Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) και Αστανα

Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) και Αστανα

ANF : H Συμφωνία της Αστάνα» θα αυξήσει τον θάνατο και την καταστροφή Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία που έγινε στην Αστάνα και δήλωσε ότι :

«Η συμφωνία αυτή είναι μια κατανομή του ελέγχου μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων και του συριακού καθεστώτος»

Στις 4 Μαΐου, η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν στην Αστάνα την δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στις περιοχές της Χομς, της Χάμα, του Χαλεπιού και της Δαμασκού στη Συρίας. Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με τη συμφωνία των «ζωνών αποκλιμάκωσης» στην Αστάνα. Η MSD χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «συμφωνία με την οποία οι εγγυήτριες δυνάμεις κατανέμουν τον έλεγχό τους» και είπε τα εξής: «Η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το έδαφος της Συρίας, καθώς αναφέρεται σε τέσσερις περιφέρειες, και πρόκειται για κατανομή ελέγχου μεταξύ των κρατών εγγυήσεων και του συριακού καθεστώτος. Ο συριακός λαός δεν έχει κέρδη από αυτή τη συμφωνία.

Ανησυχούμε ότι αυτή η συμφωνία θα προκαλέσει τη διαρροή της υφιστάμενης κρίσης στη Συρία σε μέχρι τώρα ασφαλείς περιοχές, θα διαταράξει την ακεραιότητα της γης και την ενότητα του λαού και θα οδηγήσει τη συριακή κρίση σε ένα στάδιο σεχταριστικών και εθνικιστικών συγκρούσεων, αυξάνοντας έτσι το θάνατο και καταστροφή. Δουλεύουμε με όλες τις πλευρές για να σταματήσουμε τον πόλεμο και να λήξουμε τον πόνο των λαών.

Τα επιτεύγματα της SDF καταδεικνύουν τόσο τη στάση μας απέναντι στην τρομοκρατία, όσο και το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε το σχέδιο μας για ένα Δημοκρατικό Έθνος και μία Δημοκρατική Συρία. Αυτό το έργο είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί η κρίση στη Συρία και να απελευθερωθεί η χώρα από το σκότος. Καλούμε τα κράτη της Διεθνούς Συμμαχίας και τη Ρωσία να προσεγγίσουν εξίσου όλους τους λαούς στη Συρία, καθώς θα είναι αδύνατο να διευθετηθεί το πρόβλημα, εάν η συριακή κρίση δεν αντιμετωπιστεί στο σύνολό της ».

"Στον αγώνα για τη γυναικεία ...

Η Γυναικεία Οργάνωση του PYD έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που θα ...

Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το Κοινοβούλιο, επειδή είπε τη λέξη
Κούρδος βουλευτής τιμωρήθηκε από το ...

Ο βουλευτής του HDP, Osman Baydemir, μίλησε στη χτεσινή κοινοβουλευτική ...

HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ξεκινήσει έναν περιφερειακό πόλεμο
HDP: Ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να ...

Ανακοίνωση του HDP σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Trump να αναγνωρίσει την ...

Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον Ocalan απορρίφθηκε
Μία ακόμη έκκληση για συνάντηση με τον ...

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μπούρσα απέρριψε μια ακόμη άλλη έκκληση των ...

1978-2017, 39 χρόνια PKK
1978-2017, 39 χρόνια PKK

Το PKK ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, σε ένα κουρδικό χωριό ...