Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν

Καθιστική Διαμαρτυρία του PYD υπέρ του Αφρίν

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) καλεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, σε καθιστική διαμαρτυρία στα Προπύλαια, υπέρ του πολύπαθου λαού του Αφρίν. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

 

«Ελληνίδες, Έλληνες, φίλοι και φίλες.

Προβαίνουμε σε αυτή την καθιστική διαμαρτυρία προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα της μαρτυρικής πόλης του Αφρίν.

Η πόλη του Αφρίν βρίσκεται στη Βόρεια Συρία εντός της περιοχής που έγινε παγκοσμίως γνωστή με το όνομα Ροζάβα. Εκεί που μια ομάδα αντρών και γυναικών από όλο τον κόσμο, ενταγμένων στις τάξεις του YPG και του YPJ, σε συνεργασία με την κουρδική πολιτοφυλακή, όρθωσε το ανάστημά της και κάτω από την κουρδική διοίκηση κατάφερε να αναχαιτίσει την επέλαση των σκοταδιστικών ορδών του ισλαμικού χαλιφάτου πληρώνοντας με αίμα κάθε εκατοστό ελεύθερης γης και γράφοντας σελίδες που ανήκουν στην ιστορία του κόσμου όλου, όπως αυτή του Κόμπανι.

Σε αυτή την πόλη, το Αφρίν, ο τουρκικός ιμπεριαλισμός επιτέθηκε το Γενάρη του 18 από γη και αέρα και με ανηλεείς βομβαρδισμούς προκάλεσε εκατόμβες θυμάτων μεταξύ των αμάχων, Κούρδων ως επί το πλείστον, αλλά και άλλων μειονοτήτων και θρησκευτικών ομάδων οι οποίες είχαν βρει ασφαλές καταφύγιο στην συγκεκριμένη πόλη.

Έκτοτε -και εν μέσω της εκκωφαντικής σιωπής της διεθνούς κοινότητας- το εγκληματικό τουρκικό κράτος εισβολέας συνεχίζει να επιδίδεται σε βαρβαρότητες όπως ο βίαιος εκτοπισμός των γηγενών και η αντικατάστασή τους με άλλους πληθυσμούς, συμμαχικούς του τουρκικού κράτους και των ισλαμιστών φίλων του, ή όπως οι απαγωγές και οι δολοφονίες πολιτών, οι εκβιασμοί, τα βασανιστήρια και η αλλοίωση του κουρδικού χαρακτήρα της περιοχής.

Αυτούς τους μάρτυρες τιμούμε, αυτές τις θηριωδίες καταγγέλουμε και απευθυνόμαστε στον κόσμο όλο, αλλά κυρίως στους Έλληνες φίλους, οι οποίοι περισσότερο από όλους έχουν διδαχτεί στο διάβα της ιστορίας το τι είναι το τουρκικό φασιστικό κράτος και ποιες οι τακτικές του.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας.

ΚΟΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - PYD»

 

 

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια ...

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για ...

Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία
Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ντοκουμέντο: Η δήλωση της ...

Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο νοσοκομείο!
Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο ...

Η βουλευτής του HDP Leyla Guven, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην ...

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν
Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Την ...

Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Πριν είκοσι χρόνια, ένας ...