Η Eutel-Sat θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

Η Eutel-Sat θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

H Eutel-Sat, ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, θέλει να κλείσει τα κουρδικά κανάλια

Η Eutel-Sat ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η Eutel-Sat, με βάση την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, θέλει να διακόψει την προβολή του κουρδικού καναλιού της Ροζάβα RONAHI TV, διακόπτοντας τη μετάδοσή του από τους δορυφόρους

Στην Τουρκία, τον τελευταίο χρόνο, έχουν κλείσει 150 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και ημερήσιες εφημερίδες, ενώ εκατοντάδες δημοσιογράφων έχουν φυλακιστεί. Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών όπου η ελευθερία του τύπου παραβιάζεται περισσότερο και κατατάσσεται στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών.
Το AKP, υπό την καθοδήγηση του Ερντογάν, εξάγει αυτή την καταπίεση και στο εξωτερικό. Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς πίεσης εναντίον όλων των οργανώσεων των αντιπολιτευόμενων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, και με βάση την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, το αίτημα για το κλείσιμο των κουρδικών καναλιών που μεταδίδονται στην Ευρώπη κοινοποιήθηκε σε όλους τους οργανισμούς. Οι διαδικασίες κλεισίματος έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς τη συγκατάθεση των χωρών στις οποίες ανήκουν οι κουρδικοί σταθμοί.
Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2016, η Eutel-Sat, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του δορυφόρου, βασισμένη στην απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, μπλόκαρε τη μετάδοση των καναλιών Med Nuçe TV και Newroz TV από το δορυφόρο Hotbird. Παρά το ότι έχασε τη δίκη στη Γαλλία, η Eutel-Sat εξακολουθεί να εμποδίζει τη μετάδοση. Παρά την ετυμηγορία, δόθηκε απαλλαγή.
Η τουρκική κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο, έστειλε τώρα νέα μηνύματα στην Eutel-Sat, αιτούμενη τη διακοπή της μετάδοσης και του καναλιού Ronahi TV από το δορυφόρο Hotbird.

Προς όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, των κοινωνικών οργανώσεων, τους βουλευτές και τους ακτιβιστές, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διεθνείς οργανισμούς, το επείγον κάλεσμά μας:
η παύση της εντελώς αυθαίρετης και παράνομης πρακτικής που στηρίζεται στη σχέση μεταξύ Τουρκίας και Eutel-Stat και η αντίδραση στην εξαγωγή της πίεσης εναντίον των ΜΜΕ και εκτός Τουρκίας αποτελούν ευθύνη κυρίως των δημοσιογραφικών οργανώσεων και όλων των θεσμικών οργάνων.
Η ελευθερία του Λόγου και του Τύπου είναι θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και πρέπει να εξασφαλίζονται για όλους
Βρυξέλλες, 30 Απριλίου 2017

Νέα πορεία για το Αφρίν!
Νέα πορεία για το Αφρίν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ...

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!
Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη ...

Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!
Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων ...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ...

Πριν από μία μόλις ώρα, το τουρκικό κράτος βομβάρδισε το κέντρο της πόλης του ...

Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή στο Afrin
Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ...

Ο Jeremy Andre, ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Παρίσι και το Erbil του ...