλου, για τον οποίο ξεκίνησε και η εκστρατεία "Να σπάσουμε την απομόνωση, να διαλύσουμε το φασισμό" από το κουρδικό κίνημα και τον κουρδικό λαό. Οι αντιστεκόμενοι σύντροφοι, οι άνθρωποι και οι φίλοι μας δεν πρέπει να το ερμηνεύουν λανθασμένα. Η συνάντηση της 12ης Ιανουαρίου ήταν μια απόπειρα που έγινε στο πλαίσιο του ειδικού ψυχολογικού πολέμου που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση του AKP-MHP για να σαμποτάρει την εκστρατεία αυτή. Το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ημέρα αργίας, καθιστά εμφανή αυτή την αλήθεια.

Είναι προφανές ότι για να σπάσει την αντίσταση μας, η αποικιοκρατική-γενοκτονική κυβέρνηση του AKP-MHP καταφεύγει σε ένα τέτοιο ειδικό πολεμικό τέχνασμα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε ενόψει της αναπτυσσόμενης πρωτοβουλίας μας για ελευθερία και αντίσταση. Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά τις φρικαλεότητες και τα κόλπα του φασιστικού πολέμου. Για το λόγο αυτό, δεν θα εξαπατηθούμε από τα ειδικά κόλπα του πολέμου τους και θα ενισχύσουμε τις ενέργειες αντίστασης έως ότου τα τείχη του Imralı πέσουν, η απομόνωση τελειώσει και ο ηγέτης μας Abdullah Öcalan μπορεί να ζει και να εργάζεται ελεύθερα. Όλοι οι άνθρωποι μας, οι φίλοι μας και η κοινή γνώμη θα πρέπει να γνωρίζουν αυτή την αλήθεια. Η πρωτοβουλία αντίστασής μας θα σπάσει την απομόνωση, θα καταστρέψει τον φασισμό και επί αυτής της βάσης θα επιτύχει ένα ελεύθερο Κουρδιστάν και μία δημοκρατική Τουρκία».