Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

 

 

15 Φλεβάρη 1999 – 15 Φλεβάρη 2019
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου

Σαν σήμερα, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, στις 15 Φλεβάρη του 1999, η ανθρωπότητα αντίκρυζε στις τηλεοπτικές της οθόνες το όνειδος της παράδοσης του ηγέτη ενός λαού στους διώκτες του. Μιας παράδοσης που ήταν το τελικό αποτέλεσμα μιας καλά ενορχηστρωμένης συνωμοσίας, με τη συμμετοχή κρατών και μυστικών υπηρεσιών. Όλοι όσοι αντικρύσαμε τότε το σιδηροδέσμιο και με καλυμμένα μάτια Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στο δρόμο για το Ιμραλί, περιστοιχισμένο από κουκουλοφόρους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δύσκολα μπορούμε να ξεχάσουμε αυτές τις εικόνες, όσα χρόνια και αν περάσουν. Η μαύρη μέρα (“roja res”) των Κούρδων, η μαύρη μέρα που η ελευθερία και η δημοκρατία έπεσαν θύματα του σκότους, η μαύρη μέρα που κηλίδωσε και την Ιστορία της δική μας πατρίδας, της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας την προδοτική συμμετοχή της στη τρομακτικό παιγνίδι των σκοτεινών δυνάμεων, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της. Για τους Κούρδους, τους Έλληνες, τους δημοκράτες όλου του κόσμου. Σαν μια ανοιχτή πληγή στην Ιστορία, που αιμορραγεί ακόμη, είκοσι χρόνια μετά.

Σε αυτά τα είκοσι χρόνια κανένας από τους συνωμότες δεν τιμωρήθηκε. Κανένας από τους συνωμότες δεν παραδέχτηκε ποτέ την αλήθεια. Κανένας από τους συνωμότες δεν ένιωσε την ανάγκη να πει, έστω, μια συγγνώμη. Μια συγγνώμη, που ακόμη τη χρωστάει η Ελλάδα. Που τη χρωστάει στον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και στον κουρδικό λαό. Μια συγγνώμη που τη χρωστάει, πάνω από όλα, στην ίδια την Ιστορία.

Ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, όμως, είναι ακόμη εδώ! Ένας άνθρωπος που αντιστέκεται, επί είκοσι ολόκληρα χρόνια, μέσα από τα σίδερα του Ιμραλί, ζητώντας την ΕΙΡΗΝΗ. Ένας ΗΓΕΤΗΣ, τόσο ανώτερος από τους ηγετίσκους που μηχανεύτηκαν τη σύλληψή του, που έχει το ηθικό ανάστημα να μη ζητάει εκδίκηση για τις τραγωδίες του λαού του. Παρά τα είκοσι χρόνια φυλάκισης και απομόνωσης, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ο Πρόεδρος Άπο, τείνει ένα χέρι φιλίας στους διώκτες του και αγωνίζεται για τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού ζητήματος και την ειρηνική συνύπαρξη με τον τουρκικό λαό.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν! Ήρθε η ώρα οι εκκλήσεις του για ειρήνη και δημοκρατία να εισακουστούν από το τουρκικό κράτος. Ήρθε η ώρα της ελευθερίας. Είμαστε εδώ σήμερα, Έλληνες και Κούρδοι, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την προδοσία, για να ζητήσουμε την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη. Ήρθε η ώρα ο δεσμώτης του Ιμραλί να αντικρύσει ξανά τον ήλιο της ελευθερίας και να οδηγήσει τον κουρδικό και τον τουρκικό λαό στο φωτεινό τους μέλλον.

BERXWEDAN JIYAN E! Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ!!!

 

Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν