Η Eutel-Sat θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

Η Eutel-Sat θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

H Eutel-Sat, ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

Η Eutel-Sat ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η Eutel-Sat, με βάση την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, θέλει να διακόψει την προβολή του κουρδικού καναλιού της Ροζάβα RONAHI TV, διακόπτοντας τη μετάδοσή του από τους δορυφόρους

Στην Τουρκία, τον τελευταίο χρόνο, έχουν κλείσει 150 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και ημερήσιες εφημερίδες, ενώ εκατοντάδες δημοσιογράφων έχουν φυλακιστεί. Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών όπου η ελευθερία του τύπου παραβιάζεται περισσότερο και κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών.
Το AKP, υπό την καθοδήγηση του Ερντογάν, εξάγει αυτή την καταπίεση και στο εξωτερικό. Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς πίεσης εναντίον όλων των οργανώσεων των αντιπολιτευόμενων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, και με βάση την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, το αίτημα για το κλείσιμο των κουρδικών καναλιών που μεταδίδονται στην Ευρώπη κοινοποιήθηκε σε όλους τους οργανισμούς. Οι διαδικασίες κλεισίματος έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς τη συγκατάθεση των χωρών στις οποίες ανήκουν οι κουρδικοί σταθμοί.
Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2016, η Eutel-Sat, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του δορυφόρου, βασισμένη στην απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, μπλόκαρε τη μετάδοση των καναλιών Med Nuçe TV και Newroz TV από το δορυφόρο Hotbird. Παρά το ότι έχασε τη δίκη στη Γαλλία, η Eutel-Sat εξακολουθεί να εμποδίζει τη μετάδοση. Παρά την ετυμηγορία, δόθηκε απαλλαγή.
Η τουρκική κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο, έστειλε τώρα νέα μηνύματα στην Eutel-Sat, αιτούμενη τη διακοπή της μετάδοσης και του καναλιού Ronahi TV από το δορυφόρο Hotbird.

Προς όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, των κοινωνικών οργανώσεων, τους βουλευτές και τους ακτιβιστές, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διεθνείς οργανισμούς, το επείγον κάλεσμά μας:
η παύση της εντελώς αυθαίρετης και παράνομης πρακτικής που στηρίζεται στη σχέση μεταξύ Τουρκίας και Eutel-Stat και η αντίδραση στην εξαγωγή της πίεσης εναντίον των ΜΜΕ και εκτός Τουρκίας αποτελούν ευθύνη κυρίως των δημοσιογραφικών οργανώσεων και όλων των θεσμικών οργάνων.
Η ελευθερία του Λόγου και του Τύπου είναι θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και πρέπει να εξασφαλίζονται για όλους
Βρυξέλλες, 30 Απριλίου 2017

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...