Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) και Αστανα

Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) και Αστανα

ANF : H Συμφωνία της Αστάνα» θα αυξήσει τον θάνατο και την καταστροφή Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία που έγινε στην Αστάνα και δήλωσε ότι :

«Η συμφωνία αυτή είναι μια κατανομή του ελέγχου μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων και του συριακού καθεστώτος»

Στις 4 Μαΐου, η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν στην Αστάνα την δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στις περιοχές της Χομς, της Χάμα, του Χαλεπιού και της Δαμασκού στη Συρίας. Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (MSD) εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με τη συμφωνία των «ζωνών αποκλιμάκωσης» στην Αστάνα. Η MSD χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «συμφωνία με την οποία οι εγγυήτριες δυνάμεις κατανέμουν τον έλεγχό τους» και είπε τα εξής: «Η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το έδαφος της Συρίας, καθώς αναφέρεται σε τέσσερις περιφέρειες, και πρόκειται για κατανομή ελέγχου μεταξύ των κρατών εγγυήσεων και του συριακού καθεστώτος. Ο συριακός λαός δεν έχει κέρδη από αυτή τη συμφωνία.

Ανησυχούμε ότι αυτή η συμφωνία θα προκαλέσει τη διαρροή της υφιστάμενης κρίσης στη Συρία σε μέχρι τώρα ασφαλείς περιοχές, θα διαταράξει την ακεραιότητα της γης και την ενότητα του λαού και θα οδηγήσει τη συριακή κρίση σε ένα στάδιο σεχταριστικών και εθνικιστικών συγκρούσεων, αυξάνοντας έτσι το θάνατο και καταστροφή. Δουλεύουμε με όλες τις πλευρές για να σταματήσουμε τον πόλεμο και να λήξουμε τον πόνο των λαών.

Τα επιτεύγματα της SDF καταδεικνύουν τόσο τη στάση μας απέναντι στην τρομοκρατία, όσο και το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε το σχέδιο μας για ένα Δημοκρατικό Έθνος και μία Δημοκρατική Συρία. Αυτό το έργο είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί η κρίση στη Συρία και να απελευθερωθεί η χώρα από το σκότος. Καλούμε τα κράτη της Διεθνούς Συμμαχίας και τη Ρωσία να προσεγγίσουν εξίσου όλους τους λαούς στη Συρία, καθώς θα είναι αδύνατο να διευθετηθεί το πρόβλημα, εάν η συριακή κρίση δεν αντιμετωπιστεί στο σύνολό της ».

Η RAQQA ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
Η RAQQA ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν επισήμως προ ολίγου, μέσω ...

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν προειδοποιεί την Άγκυρα για την ασφάλεια του Ocalan
Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν ...

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την ...

Τζαλάλ Ταλαμπανί, 1933-2017
Τζαλάλ Ταλαμπανί, 1933-2017

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το θάνατο του μεγάλου ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, ...

Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Δαμασκό (Β')
Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε ...

∴ Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του διοικητή της SDF, Mazlum Kobane, στο ...

Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Δαμασκό (Α')
Κούρδος διοικητής της SDF: Είμαστε ...

∴ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ AL-MONITOR ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ SDF, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ...