Ο νομικός σύμβουλος του PYD Αθήνας επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας στο Στρασβούργο

Ο νομικός σύμβουλος του PYD Αθήνας επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας στο Στρασβούργο

Ο νομικός σύμβουλος του PYD Αθήνας, δικηγόρος κ. Στράτος Νικολούδης, επισκέφθηκε τους ακτιβιστές που διανύουν της 76η ημέρα απεργίας πείνας στο Στρασβούργο, ζητώντας το τέλος της απομόνωσης εναντίον του ηγέτη του κουρδικού λαού, Abdullah Öcalan.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Νικολούδης είπε ότι η απομόνωση αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό να υποστηρίξει τους ακτιβιστές. Είπε ότι οι απεργοί πείνας πραγματοποιούν μια «ιστορική και ηρωική δράση. Επειδή πρόκειται για μια δράση για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη.»

Ο κ. Στράτος Νικολούδης τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες εκθέτουν επίσης τη σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών και ότι η σιωπή είναι η έκφραση της συνενοχής στον πόλεμο που εξελίσσεται εναντίον των Κούρδων.

Δηλώνοντας ότι ο κουρδικός λαός αγωνίζεται για δημοκρατία και ελευθερία, ο κ. Νικολούδης επεσήμανε ότι αποτελεί ένα ανθρωπιστικό του καθήκον να σταθεί δίπλα σε αυτόν τον αγώνα.

Ο απεργός πείνας και ακαδημαϊκός κ. Kardo Bokani υποδέχτηκε τον εκπρόσωπο του PYD Αθήνας, εκ μέρους των ακτιβιστών, και δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή τους χαροποίησε ιδιαίτερα. «Ο κουρδικός λαός», είπε ο κ. Bokani,  «θα ανοίξει το δρόμο για την ελευθερία του Öcalan, καθώς είναι ένα με τον ηγέτη του.»

Δίνοντας έμφαση στη διεθνή συνωμοσία κατά των Κούρδων, ο Bokani δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες αυτής της συνωμοσίας και ότι η βαριά απομόνωση που επιβάλλει το τουρκικό κράτος στον αρχηγό του κουρδικού λαού θα πρέπει να ερμηνευθεί ως συνέχιση της συνωμοσίας. Ο Bokani δήλωσε ακόμη ότι η σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να θεωρηθεί ένδειξη συνέχισης της συνωμοσίας.

Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις του, ο κ. Bokani τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι την άρση της απομόνωσης και καλούν όλους όσους υποστηρίζουν την ειρήνη και τη δημοκρατία να δράσουν.

Ο Kawa και η ιστορία του Newroz
Ο Kawa και η ιστορία του Newroz

Πριν από πολύ καιρό, ανάμεσα στους δύο μεγάλους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη, ...

Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του για να  διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan
Κρατούμενος δίνει τέλος στην ζωή του ...

Η σορός του μάρτυρα Γκέζεν θα αναπαυθεί στη γη των πατέρων του, το Αμέντ, ...

Halabja: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...
Halabja: ένα έγκλημα κατά της ...

Τη "Ματωμένη Παρασκευή" της 16ης Μαρτίου του 1988, το καθεστώς του Σαντάμ ...

Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci (Zilan)
Αφιέρωμα: Η θυσία της Zeynep Kinaci ...

«Η αιτία των πράξεών μου είναι η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη ζωή!»

...

Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Βελγική Δικαιοσύνη: Το PKK δεν είναι ...

Η βελγική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και ο ...